Καλησπέρα κορίτσια. Ελάχιστα θα ασχοληθώ σήμερα με το μπάσκετ, αφού γνωρίζετε πως μου αρέσει να γράφω για πράγματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Άλλωστε, δεν έχω αρμοδιότητα, δεν έχω πλαίσια. Η συμφωνία είναι να γράφω ό,τι μου αρέσει, επειδή γνωρίζω πως αυτό σας αρέσει.

Στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός είναι οικονομικά εύρωστος, αλλά γι’ αυτό μην στοιχηματίσετε πιο πέρα από τον Δεκέμβριο. Υπάρχει ένα… φάντασμα που πλανιέται πάνω από τον Πειραιά και αφορά στη δικαστική διαμάχη που υπάρχει με την Τράπεζα Κρήτης (μετέπειτα Eurobank).

Σε πρώτο και δεύτερο βαθμό (έφεση) η τράπεζα κέρδισε τη δικαστική διαμάχη, που αφορά στα χρήματα τα οποία υπεξαίρεσε ο Γιώργος Κοσκωτάς από την τράπεζα, για να τα δώσει στον Ολυμπιακό, όταν ήταν πρόεδρός του.

Αν τον Δεκέμβριο ο Άρειος Πάγος δεν ακυρώσει τις προηγούμενες αποφάσεις και δικαιώσει την Eurobank, το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός αγγίζει τα 45.000.000 ευρώ! Χρέος, που (αν τελεσιδικήσει η απόφαση) δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο.

Για το όλο πρόβλημα είναι πρόδηλο ότι η νυν διοίκηση όχι μόνο δεν φέρει ευθύνη, αλλά καλείται να το αντιμετωπίσει, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, από το να υπερασπιστεί (δικαστικά) τα συμφέροντά της.

Αλλάζω θέμα, αλλά μένω στο διαχειριστικό μέρος: Η χώρα περνά δύσκολες ώρες, το κυβερνητικό μοντέλο δεκαετιών απέτυχε, αλλά οι κυβερνώντες δεν αλλάζουν μυαλά. Χώρισαν τα τρία μεγαλύτερα αθλητικά συγκροτήματα της Αθήνας, ανά κυβερνητικό μηχανισμό.

Η Ν.Δ. πήρε το ΟΑΚΑ, το ΠΑΣΟΚ πήρε το ΣΕΦ και η Δημοκρατική Αριστερά τον Άγιο Κοσμά. Όμορφα πράγματα. Δείτε και τις διοικήσεις και θα αντιληφθείτε πως στην Ελλάδα ο άκρατος κομματισμός καλά κρατεί…

Αλήθεια, έχει ανάγκη ο Παναγιώτης Φασούλας (τον οποίο εκτιμούσα ως παίκτη κι εξακολουθώ να εκτιμώ) να πάρει τα χρήματα της… αποζημίωσης από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας; Δεν υπάρχουν άλλοι παλαίμαχοι παίκτες, ικανοί να διοικήσουν το στάδιο, αλλά έχοντες αυξημένες οικονομικές ανάγκες. Εγώ ξέρω καμιά δεκαριά

Να περάσω κι από τον Άγιο Κοσμά μια βόλτα. Τώρα που η Αριστερά (ανόητος ο τίτλος του κόμματος, αφού αν είσαι… Αριστερά είσαι ταυτόχρονα και Δημοκρατική εξ ορισμού) ανέλαβε τη διοίκηση, οι σουίτες θα συνεχίσουν να φιλοξενούν τα παιδιά της ντόπας; Αλλά ξέχασα. Επισήμως ουδείς πιάστηκε. Κάποια ατυχή γεγονότα διέλυσαν το συννεφάκι που ζούσαμε…

Άντε να κλείσω και με κάτι μπασκετικό: Όταν παίρνεις τις επιχορηγήσεις, πώς γίνεται να χρωστάς στη ΔΕΗ, στο ΙΚΑ, σε όλο τον κόσμο; Τί είδους προϋπολογισμό έχεις κάνει για να πέσεις τόσο έξω; Λεπτομέρειες θα γράψουμε προσεχώς, όμως η “μαύρη τρύπα” αγγίζει τα 500.000 ευρώ. Πολλά δεν είναι;

Κι άλλο άσχετο: Επτά ήταν τα θαύματα της αρχαιότητας, ο αριθμός επτά κυριαρχεί και στο σύγχρονο φορολογικό θαύμα. Λεπτομέρειες προσεχώς.