Καλησπέρα κορίτσια, τί κάνετε; Μια Κυριακή είπα κι εγώ να μείνω σπίτι, να ξεκουραστώ και δεν με αφήνουν. “Θέλω ν’ αγιάσω μα δεν μπορώ“, που λέει και το τραγούδι…

Ποιος κάθεται να δει το Ίκαρος – Παναθηναϊκός; Μα είναι παιχνίδια αυτά που διαλέγουν; Δεν είναι, απαντώ για να σας βγάλω από τον κόπο. Κι επειδή κανείς δεν είναι πιο χαζός από εμένα (ξανθιά γαρ) σκέφτηκα: “δεν μπορεί να μην βλέπουν αυτό που βλέπει -για την ακρίβεια που δεν βλέπει- όλος ο κόσμος. Ότι, δηλαδή, τα ματς που δείχνουν δεν βλέπονται“. Άρα, κάτι άλλο παίζει.

Έψαξα, ρώτησα κι έμαθα. Η σύμβαση λέει πως οι δύο “μεγάλοι” πρέπει να παίξουν οκτώ φορές έκαστος ως γηπεδούχοι. Πηγαίνοντας, όμως, στους υποψήφιους για να διαφημιστούν σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, λένε πως θα δείχνουν το προϊόν τους σχεδόν σε όλα τα ματς.

Μπαίνει η ΕΡΤ και τους δείχνει οκτώ φορές γηπεδούχους (βάσει σύμβασης) κι άλλες τόσες και παραπάνω ως φιλοξενούμενους, με την επωδό “αυτοί πουλάνε“. Μα είναι δυνατόν να “πουλάνε” παιχνίδια που τελειώνουν στους 20 και στους 30 πόντους; Και σε τελική ανάλυση, η κρατική τηλεόραση είναι άτυπο τμήμα μάρκετινγκ των “μεγάλων“; Φαντάζομαι πως όχι, αλλά έτσι λειτουργεί.

Το πρόγραμμα είναι άθλιο και πρέπει να αλλάξει. Όχι μόνο για να έχουμε κάτι να δούμε, χωρίς να μας παίρνει ο ύπνος, αλλά για να αυξηθεί η τηλεθέαση του αγαπημένου μας αθλήματος. Και να ξέρετε πως δεν είναι έτσι όπως τα λένε κάποια “παπαγαλάκια“, που έσπευσαν να μιλήσουν για προϊόν που δεν πουλιέται.

Μια και ασχολήθηκα με το τηλεοπτικό τοπίο, ωραία ανακοίνωση έβγαλε η NOVA. Στην ουσία είπε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκούπείτε μας τί σας ενοχλεί να το αλλάξουμε“! Αυτό θα πει στήριξη στους ανθρώπους της.

Θα μου πείτε “τί περιμένεις από ένα… κανάλι (καλά μωρέ, μια πλατφόρμα) που έχει επιβάλλει στους δημοσιογράφους οι οποίοι μεταδίδουν παιχνίδια (στο ποδόσφαιρο) να μην σχολιάζουν“. Δεν έχετε και άδικο. Τίποτα δεν περιμένω…

Αλλάζω θέμα, αν και σύντομα θα επανέρθω στο τηλεοπτικό πεδίο: Μήπως πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι για το ντόπινγκ στην Α2; Τον τελευταίο καιρό έχει βουίξει ο κόσμος, για μια ομάδα που τρέχει ασταμάτητα, που βγάζει υπερβολική ενέργεια, που είναι σε σούπερ κατάσταση.

Λένε πολλά, αλλά επειδή μπορεί να είναι και κακοήθειες, μήπως να γίνουν λίγο πιο σοβαροί οι έλεγχοι, έτσι ώστε να μην υπάρχουν “σκιές” και αμφιβολίες; Εγώ, κορίτσι πράγμα, δεν πρόκειται να φωτογραφίσω κανέναν, γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά όλοι οι άλλοι λένε. Και λένε πάρα πολλά.