Προσέξτε τι έχει συμβεί ως τώρα.

Ο Ιωνικός αρχίζει τη σεζόν με 0-2. Απομακρύνεται ο Κουφός, αναλαμβάνει ο Βετούλας. Εκτοτε έχει κάνει 4/4 και έχει πιάσει τετράδα η ομάδα της Νίκαιας.

Ο Πανιώνιος αρχίζει τη σεζόν με 0-3. Φεύγει ο Λίβανος, αναλαμβάνει ο Σκαραφίγκας και πρώτη νίκη επί του Ρεθύμνου. Μετά αναλαμβάνει στο «καπάκι» ο Γαβριήλ, δεύτερη νίκη μέσα στην έδρα του Ηρακλή.

Ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ 1-4. Είναι σε βαθιά απελπισία. Απομακρύνεται ο Φλεβαράκης, αναλαμβάνει ο Χαραλαμπίδης και +20 ο ΠΑΟΚ επί του ισχυρού Ηφαίστου.

Βεβαίως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ειδικά στο θέμα του ΠΑΟΚ υπάρχει πολύ έντονο παρασκήνιο που κάποια στιγμή θα το γράψουμε, όταν ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ. Θεωρήσαμε όμως ότι θα έπρεπε, σημειολογικά, να αναφέρουμε αυτό το γεγονός με την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής της Basket League.

Ακόμα και ο Ολυμπιακός όταν άλλαξε τον Μπλατ με τον Κεμζούρα, ήταν από βαριά ήττα στην Λιόν. Με τον Λιθουανό να κάνει ντεμπούτο, διέλυσε την Βαλένθια.

Είναι παράξενη η φετινή Basket League. Εχουν ξεπεταχτεί καλές ομάδες όπως ο Ιωνικός για παράδειγμα που- το γράφω καιρό- κατά τη γνώμη μου μπορεί να φτάσει στην εξάδα.

Ο Προμηθέας και το Περιστέρι είναι ομάδες κορυφής. Το βλέπουμε κάθε αγωνιστική, το είδαμε και στο μεταξύ τους ματς. Είναι σε άλλο επίπεδο. Με πρόγραμμα, με σταθερότητα και σιγουριά.

Ο Κολοσσός έχει πάρει το περσινό μάθημα και παρουσιάζει μια πολύ καλή ομάδα. Και όσο περνά ο καιρός θα στρώνει ακόμα περισσότερο. Θεωρώ και την ομάδα της Ρόδου ικανή για εξάδα.

Το Λαύριο έχει πιάσει τετράδα στις 6 αγωνιστικές με 4-2 και μεγάλες νίκες. Μου θυμίζει το Αιγάλεω προ δεκαετίας. Αξιοθαύμαστη πορεία, θεωρώ ότι θα σωθεί και άνετα με αυτό που έχει χτίσει αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχει διάρκεια.

Ο Αρης και ο ΠΑΟΚ είναι απελπισία. Διότι το αγωνιστικό τους ζήτημα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το οικονομικό και το διοικητικό. Πραγματικά πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι ακριβώς ζητούν από τον προπονητή. Και οι δύο…

Τι να κάνει; Να καταπιεί σπαθιά; Να βγάλει λαγούς από το καπέλο; Να γεννήσει χρήματα; Τι ακριβώς;

Ο Ηρακλής το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει προβληματικό πρόσωπο μετά το αρχικό ξέσπασμα. Θα δούμε και στην πορεία τι θα γίνει.

Ο Ηφαιστος με προβλημάτισε. Θεωρώ ότι έχει πολύ καλή ομάδα για να τρώει… εικοσάρα στην Θεσσαλονίκη. Ηδη η νίκη επί της ΑΕΚ πήγε…περίπατο.

Η ΑΕΚ θα ανέβει. Εχει ρόστερ, έχει δυναμική. Όταν αποκτήσει και ιδέες και ξεφύγει από τον «εγκλωβισμό» σε μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας τότε σίγουρα θα είναι καλύτερη.

Το Ρέθυμνο, ο Πανιώνιος και η Λάρισα θα παλέψουν για την παραμονή. Με διαφορετικά δεδομένα. Το Ρέθυμνο ξέρει την κατηγορία και ο Ζομπανάκης θα κάνει όσες αλλαγές χρειαστεί για να σώσει την παρτίδα. Ο Πανιώνιος, αν το καλοσκεφτείτε δεν έχει ήττα εκτός προγράμματος. Στην Λάρισα θα πρέπει πρώτα να καταλάβουν ότι είναι στην Basket League και μετά να βάλουν στόχο… Εχουν οικονομική άνεση και σταθερή διοίκηση αλλά στερούνται εμπειρίας και αντίληψης.