Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία (και πλέον δεν το λέμε καθόλου τυπικά) και με τη θέληση να καταθέτουμε προτάσεις για το αγαπημένο μας άθλημα. Μακριά από φωνές (μόνο), από γκρίνιες (μόνο) από αρνητισμό (μόνο).

Να γίνεται κριτική, αλίμονο, αλλά χωρίς υστερίες και σκοπιμότητες. Συνεχίζουμε.

Η 1η Αγωνιστική δεν ολοκληρώθηκε καθώς εκκρεμεί ο αγώνας του Λαυρίου με τον Προμηθέα (η «υγεία» που λέγαμε παραπάνω) αλλά έχουμε θέματα να συζητήσουμε. Με πρώτο και κύριο αυτό της ΕΡΤ που έσπρωξε πολλά χρήματα για να δείχνει το πρωτάθλημα.

Φυσικά και ήμασταν υπέρ της κοινής τηλεοπτικής στέγης, πολύ περισσότερο σε ελεύθερο κανάλι και ειδικά στην ΕΡΤ. Όμως κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε.

Πέντε αγώνες Σάββατο και Κυριακή και η ΕΡΤ μας έδειξε: Ιωνικό- ΑΕΚ να μεταδίδεται ταυτόχρονα από την ΕΡΤ Sports και την ΕΡΤ3.

Το ίδιο ακριβώς έγινε με το ματς του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού με την Λάρισα. Επίσης μέσω ERTFLIX, διαδικτυακά δηλαδή, είδαμε τους τρομερούς αγώνες του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Άρη και του Περιστερίου με τον Κολοσσό.

Καμία προκατάληψη δεν έχω, ούτε και εμπάθεια. Αλλά επιτρέψτε μου να εκτιμήσω ότι δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος προβολής του πρωταθλήματος.

Κι ενός προϊόντος για το οποίο το Κρατικό Κανάλι έριξε του κόσμου τα λεφτά.

Δεν υπάρχει ούτε ειδική εκπομπή για το μπάσκετ, δηλαδή; Για το πρωτάθλημα; Πως είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό;

Θα έλεγα ότι φάνηκε περισσότερο ως διεκπεραιωτική η διαδικασία αυτή για το πρωτάθλημα. Κι αυτό δεν είναι καλό ούτε για την ΕΡΤ, ούτε φυσικά για την Λίγκα.

Μάλλον θα πρέπει να έχουμε μια ελπίδα ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε σαφώς καλύτερα πράγματα από το κανάλι που πήρε το πρωτάθλημα.