Τα περί του δευτέρου ευρωπαϊκού του Παναθηναϊκού τα έχετε διαβάσει, όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια στα διάφορα αφιερώματα που γίνονται κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου. Οπότε δεν έχουμε και πολλά να πούμε επ’ αυτού, καθώς τα γεγονότα είναι γνωστά (τα περισσότερα).

Επειδή όμως ήμουν παρών (και) στην Θεσσαλονίκη θα μου επιτρέψετε να ξεφύγω απ’ όλα τα συνηθισμένα. Όσο συγκλονιστικά κι αν ήταν εκείνα που συνέβησαν με τον Όντεντ Κάτας. Όσο κι αν το δεύτερο ευρωπαϊκό ήταν μια ακόμα χρυσή σελίδα που γραφόταν στον Παναθηναϊκό κι έδειχνε τι θα επακολουθούσε…

Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω επί προσωπικού.

Λίγο πριν το τζάμπολ του τελικού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, βγήκα έξω για να καπνίσω (είχα τότε εκείνη την κακή συνήθεια). Ξαφνικά είδα μπροστά μου έναν άνθρωπο, που είχα συναντήσει τελευταία φορά στις 23 Μαρτίου. Στο Ζάγκρεμπ.
Ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος…

Είχε ακολουθήσει την ομάδα στο Ζάγκρεμπ και στον αγώνα των πλέι οφ με την Τσιμπόνα, που είχε σφραγίσει την πρόκριση. Το μεσημέρι, πριν την αναμέτρηση, επισκέφτηκε μαζί με παρέα δημοσιογράφων το «Μιρογκόι», το νεκροταφείο της πόλης και άφησε λουλούδια στους τάφους του Ντράζεν Πέτροβιτς και του Κρέσιμιρ Τσόσιτς.

Γύρισε στο ξενοδοχείο, έφαγε και μετά έχασε τις αισθήσεις του. Είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. Αμέσως εισήχθη σε κλινική του Ζάγκρεμπ με τη βοήθεια του Ζέλικο Παβλίσεβιτς που ήταν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή.

Την επόμενη μέρα πήγαν στην Κροατία, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, η σύζυγος του Θανάση, Ιωάννα και η κόρη του, Κατερίνα. Μετά από μερικές μέρες, όλα ήταν καλά κι επέστρεψε στην Αθήνα.

Ένας άνθρωπος 70 ετών, που 27 μέρες πριν είχε υποστεί ισχαιμικό, πήγε στην Θεσσαλονίκη να δει τον τελικό. Με άγχος και πίεση. Και παρά τις συστάσεις της συζύγου, της κόρης του αλλά και των αδερφών του, Παύλου και Κώστα, να το αποφύγει.

«Πρόεδρε, ήρθες; Όλα είναι καλά;» έτρεξα να τον ρωτήσω. Ο Θανάσης με κοίταξε με χαμόγελο και μου λέει: «Θα το έχανα; Δεν πάνε να λένε ό,τι θέλουν».

Λίγες ώρες μετά πανηγύριζε στην αγκαλιά του Ρέμπρατσα, τυλιγμένος με μια σημαία του Παναθηναϊκού!!!

Αυτά και μόνο αρκούν