Καλησπέρα κορίτσια. Έλεγα ότι δεν θα χρειαστεί να επανεμφανιστώ αυτόν τον μήνα, αλλά δεν μπορώ να σας αφήσω χωρίς ενημέρωση. Κι όταν τα θέματα μοιάζουν με “καυτές πατάτες“, εμφανίζεται η φίλη σας η Σβετλάνα.

Η ιστορία με την Κύπρο και τις τράπεζες έχει επηρεάσει έμμεσα ή άμεσα πάρα πολύ κόσμο. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι του μπάσκετ που είχαν καταθέσει τα χρήματά τους στο νησί της Αφροδίτης. Το γιατί, θαρρώ όλοι το γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να επεκταθώ.

Οι τράπεζες πουλάνε (παγκοσμίως) μόνο ένα πράγμα: ΠΙΣΤΗ. Και τα καλύτερα πράγματα δεν είναι πράγματα, ως γνωστόν. Η πίστη κλονίστηκε και αρκετοί έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Ένας εξ αυτών έχει παραπάνω λόγους να χάνει τον ύπνο του. Βλέπετε, οι καταθέσεις του στην Κύπρο είχαν πολλά μηδενικά. Σίγουρα ήταν έξι. Κι αυτές, όπως κι οι άλλες άνω των 100.000 ευρώ έχουν δεσμευτεί. Πιθανότατα θα υποστούν κούρεμα. Κι αν μιλάμε για 40%, χωρίς καν να γνωρίζω το ακριβές κατατεθέν ποσό, εικάζω (με βάσιμες ενδείξεις) ότι η… χασούρα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο!

Μιλάμε για πολλά λεφτά. Χαμένα λεφτά που πρέπει να ανακτηθούν, αλλά στην Ελλάδα της κρίσης αυτό είναι ανέφικτο. Όχι όμως και στην Τουρκία (ειρωνεία κι αυτή, να χάσει Έλληνας τα λεφτά του στην Κύπρο και να προσπαθήσει να τα βρει στην Τουρκία), ή στη Ρωσία.

Σημασία δεν έχει το πού θα πας, αλλά το πόσα θα ζητήσεις. Κι αν θες να κάνεις άμεση απόσβεση των χρημάτων που έχασες, πρέπει να έχεις εντυπωσιακά νούμερα, ώστε να πειστούν οι έχοντες να πληρώσουν και με το παραπάνω.

Τα ατομικά καλά στατιστικά στοιχεία δεν συνεπάγονται και καλό ομαδικό αποτέλεσμα κι αυτό είναι κάτι που κάνει άλλους -οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα- να χάνουν τον ύπνο τους, φοβούμενοι μήπως ο ήρωας της ιστορίας μας χάσει το… μέτρο.

Κάπου εδώ θα σταματήσω την ιστορία και θα αλλάξω θέμα. Άλλωστε η ιστορία με την Κύπρο μόλις ξεκίνησε. Κόσμος έχασε τον ύπνο του, κόσμος κινδυνεύει να χάσει μια μικρή (ή μεγάλη) περιουσία. Δεν ξέρω αν θα… χωρίσουν οικογένειες, όμως το “κραχ” στο νησί της Αφροδίτης μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο στην Ελλάδα τον ήρωα.

Όχι καλέ από τη γυναίκα του, μια χαρά αγαπημένοι είναι. Είπαμε: Στην Τουρκία, ή στη Ρωσία, μπορεί να ανακτήσει μέρος (ή και όλο το ποσό) των χρημάτων που έχασε…

Αλλάζω θέμα: Μια χαρά πρωτάθλημα έγραφε ο φίλος μου ο Γιώργος (Κογκαλίδης) ότι έχουμε, αλλά μάλλον δεν έχει συμπεριλάβει σ’ αυτό την επιστροφή του Ίκαρου στην Καλλιθέα. Το γήπεδο είναι επιεικώς ακατάλληλο για αγώνες Α1 κατηγορίας. Και μπορεί να κυκλοφορεί στα πηγαδάκια ότι ο Αγγελόπουλος συζητά με παράγοντες από τη Χαλκίδα (δεν το βλέπω) για να μετακομίσει η ομάδα, στην Καλλιθέα πάντως του χρόνου δεν παίζει. Όχι στην Α1.

Αυτά είχα να γράψω για σήμερα. Πριν σας αποχαιρετήσω να πω κι αυτό: Δεν είναι κακό (που είναι) να έχει η ομοσπονδία σχέσεις με έναν (συγκεκριμένο) μάνατζερ. Κακό είναι να επιλέγονται προπονητές ΜΟΝΟ της αρεσκείας του. Γενικώς το λέω