Γεια σας τρελά αγόρια και υπέροχα κορίτσια. Πώς είσαστε; Νομίζετε πως βγήκα να γράψω για την αποχή των ομάδων; Όχι βέβαια. Για το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή θα γράψω. Εγώ θα σας πω ποιος είναι ο επόμενος, που ήταν πρώην, αλλά όχι τέως.

Πριν, όμως, αναφερθώ στο θέμα, να θυμίσω στα φιλαράκια μου τί έγραφα η ρουφιάνα στις 05 Ιουνίου: “Ένα πουλάκι μου είπε ότι ο Ηλίας ο ομοσπονδιακός έχει βάλει ένα πλάνο στο μυαλό του: να βρεθεί στο προπονητικό τιμ ομάδας του ΝΒΑ! Όχι ως πρώτος καλέ, ως συνεργάτης.
Γιατί, αν συμπληρώσει κάποιες σεζόν, μπορεί να ελπίζει σε σύνταξη (στην Αμερική είναι σοβαροί άνθρωποι κι έχουν ακόμα τη λέξη “σύνταξη” στο λεξικό τους), οπότε θέλει από τώρα να διασφαλίσει το μέλλον του
“.

Εσείς ξέρετε. Στο θέμα μας τώρα. Το όνομα του Δημήτρη Ιτούδη κυκλοφόρησε, αλλά μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μόνο βλάκας δεν είναι. Και ξέρει πως αν επέλεγε τον πρώην συνεργάτη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εκτός όλων των άλλων θα άνοιγε μέτωπο με τον Παναθηναϊκό (και με τον Ολυμπιακό, ενδεχομένως).

Λαγός” είναι ο Ιτούδης και από πίσω έρχεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο πρώην (και ποτέ τέως) ομοσπονδιακός τεχνικός θα επιστρέψει στο πόστο του, αφού ο “μεγάλος” νιώθει ότι με τον “δράκο” στον πάγκο τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ’ ότι με τους διαδόχους του. Και θα είναι η πρώτη φορά που η Εθνική θα έχει στον πάγκο της… Γάλλο προπονητή!

Όχι δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα. Θα έρθει η ώρα. Άλλωστε, αυτή είναι η τάση της εποχής. Κάνεις, αλλά δεν ανακοινώνεις. Όπως για παράδειγμα η Aegean, που κάνει μαζικές απολύσεις, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στις 300, από το μόνιμο προσωπικό της.

Τις κάνει 30 – 30 για να μην “βγάζουν μάτι” κι επιλέξει αεροσυνοδούς που να έχουν πολλά χρόνια, ανεξαρτήτου φακέλου και αποδοτικότητας. Διώχνει αυτές που κοστίζουν ακριβά, θα φέρει νέες που κοστίζουν πολύ φτηνότερα. Παλιό το κόλπο.

Όλα αυτά, χωρίς να έχει προειδοποιήσει τους υπαλλήλους και μάλιστα τη στιγμή που η εταιρία παρουσιάζει κερδοφορία.

Πάλι ασχολήθηκα με θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου, αλλά ξέρετε πως αυτό πολύ μου αρέσει. Όπως μου αρέσουν τα ταξίδια σε εξωτικά μέρη. Στο Κατάρ, στο Κουβέιτ… Α, ρε πρόεδρε, πού είναι εκείνη η Μεσογειακή λίγκα, να γυρίζουμε από παραλία σε παραλία και να έχω 12μηνο μαύρισμα.

Τελικά πρέπει να είσαι ή αεροσυνοδός (όχι της Aegean), ή διαιτητής για να βρίσκεσαι τόσο συχνά σε αυτές τις χώρες. Θα πείτε, πρέπει να είσαι μεταξύ των κορυφαίων διαιτητών. Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν κάποιοι που χωρίς μεγάλο όνομα, κάνουν μεγάλα ταξίδια. Πώς; Ε, δεν θα τα γράψουμε όλα σήμερα…