Αρχίζουμε από τα βασικά. Όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα σε μια κακή εμφάνιση. Και όπως ορθότατα έλεγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κακή ήττα είναι αυτή που σε θέτει εκτός στόχου.

Το Περιστέρι είναι εντός στόχων. Δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Μέσα στην πρόκριση στο BCL. Και στα ημιτελικά του Κυπέλλου επίσης. Είχε μια κακή εμφάνιση κόντρα στον Αρη που έπαιζε τη…ζωή του. Σε μια ομάδα που ό,τι παίκτες κι αν έχει, μέσα στο «Αλεξάνδρειο» και σε ματς που… καίει, δεν είναι αμελητέα περίπτωση.

Δεν ξέρω τι πούλησαν οι διάφοροι… παρολιτζήδες. Για την ακρίβεια ξέρω, αλλά δεν θα τους κάνω διάσημους. Ας ασχοληθούν μαζί τους, κάποια στιγμή, εκείνοι των οποίων το όνομα χρησιμοποιούν. Και το παίζουν… αντ’ αυτών!

Σημασία έχει ότι η ενέργεια του Περιστερίου να ωθήσει προς την έξοδο τον Ηλία Ζούρο είναι ΑΚΑΤΑΟΝΗΤΗ. Ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκαν τα πάντα είναι μη αποδεκτός. Και δεν τιμά έναν ιστορικό σύλλογο όπως το Περιστέρι.

Θεωρώ (και δεν είμαι ο μόνος) ότι ο Ηλίας Ζούρος έκανε πολύ καλή δουλειά. Το Περιστέρι έπαιζε πολύ ωραίο και συγκροτημένο μπάσκετ. Και είναι ΑΔΙΚΟ πέρα ως πέρα αυτό που πάει να γίνει. Και όπως φαίνεται (το ρεπορτάζ αναφέρει ξεκάθαρα τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες) το γυαλί δεν… κολλάει και τόσο εύκολα.

Ο Άρης έπαιξε με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Πέτυχε μεγάλη νίκη που απλώς είναι… μια νίκη! Με τον εκπληκτικό Μποχωρίδη είναι καλύτερη ομάδα. Αλλά ας μην τρελαθούμε… Απέχει πολύ από το επίπεδο που θα ήθελαν όλοι να βρίσκεται.

Στον δε Μποχωρίδη οφείλω να δώσω συγχαρητήρια. Όχι μόνο για την εκπληκτική αγωνιστική του παρουσία αλλά και για τα όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα. Κι έβαλε τον Δημήτρη Γουλιέλμο στη θέση του για την ανακοίνωση- τερατούργημα μετά την ήττα στην Λήμνο.

Στο ΟΑΚΑ έμειναν μόνο τα… εκπληκτικά ρεκόρ του Παναθηναϊκού. Και φυσικά το μήνυμα προς τον Πιτίνο ότι είναι… ζεστοί ολοι κι έχουν κίνητρο με την επιστροφή του. Μεγάλη ιστορία αυτή για έναν προπονητή που ξέρει να επιβάλλεται με έργα, με την προσωπικότητά του και όχι με λόγια. Ο Ηρακλής φυσικά έχει άλλα ματς να ψάξει.

Στο Παλαιό Φάληρο ο Κολοσσός έκανε το μεγάλο διπλό κόντρα στον Ιωνικό. Οι Ροδίτες έχουν ποιότητα και ξεπέρασαν την ήττα από την Λάρισα, όπου ΔΙΚΑΙΩΣ είχαν παράπονα από την διαιτησία. Όπως ΔΙΚΑΙΩΣ έχει παράπονα τώρα ο Ιωνικός. Συμβαίνουν αυτά… Σε γενικές γραμμές πάντως, ο Κολοσσός έπαιξε καλύτερα.

Στην Πάτρα ο Πανιώνιος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός απέναντι στον Προμηθέα που έφτασε στη νίκη χάρη στην ποιότητα και την πληρότητά του. Η διακοπή στο Eurocup έρχεται στο καλύτερο σημείο για τους Πατρινούς ώστε να… αποφορτιστούν λιγάκι. Ο Πανιώνιος χωρίς τον υπερπολύτιμο Πάσαλιτς πάλεψε όσο μπορούσε. Αλλά επαναλαμβάνω, όσο παίζει έτσι ο Μακ Γκιλ δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Και κάτι ακόμα: Ο Λάνγκστον Χολ, έτσι όπως το πάει, θα είναι περιζήτητος το καλοκαίρι!

Στην Λάρισα, ο Ηφαιστος απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρή και σοβαρή ομάδα. Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας, ήταν πολύ σκληρός και δυνατός αλλά η ομάδα του Μανωλόπουλου άντεξε. Κι αυτό δείχνει ότι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, πιο ψηλό απ’ εκείνο των ομάδων που παλεύουν να μπουν στα πλέι οφ. Είναι σοβαρή ομάδα και ο Μανωλόπουλος σταδιακά βάζει και… ελληνικό στοιχείο.

Η Λάρισα, επιμένω ότι δεν είναι κακή. Το λέω από την αρχή. Περιμένουμε να δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μπράντον Ρας.

Στο Λαύριο είδαμε μια ακόμα παράσταση του… έφηβου Κιθ Λάνγκφορντ. Κάθε φορά που τον βλέπεις αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλος σκόρερ είναι. Η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία βάζει τη μπάλα στο καλάθι είναι…τρομερή. Ο άνθρωπος είναι γεννημένος σκόρερ, έχει απίστευτο ταλέντο στο να ευστοχεί και να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα.

Μόνο που η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει κι άλλες λύσεις. Κι όπως μαθαίνουμε δεν αποκλείεται να κινηθεί για ψηλό. Ο Τσάλμερς φεύγει και μένει να δούμε που θα καταλήξει η ιστορία.

Το Λαύριο έχει κάνει καλή δουλειά ως τώρα. Είναι… κολλεγιακή ομάδα και παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Μέσα στους στόχους του είναι.

Τέλος στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ άρχισε το ματς με 22-0 και τελικά νίκησε με διαφορά 22 πόντων… Οση πήρε στην αρχή. Οι πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, το double double του εξαιρετικού Ουίγκινς, οι 20 ασίστ αλλά και η σταθερή βελτίωση ήταν από τα σημαντικά γεγονότα.

Το Ρέθυμνο άρχισε άσχημα και μετά προσπάθησε να καλύψει… ανηφόρα. Και πάλι, όμως, φάνηκε πόσο καλός παίκτης είναι ο Κόνερ Φράνκαμπ.

Κι ένα τελευταίο, θα μου επιτρέψετε: Πολλά μπράβο στον Ιβάν Σαββίδη και στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ναι, απέδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας. Όμως θα μου επιτρέψετε να πω ότι η ΚΑΕ χρειάζεται μόνιμες και άμεσες λύσεις. Και όχι… ενέσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μπράβο στον Ιβάν, στην ΠΑΕ, στους ποδοσφαιριστές αλλά η ΚΑΕ από την πλευρά της δεν πρέπει να έχει την εικόνα… ζητιάνου. Πρέπει να βρεθεί λύση. Πρέπει…