Καλημέρα κορίτσια. Του Αγίου Πνεύματος σήμερα και το… ανήσυχο πνεύμα μου δεν μπορούσε παρά να σας… επισκεφθεί. Κι όπως πάντα, θα είμαι επίκαιρη και θα σας γράψω πράγματα που λίγοι γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι γράφουν.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει εξαιρετική πρόταση στον Στεφάν Λάσμε, προκειμένου να συνεχίσει να φορά το “τριφύλλι” για τα δύο επόμενα χρόνια, αλλά έχει μπλέξει. Κι έχει μπλέξει όχι μόνο επειδή ο Λάσμε έχει πάντα στο μυαλό του το ΝΒΑ, αλλά κι επειδή υπάρχει μπλέξιμο με τους ατζέντηδες.

Μέσα στη χρονιά, κι αφού ο σέντερ από την Γκαμπόν είχε δείξει τα πρώτα πολύ θετικά δείγματα γραφής στον Παναθηναϊκό, αποφάσισε να αλλάξει γραφείο εκπροσώπησης. Έφυγε από την ASM Sports και τον Άντι Μίλερ και πήγε στον Αντρέ Μπακ, θεωρώντας πως αυτό θα τον βοηθήσει για να ανοίξουν οι… πύλες του αμερικανικού επαγγελματικού μπάσκετ.

Αλλάζοντας γραφείο εκπροσώπησης αλλάζει και ο εν Ελλάδι μάνατζερ. Έτσι ο Μάριος Ολύμπιος ανέλαβε χρέη ατζέντη του, στη θέση του Ισίδωρου Κούνουπα. Κι ως εδώ όλα καλά και εν πολλοίς αδιάφορα για τους πολλούς.

Στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Λάσμε υπάρχει κατηγορηματικός όρος πως οποιαδήποτε επέκταση θα την καρπώνονταν οι άνθρωποι που τον έφεραν στον Παναθηναϊκό (κι αυτό είναι και λογικό, και δίκαιο).
Τί σημαίνει αυτό; Αν ο Λάσμε υπογράψει το διετές που του πρότειναν οι “πράσινοι“, ο Ολύμπιος θα έχει κάνει (;) τη δουλειά και τα χρήματα θα πάνε στην τσέπη του πρώην εκπροσώπου του. Το αυτό και για τα ξένα γραφεία εκπροσώπησης.

Η ASM και ο Κούνουπας έχουν κάθε λόγο να θέλουν να μείνει ο Λάσμε στον ΠΑΟ, γιατί έτσι από έναν παίκτη που άλλαξε ρότα θα βγάλουν επιπλέον χρήματα. Συνεπώς, όχι μόνο δεν πρόκειται να του μιλήσουν αρνητικά γι’ αυτή την προοπτική, αλλά δεν έχουν και λόγο να του προσφέρουν άλλη δουλειά, αφού αν πάει σε άλλο σωματείο (εκτός Ελλάδας) θα πληρωθεί ο Μπακ.

Ο Ολύμπιος επίσης έχει λόγους να θέλει να μείνει ο Λάσμε στον Παναθηναϊκό, αφού μπορεί να μην πάρει χρήματα, αλλά θα έχει ένα “δικό του παιδί” στο “τριφύλλι“. Αφήστε που αν μετακινηθεί εκτός Ελλάδας, δεν παίρνει χρήματα, άρα δεν έχει κάτι να κερδίσει. Γενικώς, ο Ολύμπιος μάλλον δεν πρόκειται να βγάλει λεφτά από τον Λάσμε.

Ο Μπακ έχει κάθε λόγο να μην θέλει να μείνει ο παίκτης στην Ελλάδα (αν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό), αφού θα δει ένα συμβόλαιο (διετές) που θα πλησιάζει τα 2.000.000 ευρώ, να μην του αποφέρει ούτε σεντ! Αν τα ίδια χρήματα πάρει ο Λάσμε από άλλη ομάδα του εξωτερικού, θα βάλει (ο Μπακ) το λιγότερο 100.000 ευρώ στην τσέπη. Άρα στη θέση του εγώ θα τον παρακινούσα να πάει αλλού, για να έχω τα χρήματα στην τσέπη.

Συνεπώς, αν κάποιος δεν θέλει να μείνει ο Λάσμε στον Παναθηναϊκό (λέμε αν), αυτός είναι μόνο ο Μπακ και κανείς άλλος.

Μπέρδεμα; Ίσως. Το σίγουρο είναι πως ο ατζέντης του Λάσμε (ο Μπακ) δεν έχει λόγο να είναι ζεστός για να παραμείνει ο παίκτης στον Παναθηναϊκό. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα τον πείσει (ντε και καλά) να φύγει, αφού κι ο Στεφάν μεγάλο παιδί είναι, γνωρίζει την πρόταση και μετρά τα δεδομένα.