Ο Ιωσήφ Κολοβέρος μέχρι στιγμής έχει αλλάξει το ρυθμό σε δύο αγώνες του Ιωνικού. Έναν στο Κύπελλο με τον Απόλλων Πάτρας και στη Basket League με τον Άρη. Και στους δύο αγώνες οδήγησε τον Ιωνικό στη νίκη.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στην καλύτερη μπασκετική του ηλικία, βρίσκεται στον ΠΑΟΚ. Πέρυσι με τον Ιωνικό έφτασε μέχρι την Εθνική ομάδα στα προκριματικά. Έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, Ίκαρο και Κολοσσό.

Ο Νίκος Χουγκάζ αναδείχθηκε πέρυσι καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος. Κι εκείνος έφτασε στην Εθνική ομάδα. Μάλιστα έχει ήδη «κλειδώσει» η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό. Είναι από τους πρωταγωνιστές της Basket League

Ο Δημήτρης Μωραϊτης βρίσκεται πλέον στο Περιστέρι, μετά την ΑΕΚ και τον Κολοσσό. Στα 22 του χρόνια, έχει καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία και το μέλλον είναι μπροστά του.

Τι συνδέει και τους τέσσερις παίκτες; Ότι η μπασκετική τους διαδρομή άρχισε από τον Πανιώνιο! Κι όμως, κανείς απ’ αυτούς δεν αγωνίζεται πλέον στην ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης

Ο Μωραϊτης έκανε ντεμπούτο στην Basket League με τον Πανιώνιο το 2014 και μάλιστα είχε πετύχει… 15 πόντους κόντρα στον Κολοσσό. Λόγω των προβλημάτων οι Νεοσμυρνιώτες κατά την 1η αγωνιστική είχαν παρουσιάσει μια ομάδα με Έλληνες, κυρίως έφηβους. Μάλιστα τότε αγωνιζόταν και ο Ανδρέας Πετρόπουλος (πλέον στην ΑΕΚ) που είχε βρεθεί στον Πανιώνιο από το Παγκράτι.

Ο Χουγκάζ έκανε μια διαδρομή από τα μικρά του Πανιωνίου στο Περιστέρι πριν επιστρέψει στη βάση του την περίοδο 2018-2019. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης (ούτε κι αξίζουν περισσότερη ανάλυση) δεν είχε κάτι αξιόλογο από πλευράς συμμετοχής και ρόλου.

Ο Τολιόπουλος επίσης άρχισε το μπάσκετ στον Πανιώνιο, πριν κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Ίκαρο. Μάλιστα στο προαναφερόμενο ντεμπούτο του Μωραϊτη, ο Τολιόπουλος έπαιζε στον Κολοσσό.

Τέλος ο Κολοβέρος πριν πάει στον Ολυμπιακό ήταν μέλος των «μικρών» ομάδων του Πανιωνίου. Όπως και ο Ζέιντ Μουόσα που πλέον βρίσκεται στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού!

Είναι μια κατάσταση που αφορά στον «Ιστορικό», μια ομάδα που κάποτε είχε μεγάλη παράδοση στο να αναδεικνύει παίκτες από τα φυτώριά της, που πλέον την πληγώνει.

Και ίσως είναι μονόδρομος για τον Πανιώνιο: Να επιστρέψει στις… ρίζες του. Να αξιοποιήσει τη δυναμική του έχει το brand του στις μικρές ηλικίες. Γιατί έτσι μπορεί να επιστρέψει σε όμορφες μέρες