Η βραδιά ανήκει στους νικητές. Και θα προτιμήσω να σταθώ σ’ εκείνους που θριάμβευσαν κι έζησαν τη στιγμή τους παρά σε εκείνους που υστέρησαν.

Ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει καλύτερη ομάδα με τον Προμηθέα το γνωρίζουν όλοι. Δεν συνιστά ανακάλυψη της Αμερικής. Όμως το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα. Διότι για να νικήσεις θα πρέπει να παίξεις καλύτερα από τον αντίπαλό σου.

Ο Προμηθέας ετοιμάστηκε ιδανικά γι’ αυτόν τον αγώνα. Και πέρα από την προετοιμασία ήξερε και που αλλού θα χτυπήσει, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που μετά τον αγώνα με την Βαλένθια δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί.

Ο Προμηθέας ετοιμάστηκε να παίξει… τελικό. Ηξερε ότι αυτός ο αντίπαλος είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για έναν τίτλο. Και το μάτι γυάλιζε

Και γι’ αυτό όλο το χειροκρότημα το αξίζει αυτή η υπέροχη ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα είναι «ομάδα». Από την διοίκηση ως το προσωπικό και φυσικά τους παίκτες, τους προπονητές, τους συνεργάτες.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Μια κουβέντα θα πω. Όταν παίξει μπάσκετ φέτος (γιατί μπάσκετ σοβαρό δεν έχει παίξει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) θα πούμε περισσότερα… Αν παίξει, γιατί πάει «στραβά» το θέμα. Προς το παρόν μόνο λόγια ακούμε, αλλά πράξεις δεν βλέπουμε…

Πάμε στο Αιγάλεω και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων που πέταξε έξω και 3η ομάδα στην Basket League. Με παιδιά που βάζουν κάτω την μισή Basket League (και βάλε). Αναρωτιέμαι πόσοι παίκτες που αγωνίζονται στη μεγαλη κατηγορία είναι καλύτεροι από τον Λιακόπουλο ή τον Καράμπουλα ας πούμε…

Με αμιγώς ελληνικό ρόστερ (αν κι επιτρέπεται μια θέση ξένου) και με παιδιά που αποδεικνύουν ότι ΚΑΚΩΣ δεν τα υπολόγιζαν στην Basket League. Εκεί που ανεβάζουν ΣΥΝΕΧΩΣ ομάδες…

Οσο για τον ΠΑΟΚ; Μια κουβέντα: Οσο κι αν προσπαθούν να το βγάλουν προς τα έξω, το πρόβλημα δεν ήταν ο Φλεβαράκης. Άλλο είναι το θέμα. Πολύ πιο μεγάλο. Τα υπόλοιπα είναι για όσους αρέσκονται να ακούνε μυθεύματα.

Η ΑΕΚ πέρασε με αντίπαλο το Ρέθυμνο. Αναμενόμενο… Οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί αλλά δεν είχαν το επίπεδο της ΑΕΚ. Θα μου επιτρέψετε όμως να απονείμω τα εύσημα στον Βαγγέλη Ζιάγκο που έδωσε χρόνο στους Ελληνες παίκτες. Οι δικοι του Ελληνες, υστερούν συγκριτικά με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ. Κι όταν βλέπεις 24 λεπτά τον Χριστοδούλου, 6 τον Μαραγκάκη, 11 τον Καμπερίδη, 10 τον Λαναρά, 11 τον Γαρέζο και 9 τον Ραζή κι από την άλλη βλέπεις 1’56’’ τον Ρογκαβόπουλο, κάτι σε πιάνει.

Το Περιστέρι μπήκε στην τετράδα καθώς επικράτησε 57-51 του Ηφαίστου στην Λήμνο. Κακός αγώνας. Αλλά ακόμα χειρότερη ήταν η διαιτησία. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτό το ζήτημα αλλά η διαιτησία από τη μία και κάποιες μεμονωμένες συμπεριφορές από την άλλη, αδικούν μια αξιέπαινη συνολική προσπάθεια. Μένω εδώ.

Και καταλήγω στο εξής: Με αυτή την τετράδα η ΕΟΚ υποχρεούται να διοργανώσει φάιναλ φορ. Πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης οργανωμένων στρατών. Ένα ωραίο τριήμερο για να χαρούν κι αυτές οι ομάδες θα είναι ό,τι καλύτερο.

Με όλο το σεβασμό στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και το ΔΣ της ΕΟΚ αλλά θα θεωρήσω άστοχο αν δεν διοργανώσουν ΤΩΡΑ φάιναλ φορ.