Αυτά που γίνονται τις τελευταίες ώρες μεταξύ Αρη και Περιστερίου (αν δεν κάνω λάθος 3-1 οι ανακοινώσεις) έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα και πραγματικά δεν τιμούν την Basket League και το μπάσκετ συνολικά. Όχι, δεν προσπαθώ να εξισορροπήσω τα πράγματα ούτε να μοιράσω στη μέση το καρπούζι. Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη και θα την αναλύσω αμέσως.

Πρώτον, σε ό,τι αφορά στον Βαγγέλη Αγγέλου. Με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπό του και στην προσπάθεια που κάνει θα μου επιτρέψει να του πω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν κάθε εβδομάδα να ασχολούμαστε μαζί του. Είναι ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ να τσακώνεσαι με τον Βεργίνη (αποδεδειγμένα το καλύτερο και το πιο ευγενικό παιδί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό μπάσκετ), αλλά αυτό ας το προσπεράσουμε ονομάζοντάς το «εσωτερική υπόθεση».

Δεν γίνεται μέχρι τώρα να έχει τσακωθεί με όλο το Περιστέρι, με τον μισό Παναθηναϊκό, στο Λαύριο να τον πιάνει η κάμερα να λέει τρομερά πράγματα, με τον Ολυμπιακό πάλι κάτι έλεγε προς τον πάγκο…Δεν είναι δυνατόν να κοουτσάρει και παράλληλα να ασχολείται με τον αντίπαλο πάγκο ή με αντίπαλους παίκτες. Κάποια στιγμή ας του εξηγήσει ο Αρης ότι αυτή η συμπεριφορά δεν τιμά κανέναν. Κι αν ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, ας σκεφτεί τον Αρη (που πάντα θα είναι τεράστιο μέγεθος), τους παίκτες του και τον κόσμο.

Πάμε και στο Περιστέρι… Για την οικονομία της συζήτησης να δεχτώ ότι υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα εξαιτίας της συμπεριφοράς του Βαγγέλη Αγγέλου. Να δεχτώ ότι πίσω από τον πάγκο της ομάδας έβριζαν τον Πεδουλάκη (χρόνια κόντρα). Η ανακοίνωση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και πέρα ως πέρα προσβλητική όχι μόνο για τον Αρη (που…τσουπ βρήκε την ευκαιρία να βγάλει άλλες δύο ανακοινώσεις) αλλά και για το ίδιο το Περιστέρι.

Ο,τι κι αν έχεις με τον αντίπαλο προπονητή, ό,τι κι αν έχει κάνει απ’ αυτά που έκανε ο Αγγέλου, ούτε «τύπο» τον αποκαλείς, ούτε ότι επιδεικνύει «συμπεριφορά νταβατζή» ούτε ότι οι ενέργειές του είναι «αλήτικες». Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια που θα βοηθούσε σε μια καυστική, επιθετική ανακοίνωση, χωρίς όμως να υπάρχουν εκφράσεις πεζοδρομίου.

Δεν κάνεις ποτέ υποδείξεις στην αντίπαλη ομάδα για το αν θα έχει ή όχι στον πάγκο της τον προπονητή γιατί, πολύ απλά, δεν είναι δική σου δουλειά.

Δεν είναι δυνατόν να αρχίζεις την ανακοίνωση με «αίσθημα σεβασμού στο απλό φίλαθλο του Αρη» και ακολούθως να μιλάς για…επιτροπές υποδοχής.

Η συμπεριφορά του Βαγγέλη Αγγέλου και το λέω ξεκάθαρα ήταν απαράδεκτη. Ποτέ δεν μου άρεσαν όσα έκανε και κυρίως η εμμονή του να ασχολείται ΜΟΝΙΜΩΣ με τους αντιπάλους.

Η ανακοίνωση του Περιστερίου ήταν επίσης απαράδεκτη ακριβώς επειδή ήταν σε…κοινή γραμμή με την συμπεριφορά του Αγγέλου.

Οσο για τον ΕΣΑΚΕ; Όλα καλά… Instant replay πουθενά; Μπαααα… Αν κι εχω ξεκάθαρη άποψη ότι ηταν κανονικότατο το μπλοκ του Σμιθ, δεν έχει σημασία, κάτι πρέπει να γίνει ΕΠΙΣΗΜΑ.

Κάτι για τις ανακοινώσεις του Αρη και του Περιστερίου; Ναι σιγά… Κάτι για όσα διαβάσαμε στο live του ΠΑΟΚ από την Λήμνο;

Καλό βράδυ κύριε Γαλατσόπουλε.