Τα πράγματα είναι απλά: Μέχρι το 27’ η Μπάγερν είχε πετύχει 75 πόντους και είχε πιάσει τον μέσο όρο της στην διοργάνωση! Και να φανταστείτε ότι διαθέτει μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην Euroleague.

Επίσης είχε ευστοχήσει σε 14 τρίποντα, ακριβώς τα διπλάσια απ’ όσα πετύχαινε κατά μέσο όρο στις 18 αγωνιστικές που είχαν προηγηθεί. Η περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν για κλάματα. Η συγκέντρωση περιπλανιόταν κάπου στα σύννεφα και στη λογική ότι μόνο η επίθεση είναι αρκετή προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Οι παίκτες της Μπάγερν ούτε που το περίμεναν ότι θα πετύχαιναν τόσα πολλά, εύκολα κι ελεύθερα σουτ. Και θα έκαναν πάρτι μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τα τελευταία 12 λεπτά έδειξαν στον Παναθηναϊκό τον τρόπο που πρέπει να αγωνίζεται. Σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» δέχθηκαν μόλις 8 πόντους, πέτυχαν 29 αλλά κυρίως έβγαλαν ενέργεια κι ένταση. Κάτι που δεν είχαν στο προηγούμενο διάστημα.

Και κάπως έτσι υποχρέωσαν τους Γερμανούς να τους νιώσουν. Να καταλάβουν ότι στο ΟΑΚΑ δεν μπορούσαν να σουτάρουν σαν σε προπόνηση.

Αυτά τα 12 λεπτά μαζί με το πρώτο πεντάλεπτο σίγουρα είναι παραγωγικό διάστημα για τον Παναθηναϊκό. Που θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνά του, να μεγαλώσει το rotation (πάλι 5-6 παίκτες τράβηξαν το κουπί) και να διορθώσει αρκετές ανορθογραφίες.

Μπροστά στους «πράσινους» είναι ακόμα 5 αγώνες που υπολογίζονται ως… καλό σερί. Θέλουν πριν την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ να έχουν κάνει 6/6 και να έχουν φτάσει στο 16-8. Να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τετράδα.

Για να το πετύχουν, όμως, θα πρέπει να αλλάξουν τελείως την προσέγγισή τους στον τομέα της άμυνας. Φάνηκε καθαρά και κόντρα στην Μπάγερν που δεν είναι και από τις… top ομάδες.

Και κάτι τελευταίο: Η εμφάνιση του Παπαγιάννη και η τεράστια αγκαλιά όπως και τα λόγια του Πιτίνο μαζί φυσικά με σκληρή δουλειά είναι όσα χρειάζεται ένα από τα μεγαλύτερα project του ελληνικού μπάσκετ.