Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, αρχικά. Είμαστε υπέρ κάθε καινοτόμου πρότασης που θα κάνει καλό στο μπάσκετ και στο πρωτάθλημα. Αρκεί να υπάρχει μια λογική κι ένα timing. Το Super Cup θα ήταν μια πολύ όμορφη ιδέα! Αλλά ειλικρινά, είναι καιρός τώρα να το…διαφημίζουν και να το ψηφίζουν στον ΕΣΑΚΕ, όταν:

Ο κεντρικός χορηγός έκανε μείωση 70% και πέρασε δεύτερος, άρα αναζητείται ο πρώτος! Αν τα καταφέρουν και βρουν νέο κεντρικό χορηγό, όλα θα είναι όμορφα. Αλλά φτάσαμε τέλος Ιουλίου.
-Δεν ξέρουμε ακόμα ποιες και πόσες ομάδες θα παίξουν στην Basket League. Προς το παρόν είναι 13. Θα μείνουν τόσες;
Τηλεοπτικό συμβόλαιο ούτε υπάρχει ούτε και φαίνεται στον ορίζοντα, τουλάχιστον με ευνοϊκές συνθήκες. Κι έχουμε φτάσει στο σημείο ένα πρωτάθλημα μπάσκετ να προσεύχεται να αγοράσει η NOVA όλο το πακέτο του ποδοσφαίρου, ώστε να μείνει κενό στο πρόγραμμα του Κρατικού.

Μεγαλείο…Το μπάσκετ επαίτης στα ψίχουλα. Είναι κι άλλα πολλά ακόμα. Ο Άρης δεν έχει ξεμπλέξει με τα ban, ο Πανιώνιος παραμένει αμφίβολος αν και λέγεται ότι εφόσον μειωθεί η εγγυητική, θα συμμετέχει. Ο Κολοσσός δεν έχει δώσει σημεία ζωής κι αν αληθεύει ότι χάθηκε ένα σημαντικό έσοδο για τις μετακινήσεις, τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.

Δεν περιμέναμε εύκολη την επόμενη μέρα, αλλά υπάρχει κι ένα όριο στην κωμωδία. Δηλαδή είναι δυνατόν σε μια τέτοια κατάσταση να βγαίνεις και να ψηφίζεις με ενθουσιασμό το… Super Cup με τη λογική «να ζεσταθεί ο κόσμος»;

ΠΟΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ; Ακόμα δεν ξέρουμε πως και τι… Θα επιτρέπεται η είσοδος;  Στην τελική ας έβλεπαν πως θα πήγαινε η κατάσταση κι ας έκαναν κάτι αντίστοιχο, αντί γι’ αυτή την παρωδία του All Star Game, μέσα στα Χριστούγεννα. Έπρεπε Ιούλιο μήνα, μέσα στην αβεβαιότητα, να ανακοινωθεί…Super Cup;

Μήπως το κάνουν επίτηδες τελικά; Κάπου η λογική έχει χαθεί. Πολλά πράγματα με έχουν παραξενέψει, με κορυφαίο το ότι ανέλαβε σύμβουλος στρατηγικής κι ανάπτυξης ένας άνθρωπος που…εθελουσίως έριξε την ομάδα του στα τοπικά!

Έχω σεβασμό στον Κωστή Ζομπανάκη (το γνωρίζει και ο ίδιος) αλλά αυτή η εξέλιξη είναι μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία. Όμως ειλικρινά, με το Super Cup το τερματίσαμε.