Η διαιτησία δεν είναι το… αγαπημένο μου σπορ, αλλά ενίοτε ασχολούμαι, αφού τα αποτελέσματα από… κρίσεις στον χώρο των “γκριτρελών αγοριών, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στο πρωτάθλημα (ενίοτε και στο κύπελλο).
Μοιραία, σήμερα πρέπει να ασχοληθώ με πράγματα που δεν με ξετρελαίνουν, αλλά δεν βλέπω κι άλλους να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Μια δουλειά είναι κι αυτή, θα την κάνω (για σας φροντίζω βρε αχόρταγα πλάσματα).

Είσαι σίγουρος Στέλιο μου ότι θέλεις να τα βάλεις με τους διεθνείς διαιτητές; Γιατί αν είσαι πρέπει να ετοιμαστείς για τα χειρότερα, καθότι οι νέοι είναι ωραίοι και πεισματάρηδες. Μπορεί να μην έχουν τα μεγάλα ονόματα των παλιών, αλλά δεν μασάνε.

Ρωτάω ξανά: Είσαι σίγουρος ότι την Τετάρτη θα γίνουν κανονικά οι αγώνες, με τους διεθνείς που έχεις ορίσει; Κι επειδή μπορεί να μην το αντιλήφθηκες, ας ξαναρωτήσω: Είσαι σίγουρος ότι τα πλέι οφ θα γίνουν κανονικά, χωρίς προβλήματα; Απρόσκοπτα, που λένε κι αυτοί που ξέρουν ανάγνωση και γραφή;

Εγώ πάλι, στη θέση σου δεν θα στοιχημάτιζα. Κι επειδή είπα στοίχημα, έχω πεθάνει στα γέλια, γιατί προπονητής που η ομάδα του έχανε με διψήφιο αριθμό πόντων και το ματς δεν γύριζε (ούτε με διακοπή φωτός) έκανε σαν παλαβός να πετύχει ο παίκτης του το τελευταίο καλάθι.

Όχι καλέ, δεν παίζει στοίχημα ο άνθρωπος. Απλά έτυχε να αλλάζει το σημείο στο +17 (+18 θα σας γελάσω) κι ως τίμιος επαγγελματίας ήθελε οι παίκτες του να κάνουν το καλύτερο δυνατόν (για την τσέπη του).

Σημεία των καιρών είναι αυτά και όσο υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, όσο παίκτες και προπονητές δεν πληρώνονται, τόσο θα στρέφονται σε άλλες επιλογές. Και το στοίχημα είναι το μικρότερο κακό

Έχει, βεβαίως, τα καλά της η κρίση. Γιατί σε ομάδα που πληρώνει στην ώρα της, δύο παίκτες μοιράστηκαν την ίδια αγκαλιά! Της γυναίκας που ένας εκ των δύο είναι επισήμως μαζί της. Ο άλλος απλά θέλησε να… αποδείξει πως όλοι οι καλοί (και οι κακοί, δεν λέω) χωράνε.

Υπό άλλες συνθήκες ακόμα θα δέρνονταν, αλλά προκειμένου να χαθεί το μεροκάματο μια χαρά μιλάνε μεταξύ τους. Και πάσες αλλάζουν, και “μπράβο” λένε ο ένας στον άλλον. Όσο για την… πέτρα του σκανδάλου, δεν γνωρίζω αν συνεχίζει το… πέρα δώθε, ή αν επέστρεψε στην αγκαλιά του “νόμιμου“, μετά την περιπέτεια που είχε. Στο γήπεδο, πάντως, δεν πηγαίνει πολύ συχνά.

Τα χρήματα μπορεί να μειώθηκαν για πολλούς, όχι όμως για όλους. Απόδειξη, το εκατομμύριο που βγήκε εκτός συνόρων. Κάποιοι επιμένουν ότι ήταν βουλευτής ο αποστολέας. Αυτοί οι ίδιοι, λένε τώρα, πως την υπόθεση την “καθάρισε” ένας δικηγόρος, που όμως δεν είναι νομικός του σύμβουλος, αλλά είναι σύμβουλος.

Λεπτομέρειες δεν μπορώ να γράψω, γιατί αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Θα σταματήσω εδώ, έχω γράψει ήδη πάρα πολλά. Πριν κλείσω, να ξαναρωτήσω: Βρε Στέλιο είσαι 100% σίγουρος;

Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά δεν σε λένε και Αλέξανδρο. Γιατί Αλέξανδρος είναι αυτός που αποκρούει τους άνδρες. Το “Αλέξω” στην εποχή του Ομήρου σήμαινε εμποδίζω, αποτρέπω (εξ ου και οι σύγχρονες λέξεις αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο αλεξήλιο).

Εσύ Αλέξανδρος δεν λέγεσαι και -συγγνώμη κιόλας- ακόμα κι αν λεγόσουν Αλέξανδρος, στο συγκεκριμένο θέμα θα γινόσουν… Αλέκος.