Παράπονο από την 11η αγωνιστική δεν μπορεί να έχει κανείς. Έτσι δεν είναι;

Μετά από 22 χρόνια (!) το Περιστέρι νίκησε τον Παναθηναϊκό δύο σερί σεζόν. Από το 1997 είχε να συμβεί κάτι τέτοιο. Η σύγκριση βέβαια είναι αδόκιμη αλλά αναφέρουμε το γεγονός για ιστορικούς λόγους και έχει τη σημασία του. Διότι πιθανότατα να μην καταφέρει άλλη ομάδα να νικήσει τον Παναθηναϊκό, άρα το Περιστέρι απέκτησε σημαντικότατο πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά στις θέσεις 2-3-4. Μην ξεχνάτε ότι έχει νικήσει στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ (άρα αν τη νικήσει στο Περιστέρι δύσκολα θα χάσει την 2η θέση) ενώ στον δεύτερο γύρο έχει και τον Προμηθέα εντός (έχει χάσει μόλις με τέσσερις πόντους διαφορά στην Πάτρα).

Είναι μια ακόμα απόδειξη για το πόσο καλή ομάδα είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Ζούρος. Κι αν θυμάστε είχα γράψει ότι κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πολύ καλύτερη από την περσινή.

Θα προτιμούσα να ασχοληθούμε με τη λογική ότι νίκησε το Περιστέρι. Όχι ότι… έχασε ο Παναθηναϊκός. Δύο ομάδες παίζουν. Απ’ εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» είχαν να παίξουν μετά από ταξίδι και σε λιγότερες από 48 ώρες ενώ μπαίνει και διαβολοβδομάδα. Τα προβλήματα που υπάρχουν δεν τα…ξεγύμνωσε το Περιστέρι, αλλα υπήρχαν από πριν. Τουλάχιστον στη δική μου λογική ο Παναθηναϊκός θέλει έναν ακόμα γκαρντ και έναν σίγουρο ψηλό για να γίνει πλήρης και να αλλάξει επίπεδο. Το τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Καλάθη, το είδαμε στο Περιστέρι

Πάμε παρακάτω γιατί είχαμε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία. Με την ΑΕΚ να κάνει το 12/13 από τις 30/10 και μετά (μόνο από την Ράστα Βέχτα έχει ηττηθεί) και ουσιαστικά να αποδεικνύει αυτά που έλεγα από την αρχή: Ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή έχει ψηλά τον πήχη. Και φυσιολογικά… Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και με βάση το ρόστερ της ΑΕΚ, οτιδήποτε λιγότερο από κατάκτηση Κυπέλλου (λείπει ο Παναθηναϊκός), τελικό πλέι οφ και φάιναλ φορ στο BCL θα είναι αποτυχία.

Η σκληρή πραγματικότητα, από την άλλη, φέρνει τον Άρη μόνο στην τελευταία θέση. Και τον ΠΑΟΚ (ηττήθηκε στο Λαύριο) στην προτελευταία, παρέα με την Λάρισα. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει όσοι πελαγοδρομείτε με τις αναμνήσεις του Γκάλη και του Γιαννάκη, αλλά η ιστορία όσο χρυσή κι αν είναι, δεν παίζει μπάσκετ. Και στην Ιταλία υποβιβάστηκε η Βαρέζε, που την δεκαετία του ’70 ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης με 5 ευρωπαϊκά κι άλλους τόσους τελικούς. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει και να σωθεί ο Αρης. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο…

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Μπορεί να είναι ανεβασμένος, μπορεί να έχει συνολικά καλύτερη εικόνα από τον Άρη, αλλά η βαθμολογική του θέση προδικάζει…θρίλερ. Ξέχωρα από το γεγονός ότι κατά την 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου θα παίξουν ΠΑΟΚ- Άρης. Το φαντάζεστε; Ντέρμπι ΠΑΟΚ- Άρη για την παραμονή… Και των δύο!!!

Το Λαύριο ήταν η ομάδα που νίκησε τον ΠΑΟΚ και έχει σταθεροποιηθεί στην πεντάδα. Συνεχίζει την καταπληκτική του πορεία με ορίζοντα τα πλέι οφ. Εστω και με το ΑΦΜ της Κύμης αλλά με τα χρώματα του Λαυρίου (οι περίφημες «συμπράξεις» του Γαλατσόπουλου) η ομάδα είναι καλή. Κι αυτό βοήθησε στο να ξεχαστούν οι αστειότητες στον ΕΣΑΚΕ, του καλοκαιριού.

Ο Πανιώνιος πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του. Επικράτησε της Λάρισας και έδειξε ότι μπορεί να εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την παραμονή του. Ο Λίνος Γαβριήλ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που μπορεί να κάνει καλή δουλειά αρκεί να υπάρχει συγκεκριμένος στόχος. Διότι υπάρχουν κάμποσα ανεξήγητα πράγματα με αποκορύφωμα την γκρίνια στο τέλος του αγώνα επειδή η διαφορά μειώθηκε… Κανείς δεν παίζει μόνος του.

Πάμε και στην Λάρισα. Καλή η προσπάθεια αλλά απαράδεκτο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που ακολούθησε. Με αυτό το περιεχόμενο, στη δική του αντίληψη τουλάχιστον, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Όχι σε εμάς, αλλά στα αρμόδια όργανα διότι μιλάμε για δυσφήμηση πρωταθλήματος αλλά και χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο διαιτητή, που χρειάζονται ερμηνεία. Όπως τα γράφουν, δείχνουν ότι… ξέρουν κάτι που δεν το ξέρουν οι άλλοι. Ας το πουν…

Α ναι και για να μην ξεχνιόμαστε. Για την τελευταία φάση που διαμαρτύρονται αν είναι δύο οι τρεις ή βολές, ας μετρήσουν πρώτα αν ήταν τρία, τέσσερα ή 28 τα βήματα του παίκτη τους. Πάμε παρακάτω.

Ο Ήφαιστος πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Κολοσσού και ταυτόχρονα προσέγγισε και πάλι την πεντάδα δείχνοντας να διασφαλίζει θέση για τα πλέι οφ από νωρίς. Εκεί είναι και η δυναμική του άλλωστε. Όπως πιστεύω, και του Κολοσσού μόνο που κάποια πράγματα έχουν πάει στραβά. Θα ισιώσουν πιστεύω. Είναι καλή ομάδα ο Κολοσσός και έχει καλό προπονητή.

Πολύ μεγάλη ήταν και η νίκη του Προμηθέα στο «Ιβανώφειο» επί του σκληρού και ποιοτικού Ηρακλή. Όσο για τον τραυματισμό του Αγραβάνη, δεν υπάρχουν λόγια.

Το Ρέθυμνο συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία και με το δίδυμο Μάρεϊ- Φράνκαμπ έριξε στο καναβάτσο και τον Ιωνικό. Είναι καλή η δουλειά που γίνεται στην Κρήτη και όπως φαίνεται μπορούν να καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους και να εξασφαλίσουν την παραμονή. Και μάλιστα από νωρίς. Ο Ιωνικός μόνο αν… δεν θέλει να παίξει στα πλέι οφ θα μείνει εκτός οχτάδας.