Καλησπέρα κορίτσια και καλό μήνα. Μια χαρά ήμουν μέχρι χθες κι αίφνης σήμερα έχω μπει σε… προεκλογική διαδικασία, αφού μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα έχουμε προσφυγή στις κάλπες. Βαριά – βαριά έναν μήνα δίνω και θα με θυμηθείτε.

Δεν θα σας ζαλίσω με την πολιτική, που είναι ο κατ’ αρχήν τομέας μου (άντε να μαθαίνετε και κάποια ιχνοστοιχεία για μένα), όμως το σημερινό μου άρθρο δεν θα έχει άμεση επαφή με το μπάσκετ, αν και είναι το πιο μπασκετικό απ’ όλα.

Εδώ και τρεις μήνες (μην λέω και λίγο) στο Υπουργείο Υγείας γίνεται… πανηγύρι. Άγγλοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, έχουν μαζευτεί και συζητάνε, οργανώνουν, προετοιμάζουν την επόμενη μέρα. Με τις ευλογίες του Παπανδρέου (και Παπανδρέου δεν είναι μόνο ο Γιώργος)…

Η μια εταιρία λέγεται TEVA και είναι ισραηλινών συμφερόντων. Η άλλη Johnson και είναι αγγλική. Της Αμερικανικής μου διαφεύγει το όνομα, αλλά νομίζω δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τί κάνουν φιλενάδες όλοι αυτοί μαζί; Προετοιμάζουν την αγορά για τα νέα φάρμακα. Ειδικεύονται στις δραστικές ουσίες φαρμάκων, που όσοι είναι έξω από τον χορό του φαρμάκου, ενδεχομένως και να μην καταλαβαίνουν, όμως όσοι έχουν σχέση με τον χώρο έπιασαν το μήνυμα.

Οι εταιρίες αυτές παράγουν γενόσημα (generics στα αγγλικά), κατά μια απλουστευμένη λογική δεύτερης διαλογής φάρμακα, τα οποία θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα φάρμακα που τώρα κυκλοφορούν στην αγορά. Αν και αυτά που κυκλοφορούν ως τώρα στην αγορά βρίσκονται ακόμα στο 85-90% των τιμών των πρωτότυπων φαρμάκων και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, πολλάκις έχει κάνει λόγο για μείωση των τιμών τους.

Από τη μια (λένε) θα σωθούν τα ταμεία, από την άλλη κάποιοι θα πλουτίσουν, όπως συμβαίνει πάντα. Κι αυτοί οι κάποιοι είναι όσοι παράγουν δραστικές ουσίες.

Τώρα που πάμε για εκλογές ίσως και να ματαιωθούν τα σχέδια τους, ίσως και όχι. Δεν το γνωρίζω, όμως το γεγονός ότι το 20ήμερο μπαίνει ως εκλογικός ορίζοντας, μπορεί να μπλέξει τα πράγματα και να σώσει αυτούς που θα πληγούν από την κίνηση, την οποία ανέφερα.

Εντάξει, δεν περιμένετε να γράψω περισσότερα πράγματα. Έξυπνα παιδιά είσαστε. Καταλαβαίνετε ποιος μπορεί να πληγεί και κατά πόσο αυτό επηρεάζει (και) τον χώρο του μπάσκετ.

Κρατήστε αυτό το άρθρο και όταν θα υπάρξουν (από τη μια ή την άλλη πλευρά) εξελίξεις, θα χρειαστεί να το ανασύρεται και να κάνετε δεύτερη (και τρίτη) ανάγνωση.
Πάλι βγήκα (;) από τα χωράφια μου, πάλι έγραψα περισσότερα απ’ όσα έπρεπε, αλλά τί να κάνω, που δεν κρατιέμαι