Καλησπέρα κορίτσια και καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε. Δύο… Μεγάλες εβδομάδες. Μία της Ορθοδοξίας και… μία του μπάσκετ, καθώς ο Ολυμπιακός θα δώσει τη μάχη στο Λονδίνο για το “μπακ του μπακ“. Όλος ο κόσμος με το φάιναλ φορ ασχολείται, εγώ όμως θα παραμείνω πιστή στο πλάνο μου και θα γράψω την ιστορία που… μυρίζει.

Μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία είχε αποφασίσει προ καιρού να “επενδύσειχορηγικά στο άθλημά μας. Αντί χρημάτων, έδωσε ένα αυτοκίνητο σε κάθε παίκτη και δύο στους κορυφαίους παράγοντες. Και μιλάμε για αυτοκίνητα ακριβά, άνω των 30-40.000 ευρώ!

Κάποια στιγμή η χορηγία ολοκληρώθηκε και τα αυτοκίνητα έπρεπε να παραδοθούν. Οι παίκτες τα έδωσαν χωρίς δεύτερη συζήτηση και μάλιστα τα παρέδωσαν σε εξαιρετική κατάσταση. Ορισμένοι εξ αυτών δεν τα είχαν χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου, αφού προτιμούσαν τα δικά τους εξόχως ακριβά αμάξια.

Το αυτοκίνητο του “μεγάλου” δεν είχε παραδοθεί, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των ανθρώπων της εταιρίας, που άρχισαν να εκνευρίζονται από την… αδιαφορία. Αφού απηύδησαν να τηλεφωνούν και να μην βρίσκουν ανταπόκριση (ήταν φορτωμένες οι γραμμές), αφού είδαν πως δεν υπήρχε πρόθεση παράδοσης του αυτοκινήτου, προχώρησαν σε πιο… δραστικά μέτρα.

Ενημέρωσαν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, να τους ειδοποιήσουν όταν θα έφτανε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (έδωσαν αριθμό πινακίδας, κτλ.) για σέρβις. Τί θα έκανε, δεν μπορούσε να μην πάει να του βάλει λάδια και νερά… Όταν, λοιπόν, το αμάξι πήγε για τον υποχρεωτικό και απαραίτητο έλεγχο, εμφανίστηκαν οι άνθρωποι της εταιρίας, μαζί με έγγραφα, λειτουργούς της δικαιοσύνης κτλ. και στην ουσία “κατέσχεσαντο όχημα.

Ως εδώ η ιστορία είναι ενοχλητική, αλλά δεν… βρωμάει. Όταν, όμως, περιήλθε το αυτοκίνητο ξανά στα χέρια της εταιρίας άρχισε να… μυρίζει άσχημα το πράγμα. Στο εσωτερικό υπήρχαν σχεδόν τα πάντα. Από υπολείμματα τροφών, μέχρι πεταμένα μπουκάλια αναψυκτικών, διάφορα σκουπίδια. Ό,τι μπορεί να βάλει το μυαλό σας είχε το αμάξι κι οι υπεύθυνοι της εταιρίας προσπάθησαν να το καθαρίσουν.

Όχι έναν, αλλά τέσσερις βιολογικούς καθαρισμούς έκαναν στο αυτοκίνητο, προκειμένου να καθαρίσει! Κι όταν τελικά ήρθε σε μια ισορροπία, πουλήθηκε στο 1/4 της τιμής του, αφού είχε χάσει την αρχική του λάμψη.

Ο “ηγέτης” είχε μετατρέψει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο σε… τραπέζι φτηνού εστιατορίου. Το γιατί δεν το γνωρίζουμε, αλλά αυτό που μπορώ με σιγουριά να σας πω είναι πως αν τύχει να πάτε στην εταιρία για να πάρετε αυτοκίνητο και πείτε πως ασχολείστε με το μπάσκετ, υπάρχει σοβαρή -σοβαρότατη- περίπτωση να σας πετάξουν έξω.

Ακόμα και η τηλεόραση να παίζει μπάσκετ, αλλάζουν κανάλι. Κι είναι φοβερό πώς χάνονται χορηγοί, από λάθη (sic) παραγόντων. Θα δεχόμουν να διαχειρίζονταν έτσι το “δώρο” κάποιος νεαρός παίκτης, που δεν είχε την εμπειρία, το μυαλό, την οξυδέρκεια να αντιληφθεί το μέγεθος της ανοησίας. Ο “ηγέτης“, όμως, να διαλύσει χωρίς λόγο ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, δεν το χωράει ο νους μου…