Μπορεί ο Τζόρντι Μπερτομέου και ο περίγυρος να δηλώνουν ότι «υπάρχει plan B» αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι έχει μόνο plan A. Κι αυτό είναι να βγει το πρόγραμμα, να γίνουν οι αγώνες, να τελειώσει η σεζόν με οποιοδήποτε κόστος.

Ομολογουμένως, όλοι θέλουμε να βλέπουμε αγώνες. Όλοι θέλουμε κι ευχόμαστε να τελειώσουν οι διοργανώσεις. Αλλά να σεβόμαστε τον ανθρώπινο παράγοντα, να μη βιάζουμε τη λογική και να μη συμπεριφερόμαστε ως… Ναπολέοντες!

Αυτό που κάνει ο Μπερτομέου στον Προμηθέα, μια εβδομάδα μετά το πρώτο… κατόρθωμα που τον έστειλε με σύνθεση ανάγκης (ελέω τεσσάρων κρουσμάτων COVID) στα Κανάρια Νησιά, είναι απάνθρωπο. Είναι ανεξήγητο. Βγάζει μια εκδικητική μανία, που ουδείς μπορεί να καταλάβει από πού προκύπτει.

Να είναι η αντίδραση στο ταξίδι προς τα Κανάρια Νησιά και η δήλωση του Μάκη Γιατρά που ακολούθησε;

Να είναι η γενικότερη στάση του απέναντι σε όποιον τολμά να του πει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που θέλει;

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, μετά τη νέα έμπνευση της Euroleague για τον αγώνα του Προμηθέα με την Τρέντο, να κάνει σκληρή δήλωση σε βάρος του Μπερτομέου ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κάποτε αποχώρησε από το BCL με πολύ σκληρά λόγια, μιλώντας ταυτόχρονα με πολύ κολακευτικά για τo Eurocup και την Euroleague.

Είναι ακριβώς ο ίδιος που φιλοξένησε τον Τζόρντι Μπερτομέου στην Πάτρα για να του δείξει τις εγκαταστάσεις του Προμηθέα στον Καστελόκαμπο.

Είναι ο ίδιος που για να πάει κοντά στην Euroleague τα… έβαλε με την ΕΟΚ και την FIBA κάποτε.

Είναι προφανές ότι ο Μπερτομέου δε θέλει συνεργάτες, αλλά… υποτακτικούς. Κι αυτό αρκετοί παράγοντες, όση καλή διάθεση κι αν έχουν, ειδικά αν είναι αυτοδημιούργητοι, αρνούνται να το δεχτούν.

Είναι προφανές επίσης ότι ο Μπερτομέου λειτουργεί με ένα τρόπο παράξενο. Ενώ θα έπρεπε να προσαρμόσει τη διοργάνωση στις συνθήκες που λόγω πανδημίας έχουν διαφοροποιηθεί (όπως ορθότατα και σύντομα έκανε η FIBA), συμπεριφέρεται λες και περιμένει από την… πανδημία να προσαρμοστεί στις διοργανώσεις του.

Στο τέλος είναι ικανός να ρίξει ένα πρόστιμο και στον COVID-19 με δεδομένο ότι έχει πάρει φόρα και λειτουργεί εντελώς εισπρακτικά (κι απάνθρωπα) σε περίοδο που ο πλανήτης νοσεί!

Σε συνθήκες ιογενούς πολέμου κι ενώ δεχόμαστε «επίθεση» από ακόμα άγνωστο αλλά σίγουρα μεγάλης ισχύος «εχθρό» ο Μπερτομέου, δεν αναγνωρίζει ότι βρίσκεται σε θέση άμυνας. Και λειτουργεί λες και όλα είναι φυσιολογικά.

Η αποχώρηση του συνεργάτη του επί 14ετίας, Έντουαρντ Σκοτ, καλύφθηκε επικοινωνιακά με το θέμα που έφερε στο προσκήνιο περί 2 ακόμα κλειστών συμβολαίων, της Βιλερμπάν και της Μπάγερν. Βάλτε και την Άλμπα που έχει wild card ως το 2023. Μη ξεχνάτε και την Ζενίτ λόγω… Gazprom.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να έχουμε του χρόνου 15 κλειστά συμβόλαια στην Euroleague! Σε περίοδο που όλα είναι εναντίον του εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ιδίου και των συνεργατών του, αυτός μαζεύει συμμάχους προσφέροντας κλειστά συμβόλαια!

Και την ίδια στιγμή στέλνει τον Προμηθέα με… 8 παίκτες στην πλειοψηφία τους έφηβους κι ενώ έχει 8 κρούσματα, να παίξει σώνει και καλά με την Τρέντο.

Αν μη τι άλλο είναι τρομερό…