Η 15η αγωνιστική είχε συγκινήσεις παρά τις αναβολές. Ακόμα και στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη που κρίθηκε με μεγάλη διαφορά, το ντεμπούτο του Μπρέι ήταν εντυπωσιακό ενώ έπαιξε για πρώτη φορά ο Λευτέρης Μαντζούκας.

Στο Αγρίνιο, το Περιστέρι επέστρεψε από το -18 και πήρε μια μεγάλη νίκη. Απέναντι σε μια ομάδα που παίζει στα όριά της. Που παίζει πολύ σωστό και δουλεμένο μπάσκετ! Αλλά είναι λίγοι… Σε ποσότητα. Κι αυτό φάνηκε ολοκάθαρα όταν κάποια στιγμή χτύπησαν «κόκκινο» και το Περιστέρι τους κατάπιε.

Το ντεμπούτο του Μανωλόπουλου ήταν το καλύτερη δυνατό και ιδιαίτερα με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας. Διότι ήταν ολοφάνερο ότι πίστεψε στους παίκτες, τους ενέπνευσε και φυσικά τον πίστεψαν κι εκείνοι. Βρήκε το δρόμο, με τον Γούνταρντ να εκτελεί, με τον Μπουρούση να συμμαζεύει την ομάδα και να δίνει οντότητα στο παιχνίδι της (highlight η φοβερή ασίστ πίσω από την πλάτη στον Γούνταρντ), με τον Σαλούστρο να κάνει μεγάλη δουλειά και με τον Μάντζαρη να νοικοκυρεύει την κατάσταση.

Το ότι αμέσως ο Μανωλόπουλος είδε αντίδραση από μια ομάδα που μέχρι τώρα ήταν στο ναδίρ από πλευράς ψυχολογίας κι ενέργειες, λέει πολλά.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στη Λάρισα, στην παράταση, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει ένα δικό της στυλ (μοναδικό στο πρωτάθλημα) και μπορεί να φαίνεται ότι «τζογάρει» με τα τρίποντα αλλά είναι πολύ επικίνδυνη. Διότι διαθέτει έναν παίκτη με την προσωπικότητα του Τζέρι Σμιθ που μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Το double-double του Γκρίφιν, η άνοδος του Τέρνερ αλλά και το εξαιρετικό ντεμπούτο του Τζος Κάρτερ ήταν στα συν για τον ΠΑΟΚ που έχει ρεκόρ 6-3 με τον Λυκογιάννη.

Στο «Ιβανώφειο» ο Ιωνικός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να αποδεικνύει ότι είναι στους TOP παίκτες του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Νίκαιας μπορεί να βάζει στόχο ακόμα και τα πλέι οφ καθώς βελτιώνεται συνεχώς. Κι αν πάρει και τον Κόνιαρη τότε θα ανέβει επίπεδο…

Απ’ εκεί και πέρα προσπαθώ να καταλάβω τι ήταν χειρότερο για τον Ηρακλή. Η ήττα; Ή μήπως η γκάφα μεγατόνων στην υπόθεση του Τζος Χάγκινς; Ειλικρινά, έχω μεγάλο σεβασμό στην προσπάθεια που κάνουν αλλά τέτοιο αυτογκόλ είναι απαγορευμένο σε αυτό το επίπεδο. Ούτε στο τοπικό δεν επιτρέπονται τέτοιες αβλεψίες. Μα να βάλουν παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής;

Πάμε και στην ΕΡΤ που επιτέλους έβαλε στο πρόγραμμα κάτι για το οποίο φωνάζαμε εδώ και καιρό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω κι αν αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για το Κρατικό Κανάλι να φτάνουμε στον Μάρτιο για να ενισχύσει ένα προϊόν το οποίο πληρώνει.

Αν κι αυτό που με προβλημάτισε είναι κάτι άλλο. Μιλώντας με Έλληνες του εξωτερικού με ενημέρωσαν ότι την ώρα που στην ERTFLIX υπάρχει μπάσκετ, εκείνοι βλέπουν κάτι ντοκιμαντέρ για φώκιες. Προφανώς στο εξωτερικό δε μπορούν να δουν LIVE τους αγώνες στην ERTFLIX. Δεν είναι λάθος; Τι λέτε;