Ήταν να μην επιστρέψω… Αφού γύρισα, θα σας τροφοδοτήσω με ειδήσεις, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να διαβάζετε, αλλά να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τί και από ποιους διαβάζετε

Κυκλοφόρησε σήμερα ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να εντάξει τον Μάριο Μπατή στην ομάδα του. Γιατί, αναρωτιέμαι εγώ; Έχει Μάντζαρη, Σλούκα, Λο, Σπανούλη, Γκετσεβίτσιους και Κατσίβελη, που παίζουν στις δύο περιφερειακές θέσεις. Με εξαίρεση τον Λιθουανό, οι άλλοι πέντε είτε είναι “καθαροίπόιντ γκαρντ, είτε μπορούν να παίξουν στη θέση “1“. Άρα, σε τί χρησιμεύει ο Μπατής;

Πολλά γράφονται και δεν γίνονται, όπως και πάρα πολλά γίνονται και δεν γράφονται. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ζήτησε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. Η πλευρά του παίκτη δεν το χάρηκε ιδιαίτερα, όμως στον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν έδειξαν να τους ενοχλεί, αλλά φρόντισαν να στείλουν και το “μήνυμα“, μέσω της… είδησης για τον Μπατή.

Όχι πως το παιδί (ο Μάντζαρης) είπε τίποτα. Άλλωστε, είναι από τα πιο σεμνά, καλά και σοβαρά παιδιά, όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, άξιζε να πάρει λίγα χιλιάρικα παραπάνω στο συμβόλαιό του.

Όχι πως το άλλο παιδί (ο Μπατής) δεν αξίζει -με τις χρονιές που έχει κάνει- μια ευκαιρία σε μεγάλη ομάδα. Όμως, στον Ολυμπιακό όχι μόνο είναι γεμάτη η 12άδα, αλλά υπάρχει και… λίστα αναμονής (με τον Κατσίβελη στην πρώτη σειρά).

Άσχετο (ενδεχομένως όχι και τόσο): Γιατί, κάτι μου λέει πως ο νεαρός από το Περιστέρι θα δεχθεί σύντομα πιέσεις -με γλυκό τρόπο, φυσικά- να αλλάξει μάνατζερ; Γιατί, κάτι μου λέει πως θα του πουν κάποιοι ότι το μέλλον του είναι σε ατζέντη, ο οποίος να έχει καλές σχέσεις με τη διοίκηση;

Πάμε παρακάτω, χωρίς όμως να αλλάξουμε θέμα: Είναι λογικό να θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Μάριο Μπατή. Άλλωστε, σε όλες τις ομάδες που έχει πάει, από την Ολύμπια στο Μαρούσι και στον Πανιώνιο, τον είχε μαζί του. Γιατί όχι και στον Ολυμπιακό.

Αλλά ας δούμε και άλλη μια παράμετρο της ιστορίας: Το Καλοκαίρι του 2007, όταν ο Ηλίας Λιανός προτίμησε να παραχωρήσει τον Στράτο Περπέρογλου στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός πήρε (έκπληξη τότε) τον Παναγιώτη Καυκή. Καλοκαίρι του 2012, που -απ’ ότι φαίνεται- που ο Ηλίας Λιανός δεν συμφώνησε με την “ερυθρόλευκη” πρόταση για τον Βασίλη Καββαδά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μένει να δούμε αν θα είναι… φάρσα.