Προτιμάμε να ασχολούμαστε με όσα συμβαίνουν στο γήπεδο αλλά εδώ έχουμε κάτι που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε. Έστω κι αν δεν μου αρέσει θα μείνω σε κάτι εξωαγωνιστικό που αφορά στην επίσημη δήλωση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ήφαιστος, Παντελή Μπούμπουρα.

Την διαβάσατε. Απ’ όσο μπόρεσα να καταλάβω ο ιδιοκτήτης του Ηφαίστου καταγγέλει απειλές σε βάρος μελών της ΚΕΔ. Ότι κάτι τους είπε κάποιος (ποιος;) κι έκαναν ότι δεν άκουσαν.

Χίλια συγγνώμη αν εσείς το προσπερνάτε έτσι, αλλά προσωπικά δεν μπορώ. Βγαίνει ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας και λέει ότι τα μέλη της ΚΕΔ απειλήθηκαν. Ότι έσκυψαν το κεφάλι όταν κάποιος τους είπε κάτι.

Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να το προσπεράσουμε έτσι. Θα πρέπει να ζητηθεί από τον κ.Μπούμπουρα να μιλήσει συγκεκριμένα περί απειλών διότι είναι σοβαρή η καταγγελία. Και βέβαια να απαντήσει η ΚΕΔ σε αυτά που καταλογίζει στα μέλη της. Αλλωστε θα ήταν και άλλα άτομα μπροστά όταν θα έγιναν οι «απειλές» που αναφέρει. Για να μιλάει για «ορισμό» αυτό σημαίνει ότι το περιστατικό έγινε στη διάρκεια της διαδικασίας.

Αυτά καταλαβαίνω τουλάχιστον. Σ’ ένα σοβαρό πρωτάθλημα το θέμα δεν θα περνούσε έτσι απλά.

Σε ένα σοβαρό πρωτάθλημα, επαναλαμβάνω.

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες παρακολουθούμε την απόλυτη κωμωδία. Όσες ομάδες φωνάζουν, την επόμενη αγωνιστική… φωνάζουν οι αντίπαλοί τους. Φώναξε ο Κολοσσός για τον αγώνα με την Λάρισα, την επόμενη αγωνιστική φώναξε ο Ιωνικός για τον αγώνα με τον Κολοσσό και τώρα ο Ήφαιστος για τον αγώνα με τον Ιωνικό.

Κατά τ’ άλλα μ’ αρέσει που θέλουν να πάει και η διαιτησία στον ΕΣΑΚΕ. Με τη νοοτροπία μας θα έχουμε γέλια. Οι ομάδες θα… επιλέγουν τους διαιτητές που θα παίζουν στους αγώνες τους. Σε όσους πιστεύουν ότι με την διαιτησία στα χέρια των ΚΑΕ θα έχουμε καλύτερα πράγματα, εύχομαι καλή τύχη. Και όνειρα γλυκά.

Πάμε στα αγωνιστικά…

Πανιώνιος έπαιξε εκπληκτικά στην τελευταία περίοδο. Με την άνοδο του ΜακΓκιλ, την ηγετική παρουσία του Πάσαλιτς (όλα τα… λεφτά) και την τρομερή απόδοση των Ντουρέν, Λι και Σάμιουελς οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν στο 97-87 επί του ΠΑΟΚ. Αυτοί οι πέντε παίκτες έβαλαν τους 92 πόντους. Άλλους πέντε πρόσθεσε ο Πέτροβιτς. Ολοι οι πόντοι από τους ξένους…

Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 35 πόντους στην τελευταία περίοδο αλλά κυρίως ήταν… ανατριχιαστικά τα λάθη που γίνονταν στις επαναφορές. Τόσα… πουλήματα της μπάλας δεν επιτρέπονται από ομάδα αυτού του επιπέδου. Επίσης όταν εκτός έδρας έχεις 11/23 τρίποντα, 9 ριμπάουντ παραπάνω και χάνεις με 10 πόντους διαφορά, τότε κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Πρώτη απάντηση: 17-10 τα λάθη (περισσότερα ο ΠΑΟΚ).

Ιωνικός είχε τον τρομερό Μαυροκεφαλίδη και τον… συνήθη ύποπτο των τελευταίων λεπτών, Μπαρτ να κυριαρχούν. Πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό στην Λήμνο που τον σταθεροποιεί σε πορεία πλέι οφ. Το έχω ξαναπεί ότι οι Νικαιώτες είναι ομάδα για πλέι οφ και δεν έχουν σχέση με την κατηγορία εκείνων που θα παλέψουν για παραμονή.

Για τον Ήφαιστο ήταν μια κακή ήττα, εντός έδρας. Που ουσιαστικά…σβήνει τη νίκη επί της ΑΕΚ. Όμως είναι καλή ομάδα και μπορούν να «απαντήσουν».

ΑΕΚ πήρε τεράστια νίκη στο ντέρμπι με τον Προμηθέα. Ο Γκίκας ήταν ο παίκτης- κλειδί, απέναντι στην παλιά του ομάδα. Ανέβηκε η ΑΕΚ αλλά για να είμαι ειλικρινής, βλέποντας τον αγώνα είχα μια… θολή εικόνα. Ο Προμηθέας έπαιζε σαν φαβορί του αγώνα και η ΑΕΚ σαν αουτσάιντερ. Μέσα στην έδρα της… Κι αυτό (αν δεν κάνω λάθος) δεν εξηγείται εύκολα με βάση το ρόστερ της ομάδας. Οι 11 ασίστ είναι κακό νούμερο για την «Ενωση» καθώς είναι προτελευταία (μόνο το Λαύριο περνάει) στην σχετική λίστα της Basket League

-Τεράστια νίκη για το Ρέθυμνο, που έχει τον εκπληκτικό Κόνερ Φράνκαμπ να αποτελεί μια από τις ατραξιόν του πρωταθλήματος. Όμως υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο, πολύ σημαντικότερο που δείχνει την καλή δουλειά του Βαγγέλη Ζιάγκου: Το Ρέθυμνο διαθέτει την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από Περιστέρι και Ήφαιστο. Για χρόνια οι έννοιες Ρέθυμνο και άμυνα ήταν… τσακωμένες. Βεβαίως έχει και την χειρότερη επίθεση αλλά μέχρι στιγμής το σύστημα φαίνεται αποδοτικό. Είναι πιο…λογική ομάδα από κάθε άλλη από τις (προσφατες) σεζόν.

Για τον Αρη δεν υπάρχουν λόγια. Η σεζόν θα είναι δύσκολη, όχι μόνο μεγάλη. Ο Αρης κινδυνεύει… Και για τη λέξη που δεν τολμούν να σκεφτούν, τουλάχιστον ας βρουν τρόπο να την αποφύγουν! Ξέρετε πολύ καλά ποια είναι η λέξη.

-Μεγάλη τριαντάρα από τον Ηρακλή στο (πολύ καλό φετινό) Λαύριο. Ενταση, ενέργεια και καλό μπάσκετ από τον «Γηραιό» που έφτασε τις 4 νίκες στο πρωτάθλημα. Δεν το λες και άσχημο… Κυρίως όμως έδωσε καλή απάντηση μια εβδομάδα μετά τους… 130 που δέχτηκε στο ΟΑΚΑ. Δεν τους πήρε από κάτω. Το Λαύριο έχει το… δικαίωμα για μια κακή εμφάνιση. Τόσες καλές έχει κάνει.

-Εύκολα και το Περιστέρι στην πρώτη παρουσία του Παπανικολόπουλου στον πάγκο. Ανακοινώθηκε ως το 2021 πρόσφατα, με την υποσημείωση ότι ούτως ή άλλως μέχρι τότε είχε συμβόλαιο. Προσωπικά εύχομαι τα καλύτερα στον Παπανικολόπουλο. Να τα πάει υπέροχα και να δούμε έναν ακόμα καλό προπονητή να αναδεικνύεται. Θα μου επιτρέψετε όμως να διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις. Όχι για την αξία του ή τις ικανότητές του. Αλλά για το αν θα παραμείνει πρώτος. Για την Λάρισα δεν μπορείς να πεις και πολλά μετά απ’ αυτό το παιχνίδι. Θα μπορέσουμε να πούμε μετά τους τρεις από τους επόμενους τέσσερις αγώνες: Με Ρέθυμνο εντός, Πανιώνιο εκτός και μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, με το Λαύριο εκτός.

Παναθηναϊκός έκανε έναν ακόμα περίπατο. Πέρασε εύκολα από την Ρόδο και δεν έχεις τίποτα να πεις. Απλώς ότι καταγράφει ρεκόρ: 106,9 πόντοι κατά μέσο όρο επίθεση και 33,31 πόντοι μέσος όρος διαφοράς. Επτά κατοστάρες σε 9 αγώνες.,

Πάμε και σε κάποια τελευταία ζητήματα
1.Εχουμε δει φέτος πολλά κενά καθίσματα στην Λήμνο (που δεν υπήρχαν πέρυσι). Όπως και στην Ρόδο ή στο Ρέθυμνο. Αυτό το Σάββατο 3.45 ή 4 ή 4.30 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΩΡΑ για να προσελκύσεις κόσμο. Ειδικά στην περιφέρεια. Είχε δίκιο ο Κωστής Ζομπανάκης που φώναζε πέρυσι.

Είναι η ώρα που βολεύει την ΕΡΤ για να γεμίσει πρόγραμμα αλλά όχι το μπάσκετ. Αλήθεια, πριν πάρουν μια απόφαση, συνεργάζονται; Ή κάνουν κάποια έρευνα;

2.Φοβερούς αγώνες έχει η επόμενη αγωνιστική. Λάρισα- Ρέθυμνο το Σάββατο και Αρης- Πανιώνιος την Κυριακή… Αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ματσάκια: ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, Ιωνικός- Περιστέρι και Κολοσσός- Ηρακλής επίσης το Σάββατο. Αν εξαιρέσεις δύο αγώνες (Προμηθέας- Λαύριο και Παναθηναϊκός- Ήφαιστος) με ξεκάθαρο φαβορί, στα άλλα υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον. ΚΑΙ βαθμολογικό. ΚΑΙ αγωνιστικό.