Μπορώ να καταλάβω πολλά. «Νεκρή» είναι η περίοδος οπότε κάτι πρέπει να γράψεις, σώνει και καλά. Οπότε τι πιο εύκολο από το να «επιτεθείς» στην Basket League, που έτσι κι αλλιώς σου δίνει τα δικαιώματα.

Επιτρέψτε μου όμως, όσο κι αν αναγνωρίζω το δικαίωμα του καθενός να γράφει ό,τι θέλει όποτε θέλει, να αναρωτηθώ που… βρίσκονταν όταν εμείς ήμασταν μονάχοι στο δρόμο της ρεαλιστικής και αυστηρής κριτικής. Πιθανότατα τότε το «δεν ασχολούμαι» να εξυπηρετούσε συγκεκριμένες καταστάσεις ή εσωτερικές επιθυμίες. Να απαξιώσεις δηλαδή το πρωτάθλημα… Αλλά τώρα που το… θυμήθηκαν πως μπορούν και ασχολούνται με ένα απαξιωμένο πρωτάθλημα (βάσει της δικής τους εκτίμησης);

Εδώ είμαστε, στον ίδιο χώρο βρισκόμαστε και τους αναγνώστες μας (πρέπει να) υπηρετούμε. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Ελάτε λοιπόν να θυμηθούμε.

Βεβαίως και υπάρχουν πολλά στοιχεία. Στις 2 Μαρτίου, με αφορμή τις ομάδες που εμφανίστηκαν λειψές σας γράψαμε: Θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά γι’ αυτό το πρωτάθλημα; Αναρωτηθείτε μαζί μας…

Γράψαμε επίσης ότι ο κόσμος θέλει γιορτές και όχι πανηγύρια της στιγμής και μας επιτέθηκαν κιόλας κάποιοι που πλέον μονίμως με σημαία ευκαιρίας κι αλλάζουν στρατόπεδα αναλόγως που φτάνει η γλώσσα τους. Ότι δηλαδή… όλα καλά στο All Star Game. Μόνο εκείνοι το είχαν δει, προφανώς δεν είδαν ότι… μπήκε και μέσα ο ΕΣΑΚΕ.

Όταν τέθηκε θέμα αναδιάρθρωσης (και το αποκαλύψαμε στις 19 Ιανουαρίου) ήμασταν και πάλι αιχμηροί: Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο πρόεδρος θέλει αναδιάρθρωση.Όταν τέθηκε θέμα αναδιάρθρωσης (και το αποκαλύψαμε στις 19 Ιανουαρίου) ήμασταν και πάλι αιχμηροί: Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο πρόεδρος θέλει αναδιάρθρωση.

Στις 12 Ιανουαρίου είχαμε αναρωτηθεί πως γίνεται να πέφτει το επίπεδο των ξένων και πάλι να μην παίζουν οι Έλληνες;

Και για να μη ψάχνομαι περισσότερο, θα σας έλεγα να ξαναδιαβάσετε αυτό που είχαμε γράψει στις 29 Δεκεμβρίου με τίτλο: Καλό θα ήταν να μη θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε σε ηλίθιους.

Απ’ αυτό θα πιαστώ για να καταλήξω. Διότι τότε ήμασταν απελπιστικά μόνοι διότι αυτοί που τώρα θυμήθηκαν το ελληνικό πρωτάθλημα, εκείνη την περίοδο που εμείς τα γράφαμε είχαν σιωπή. Εκκωφαντική

Γιατί άραγε;