Μετά και την απόκτηση του Γιάνις Τίμα ο Ολυμπιακός έκλεισε το ρόστερ του (εκτός αν υπάρξει κάτι ακόμα καθώς ποτέ δεν πρέπει να αποκλείει κανείς κάποια έκπληξη) και ουσιαστικά ο Ντέιβιντ Μπλατ γνωρίζει επακριβώς τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Ο Αμερικανός προπονητής επέλεξε τέσσερις παίκτες σε παραγωγική ηλικία (μεταξύ 24 και 26 χρονών), με αθλητικά προσόντα και προοπτική για το μέλλον. Ακριβώς επειδή τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα πάντα στην πράξη. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός θα είναι ο… άγνωστος Χ της νέας σεζόν ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο: Και τα τέσσερα νέα πρόσωπα είναι «φρέσκα» σε υψηλό επίπεδο!
Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος κατά γενική ομολογία είναι ένας γκαρντ με τεράστια προοπτική και προσωπικότητα. Το πρώτο που πρέπει να κάνει όμως είναι να συνηθίσει την τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Παρτιζάν που ήταν και στον Ολυμπιακό που ήρθε! Δεν είναι ούτε το επίπεδο ίδιο αλλά ούτε και η πίεση. Ούτε και οι απαιτήσεις φυσικά και πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει.
Ο Αξέλ Τουπάν είναι ένας αθλητικός φόργουορντ, που τα πήγε υπέροχα σε συγκεκριμένες αποστολές στην Ζαλγκίρις ενώ προόδευσε σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού του, όπως στην απόφαση αλλά και στο σουτ. Όμως η… χαρούμενη κατάσταση της Ζαλγκίρις που είτε χάσεις είτε νικήσεις δεν έγινε και τίποτα, διαφέρει πολύ από τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Την Ζαλγκίρις πχ δεν θα την κατηγορούσε κανείς όχι απλώς αν δεν πήγαινε στο φάιναλ φορ αλλά ακόμα κι αν δεν προκρινόταν στα πλέι οφ. Δεύτερος λοιπόν με υψηλό κίνητρο ότι αντέχει στα ψηλότερα.
Τα ίδια ισχύουν και για τον Ζακ ΛεΝτέι. Τα scouting report κάνουν λόγο για έναν εκρηκτικό και αθλητικό παίκτη, με μεγάλη προοπτική που πάντως δεν θα είναι πια στέλεχος της Γκιλμπόα αλλά του Ολυμπιακού.
Όπως και ο Γιάνις Τίμα θα πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο από την συμπαθητική σεζόν του στην Μπασκόνια, την πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα δηλαδή.
Το κίνητρο και για τους τέσσερις είναι τεράστιο. Το ότι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε υψηλότερο και δυσκολότερο επίπεδο είναι σίγουρο. Μέχρι τώρα τα στοιχεία που έχουμε μπροστά μας είναι το potential που έχουν αλλά και το κριτήριο του Ντέιβιντ Μπλατ σε ξένους παίκτες, σε όλο το διάστημα της προπονητικής του θητείας.
Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.