Και ξαφνικά όλα πρασινίζουν… Από εκεί που ο Παππάς έφευγε και το πολύ πριν το τέλος της σεζόν πράσινο ενδιαφέρον για τον Παπαπέτρου έδειχνε να ατονίζει, όλα γύρισαν τούμπα. Πως φτάσαμε εδώ λοιπόν που οι δύο “Παπ” δείχνουν ότι θα είναι συμπαίκτες στο ΟΑΚΑ; Πάμε με την σειρά.

Ο Νίκος Παππάς είχε δύο συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα αλλά ενώ ήταν γνωστό ότι ήθελε να μείνει στον ΠΑΟ. Ομως σαν πρωταγωνιστής και όχι σαν ρολίστας. Είχαμε επισημάνει εδώ ότι αυτό ήταν το κλειδί και είχαμε επιμέινει στο www.basketblog.gr  ότι ο Παππάς αφού δεν υπάρχει πρόταση στον Τζέιμς θα συμφωνήσει αργά ή γρήγορα.

Πρωταρχικό σημείο είναι για τον πράσινο σκόρερ ο ψυχισμός του. Μόλις είδε ότι πράγματι και ο Πασκουάλ σκοπεύει να του δώσει θέση πρωταγωνιστή και όχι ρολίστα των 10′ όπως έγινε απ όταν ήρθε ο Τζέιμς, ο ίδιος μπήκε σε άλλο “μουντ” και ο ΠΑΟ αντίστοιχα. Η πρόταση των 1,6 εκατ. για διετές κλειστό συμβόλαιο τον ικανοποίησε και έτσι απομένουν οι λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί. Άλλωστε και στην ΚΑΕ ΠΑΟ ξέρουν ότι πρέπει να γεμίσουν με Ελληνικό στοιχείο και μάλιστα σε βασικούς ρόλους.

Αμέσως μετά υπάρχει η υπόθεση Παπαπέτρου. Ο ΠΑΟ περίμενε την απόφαση του παίκτη στις διαπραγματεύσεις του με τον Ολυμπιακό. Οι “πράσινοι” δεν ήθελαν να ξαναπέσουν στη παγίδα να ανεβάσουν το κασέ του παίκτη και στο τέλος αυτός να μείνει όπως έγινε με τον Μάντζαρη στο λιμάνι. Και έτσι είχαν ενημερώσει τον παίκτη για το ενδιαφέρον τους και περίμεναν τι θα κάνει με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα είχαν διαρρεύσει ότι αν δεν τα βρει αμέσως θα κατατεθεί επίσημη πρόταση όπως είχαν ενημερώσει τον ατζέντη του αθλητή.

Ο Παπαπέτρου δεν έμεινε στον Ολυμπιακό καθώς είδε ότι δεν θα έχει θέση βασικού. Αφού έκλεισε ο Παπανικολάου και θα έρθει Αμερικανός δίπλα στον Πρίντεζη, ήταν φανερό ότι θα είχε ένα …σκοτωμένο 20λεπτο και αν… Συνεπώς στα 27 του οι αριθμοί του για το καλό του συμβόλαιο δεν θα ήταν αυτοί που έπρεπε. Και έτσι σκέφτηκε μπροστά. Πλέον έχει προτάσεις από Ευρώπη με αποδοχές στο 1 εκατ. αλλά δεν έχει λόγο να ξενιτευθεί για μικρές διαφορές.

Ο ΠΑΟ σκοπεύει να πάει στα 800.000 ευρώ και με θέση βασικού . Συνεπώς το πιθανότερο σενάριο είναι ο “Παπ” να γίνει ένας ακόμα “αιωνιος”¨που θα αλλάξει στρατόπεδο.