Με την άμυνά του να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο, με τον Μιλουτίνοφ να είναι σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του, με τον Πρίντεζη και τον Στρέλνιεκς να αποτελούν σταθερές αξίες, με τον Σπανούλη και τον Ουίλιαμς- Γκος να έχουν μεν 2/16 σουτ αλλά συνολικά να μοιράζουν και 11 ασίστ και με τον Βεζένκοφ να είναι εκείνος που (αυτή τη φορά) φώναξε «παρών», ο Ολυμπιακός έφτασε στον στόχο του. Παραμένει στην διεκδίκηση της τετράδας, έδειξε ότι μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει σε αγώνες που πρέπει, έχει μεν θέματα να λύσει αλλά σίγουρα βρίσκεται εντός στόχου.

Σε παίκτες όπως ο Ουίλιαμς- Γκος ή ο ΛεΝτέι θα υπάρχουν αρκετά up-down, άλλωστε είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε Ευρωλίγκα και είναι αναμενόμενα. Όπως και για τον Τουπάν καθώς μπορεί να έφτασε στο φάιναλ φορ με την Ζαλγκίρις αλλά δεν μπορούμε να εξισώσουμε μια ονειρεμένη χρονιά με μια ομάδα που έχει διάρκεια στα ψηλά για πολλά χρόνια. Με δεδομένο ότι ο Γιάνις Τίμα εξακολουθεί να έχει (πολλά) περισσότερα down από up αλλά και με θέματα που έχουμε ξαναπεί (προσωπικά επιμένω ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν γκαρντ κι έναν αθλητικό σέντερ), οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρνουν με σωστή διαχείριση να βρίσκονται μέσα στην διεκδίκηση της τετράδας. Εξακολουθώ (με κάθε σεβασμό) να διατηρώ κάποια ερωτηματικά για το πόσο θα αντέξει με 8-9 παίκτες στο rotation. Βεβαίως δεν είμαστε προπονητές, ούτε ξέρουμε την ομάδα όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ αλλά σίγουρα…απορίες μπορούμε να έχουμε.

Πέραν τούτων, ο Ολυμπιακός κατέβασε την Χίμκι 22 πόντους από τον μέσο όρο πόντων της, πήρε άριστα στην άμυνα, ήταν διαβασμένος, επιβλήθηκε πλήρως. Με το ρεκόρ του στο 12-7 ετοιμάζεται να μπει σε μια πολύ σκληρή πεντάδα αγώνων από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί εν πολλοίς το τι μπορεί να διεκδικήσει (σε θέση εννοούμε) στην Κανονική Περίοδο.

Αρχή την Πέμπτη στην Πόλη με την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε. Συνέχεια στις 31/1 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και θα ήταν ιδανικό να «ντουμπλάρει» τις νίκες επί των Καταλανών (τους είχε νικήσει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα») ώστε να έχει ξεκάθαρα οφέλη σε πιθανές ισοβαθμίες.

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές φέρνουν τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα διαλύθηκε πριν λίγες ώρες ενώ η Μακάμπι ξαναμπήκε στο κόλπο της οχτάδας αλλά και (μετά από διακοπή μιας εβδομάδας) στην Κωνσταντινούπολη προς αντάμωση της Εφές. Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή δείχνουν πιο ικανοί απ’ όλους για την 4η θέση. Η πεντάδα κλείνει με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ.

Όπως αντιλαμβανόμαστε από τα αποτελέσματα σ’ αυτή την πεντάδα θα κριθούν πολλά…