Παρά το γεγονός ότι μόνο ομαλά δεν έγινε η μεταβίβαση, τελικά ο Πανιώνιος άλλαξε χέρια. Και σε ό,τι αφορά στην… κανονικότητα δεν αναφέρομαι απλώς στην διαμάχη Αλευρογιάννη- οπαδών που είχε ξεπεράσει κάθε όριο κι έδειχνε ότι δεν υπήρχε περίπτωση σύγκλισης και συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά στην απόφαση του τέως (πλέον) μεγαλομετόχου να αποχωρήσει Αύγουστο μήνα κι αφού είχε κλείσει (τον Ομοσπονδιακό) προπονητή και 5 Αμερικανούς παίκτες. Αν ήθελε να αποχωρήσει, ας το έκανε μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα, αυτή είναι η άποψή μου, την έχω καταγράψει κι εξακολουθώ να την υποστηρίζω ως λάθος του γιατρού.
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν και όρια στις αντοχές κάθε ανθρώπου, βέβαια, καθώς όσα άκουγε δεν ήταν και λίγα. Σημασία έχει ότι φτάσαμε στις 28/8 προκειμένου να ανακαλύψουμε ότι τελικά θα υπάρξει (κατά τα φαινόμενα) ομάδα που λέγεται “Πανιώνιος” στην Basket League. Θα φτιαχτεί μια ομάδα την τελευταία στιγμή, με νέο προπονητή (Τακιανός), με νέους παίκτες, Ελληνες (λέγεται ότι Γιάνκοβιτς και Παπαντωνίου ετοιμάζονται) και ξένους (δεν υπάρχει καμία συμφωνία πλέον με τους 5) και βέβαια με νέους επενδυτές.
Εδώ ακριβώς θα ήθελα να σταθώ. Δεν θέλω να υπονοήσω κάτι αλλά θεωρώ ότι οι νέοι επενδυτές αλλά και ο εκπρόσωπός τους (που μάθαμε μέσω του κ.Αλευρογιάννη ποιός είναι) έχουν υποχρέωση πρωτίστως να παρουσιαστούν στους φίλους του Πανιωνίου, να πουν ποιοί είναι και να αναλύσουν το πλάνο τους. Για εμένα τουλάχιστον, αυτό το “επενδυτικό σχήμα” ακούγεται πολύ αφηρημένο ως έννοια. Σε τι θα επενδύσουν και γιατί θα επενδύσουν στην συγκεκριμένη ομάδα;
Το όνομα του εκπροσώπου των επενδυτών, του κ.Χριστοδουλόπουλου, στο ελληνικό μπάσκετ το ακούσαμε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο όταν ασχολήθηκε με τα Τρίκαλα. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη, αλλά η ουσία είναι ότι η εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών που είχε η ομάδα, μόνο θετική δεν την χαρακτηρίζεις. Μήπως τελικά οι επενδυτές έκαναν πίσω κι έμεινε να παλεύει μόνος του; Μήπως δεν υπήρχαν επενδυτές; Πάντως από μόνη της αυτή η ιστορία προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία.
Από την στιγμή, λοιπόν, κατά την οποία αποχώρησε ο “μισητός” στον κόσμο Αλευρογιάννης και δεν έγινε το deal με τους κ.κ. Ράικο και Κραββαρίτη που μάλιστα στην τελευταία πρόταση της επιστολής τους απαίτησαν “λευτεριά στον Πανιώνιο”, τώρα που η ομάδα… ελευθερώθηκε ας μάθουμε τους λυτρωτές κι αυτούς που επιθυμούν να επενδύσουν. Πάντα είναι ευπρόσδεκτοι οι επενδυτές ειδικά στον χώρο του μπάσκετ που αγαπάμε. Άρα η διάθεση όλων είναι θετική.
Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πανιώνιος είναι μια ιδιαίτερη ομάδα και όχι έτσι ψυχρά μια εταιρεία. Είναι ο απόλυτος συνδυασμός συναισθήματος με επαγγελματισμό και μάλιστα το συναίσθημα υπερτερεί κατά πολύ. Κι όποιος δεν το γνωρίζει αυτό, οφείλει να το μάθει…
Ας έχουμε λοιπόν μια θετική διάθεση απέναντι στους επενδυτές, ας περιμένουμε όμως με ανυπομονησία να τους γνωρίσουμε και να μάθουμε το πλάνο τους.