Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός έκαναν αυτά ακριβώς που έπρεπε και ήταν αυτονόητα: Οι μεν «πράσινοι» πέρασαν από την έδρα της Γκραν Κανάρια αρχικά και της Νταρουσάφακα ακολούθως ενώ οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν άνετα στην Ποντγκόριτσα κόντρα στην Μπούντουτσνοστ.

Μπορεί να έπαιξαν με τις τρεις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Στους συγκεκριμένους αγώνες οι προπονητές είχαν τη δυνατότητα να τεστάρουν κάποια πράγματα, να φτιάξουν τη ψυχολογία των παικτών τους, να απαιτήσουν (και να πάρουν τελικά) την απόλυτη συγκέντρωσή τους, να πείσουν τους παίκτες τους για τη σημασία των αναμετρήσεων.

Τα κατάφεραν. Κι αυτό δεν μπορεί να το παραγνωρίσει κανείς. Δεν σκότωσαν τα… θηρία αλλά σίγουρα στα τεστ που είχαν μπροστά τους πήραν πολύ καλό βαθμό. Ανέδειξαν διαφορετικούς πρωταγωνιστές, έχτισαν αυτοπεποίθηση στους παίκτες τους.

Και τώρα, ποια είναι η συνέχεια; Την επόμενη εβδομάδα (κατά σειρά) ο Ολυμπιακός παίζει στο Μιλάνο και ο Παναθηναϊκός στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ.

Επί της ουσίας το Μιλάνο είναι το… κλειδί και για τις δύο ομάδες. Η Αρμάνι έχει νικήσει στον πρώτο γύρο τόσο στο ΣΕΦ με το εντυπωσιακό +24 όσο και στο ΟΑΚΑ με +3.

Βαθμολογικά βρίσκεται στο ίδιο σημείο με τον Ολυμπιακό (13-12) μόλις μια νίκη μπροστά από τον Παναθηναϊκό (12-13).

Είναι εμφανές αν ρίξετε μια γενικότερη ματιά στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού αλλά και της Αρμάνι ότι οι δύο ελληνικές ομάδες ψάχνουν το διπλό στο Μιλάνο προκειμένου να εξουδετερώσουν τους Ιταλούς.

Η Αρμάνι έχει κατά σειρά Ολυμπιακό (εντός), Ρεάλ (εκτός), Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε (εντός) και Εφές (εκτός). Κανέναν αγώνα που να θεωρείται… εύκολος ή σίγουρος.

Ο Ολυμπιακός έχει την Αρμάνι (εκτός), την Μπάγερν (εντός), την Γκραν Κανάρια (εκτός), την Ζαλγκίρις και την Νταρουσάφακα (εντος), Ένα πρόγραμμα σαφώς καλύτερο από των Ιταλών και αντιλαμβάνεστε ότι με διπλό στο Μιλάνο τους… εξουδετερώνει.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ΤΣΣΚΑ (εκτός), την Μπασκόνια (εντός), την Αρμάνι (εκτός), την Ρεάλ και την Μπούντουτσνοστ (εντός). Πόσο πιο φανερό ότι «κλειδί» είναι ο αγώνας στο Μιλάνο;

Οσο για τις άλλες ομάδες που διεκδικούν τις θέσεις 6-8;

Η Μπασκόνια (13-12) έχει την Μπούντουτσνοστ (εντός), τον Παναθηναϊκό (εκτός), την Ρεάλ και την Εφές (εντός) και την ΤΣΣΚΑ (εκτός).

Η Μακάμπι (12-13) έχει την Εφές και την Ζαλγκίρις (εντός), την Χίμκι (εκτός), την Γκραν Κανάρια (εντός) και την Φενέρμπαχτσε (εκτός). Δεν το λες και τόσο κακό…

Τέλος η Μπάγερν (12-13) έχει την Ζαλγκίρις και τον Ολυμπιακό (εκτός), την Μπαρτσελόνα (εντός), την Νταρουσάφακα (εκτός) και την Γκραν Κανάρια (εντός).

Είναι ξεκάθαρο ότι στο Μιλάνο θα γίνει ο πλέον καθοριστικός αγώνας για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.