Κακά τα ψέματα, έτσι όπως εμφανίστηκαν και οι τέσσερις ομάδες στο φάιναλ φορ, η Ρεάλ συνολικά ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. Και πιο έτοιμη. Και πιο αποφασισμένη, άλλωστε όσα πέρασε στην διάρκεια της σεζόν την έκαναν ατσάλινη, ανθεκτική, δυνατή.
Οσο κυλούσε η σεζόν στην Ευρωλίγκα και τα προβλήματα παρουσιάζονταν, όλοι συζητούσαν για το πόσο άτυχη είναι η Ρεάλ. Ολοι εκτός από τους παράγοντες της Ρεάλ. Εκείνοι δεν μοιρολογούσαν αλλά αναζητούσαν λύσεις. Όχι απαραίτητα όπως με την προσθήκη παικτών, όπως του Ταβάρες πχ ώστε να καλύψουν τα κενά, αλλά περισσότερο δουλεύοντας εσωτερικά.
Κάνοντας τους παίκτες της να αισθάνονται πρωταγωνιστές. Παίρνοντας ότι παραπάνω μπορούσαν από τον καθένα. Ποντάροντας στην προσωπικότητα και τον εγωισμό τους προκειμένου να γίνει υπέρβαση μέχρι να γυρίσουν οι χτυπημένοι.
Ο Γιουλ επέστρεψε στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ. Ο Κούζμιτς θα γυρίσει του χρονου. Ο Αγιόν έχασε 18 ματς στην κανονική περίοδο, ο Ράντολφ 15. Ο Τόμπκινς τα πρώτα πέντε, ο Καμπάτσο όλα τα πλέι οφ. Μόνο ο Κάρολ και ο Κοζέρ μαζί με τον Ρούντι (που πάντως έχει ταλαιπωρημένο κορμί) και τον Τέιλορ έμειναν όρθιοι. Ο 19χρονος Ντόντσιτς, που έχασε τρία ματς (και σε ένα απ’ αυτά ηττήθηκε η Ρεάλ στην Βαλένθια χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας ουσιαστικά) σήκωσε την ομάδα στις πλάτες του. Και στο τέλος συνέχισε το μαγικό του ταξίδι, από το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ στο τρόπαιο της Ευρωλίγκας και φυσικά στους τίτλους του MVP της Κανονικής Περιόδου και του φάιναλ φορ.
Και όταν έφτασε το φάιναλ φορ και οι παίκτες της Ρεάλ είχαν επιστρέψει, η ομάδα παρουσιάστηκε ΑΤΡΩΤΗ. Σαν να μην την είχαν αγγίξει οι ταλαιπωρίες, αλλά αντιθέτως να την είχαν χαλυβδώσει. Οντως η Ρεάλ έμοιαζε και αποδείχθηκε ΑΝΙΚΗΤΗ. Τόσο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που αποπροσανατολίστηκε στο δεύτερο μέρος όσο και στην Φενέρμπαχτσε που δεν κατάφερε με ανταρτοπόλεμο (γιατί αυτό έπαιξε) να πείσει ότι άξιζε το τρόπαιο.
Είναι το καλύτερο δεκάρι για την Ρεάλ που έφτασε τα 10 τρόπαια στην Ευρωλίγκα (η πρώτη ομάδα που φτάνει σ’ αυτό το επίπεδο) και συντηρεί τον μύθο της. Μόνο που φέτος το τρόπαιο για τους λόγους που αναφέραμε έχει περισσότερη σημασία.