Για να φτάσεις ψηλά πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους και ο δρόμος δεν είναι ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση, να αντιδράσει και να απαντήσει στην Μαδρίτη. Θα μας πείτε ότι είναι δύσκολο. Ναι, είναι! Μόνο που ο Παναθηναϊκός στην Μαδρίτη και με δεδομένο ότι βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση θα κληθεί να αποδείξει αν είναι ΕΤΟΙΜΟΣ να πάει στο φάιναλ φορ.

Μια ομάδα που ΘΕΛΕΙ το δείχνει. Ο Παναθηναϊκός το έδειξε στον πρώτο αγώνα. Η Ρεάλ επειδή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΜΑΔΑ και σφυρηλατημένη στην σεζόν αυτή από τις πολλές απουσίες που την συσπείρωσαν και την οδήγησαν σε αλλαγή λογικής, απάντησε και μάλλον αιφνιδίασε τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Με την έλλειψη κλασικού πόιντ γκαρντ ο Λάσο (πήρε άριστα στην τακτική και στην προετοιμασία του αγώνα) πήγε στο set παιχνίδι. Το γεγονός ότι η Ρεάλ κυριάρχησε στα ριμπάουντ παρά την αστοχία του, έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο του. Πήρε λύσεις από περισσότερους παίκτες, με τον γερόλυκο Ρέγιες να αναδεικνύεται σε κλειδί της αναμέτρησης, με τον Αγιόν να δεσπόζει στην ρακέτα, με τον Κάρολ να εκτελεί, με τον Τόμπκινς να δίνει λύσεις, με τον Ταβάρες να γίνεται καθοριστικός στο πρώτο μέρος και με τον Τέιλορ να παίζει σκληρά και να απομονώνει τον Καλάθη.

Η Ρεάλ από ομάδα- ενστίκτου έγινε ομάδα- τακτικής. Ο Παναθηναϊκός χωρίς δημιουργία και εγκλωβισμένος στο μισό γήπεδο (7 πόντοι από αιφνιδιασμό, 4 ως το 30’ ενώ στον πρώτο αγώνα είχε πάρει 24) αλλά και χωρίς ριμπάουντ (31-9 στο 30’ και 37-18 στο σύνολο) πήγε στο ένστικτο του Τζέιμς, στην μαχητικότητα του Πέιν, στην ενέργεια του Θανάση και στις καλές στιγμές του (θετικού ρολίστα) Ντένμον. Τα όπλα μειώθηκαν, η Ρεάλ κέρδιζε σε αυτοπεποίθηση και ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή της στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά. Είχε διάθεση, μπάσκετ δεν έπαιξε καθώς περιορίστηκε από την άμυνα της Ρεάλ, παγιδεύτηκε στον ρυθμό του αντιπάλου. Οι παίκτες…έχασαν το μυαλό τους και ειδικά στο δεύτερο μέρος άρχισαν τα τρίποντα.

Επιμένω όμως… Στην Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός καλείται να αποδείξει αν είναι ομάδα για φάιναλ φορ κι αυτό θα κριθεί από το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση και τι αντίδραση θα βγάλουν.

Υπομονή, γιατί όπως ξέρουμε αλλά κι αποδείχθηκε ο μακρύς δρόμος έχει…happenings!