Καλημέρα κορίτσια. Κυριακή σήμερα και θα καθίσω σπίτι. Η αλλαγή του καιρού άλλαξε τα σχέδια μου, έχω και μια μικρή ίωση, οπότε για να περάσει η ώρα, λέω να γράψω αυτά που κανείς δεν τολμά, ή δεν σκέφτεται, να γράψει.

Θα διαβάσατε τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου, με αφορμή το “κούρεμα” της επιχορήγησης. Είναι λογικό να αντιδρά κάποιος, όταν έρχονται τον 9ο μήνα και του λένε πως από αυτά που είχαμε συμφωνήσει να ξοδέψεις θα εισπράξεις μόνο τα μισά. Γιατί δεν αντέδρασε, όμως, όταν δεν πήραν οι παράγοντες της Α2 την επιχορήγηση; Εδώ θα τα μάθετε όλα…

Ο Βασιλακόπουλος ανήκει στο “βαθύ ΠΑΣΟΚ” και δύσκολα θα έβγαινε στο… αντάρτικο. Όμως η κομματική του μετοχή έχει βυθιστεί, άρα δεν μπορεί να λύσει εσωκομματικά τα προβλήματα. Κρατήστε το αυτό.

Από την άλλη δεν έχει διάθεση για αντιπολίτευση, καθώς διατηρεί ακόμα υψηλές φιλοδοξίες, μεγαλύτερες της διοργάνωσης πρωταθλημάτων εμβέλειας Α2 και κάτω. Κρατήστε το και αυτό.

Όσο το πρόβλημα δεν τον αγγίζει δεν βγαίνει μπροστά. Άλλωστε, και όταν τον αγγίζει, φροντίζει να βγάζει άλλους στη φόρα (τον Ελληνιάδη, ας πούμε).

Ακόμα και με το μισό της επιχορήγησης η χρονιά βγαίνει, καθώς έχει τρόπους να μεταφέρει το χρέος στις πλάτες παραγόντων (το κάνει ήδη). Αν, όμως, αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τη μείωση κατά 30%, ή ακόμα χειρότερα κατά 50%, καταστρέφεται. Γιατί ο επόμενος προϋπολογισμός (είναι “εθιμικό δίκαιο“) έχει ως αφετηρία τον προηγούμενο. Κι ο επόμενος θα είναι ακόμα πιο… κουτσουρεμένος.

Αν, λοιπόν, περάσει (που θα περάσει) το πετσόκομμα του προϋπολογισμού, θα υποχρεωθεί για το εγγύς μέλλον να διοικεί μια ομοσπονδία που θα παλεύει να καλύψει τις ανάγκες της και θα δημιουργεί χρέη.

Βεβαίως, μια ανάσα είναι η συμμετοχή στο Προολυμπιακού, καθώς η Ολυμπιακή προετοιμασία χρηματοδοτείται εξτρά. Εξ ου και ο φανατισμός, και οι ακρότητες, τόσο στον εσωτερικό (“τιμωρία” του Μαυροκεφαλίδη, φονταμενταλιστικές δηλώσεις κατά αυτών που δεν πήγαν στην Εθνική), αλλά και στο εξωτερικό (sms).

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της ομοσπονδίας, ποτέ δεν έλειψαν τα χρήματα. Ενδεχομένως, γιατί είναι ικανότατος, να μπορεί να διοικήσει και χωρίς αυτά. Επειδή, όμως, είναι μεγάλος για νέες εμπειρίες, προσπαθεί μέσω ΟΠΑΠ να καλύψει τα χαμένα ευρώ.

Τώρα μπορεί να καταλάβετε γιατί μπήκε εκείνη η παράγραφος στον νόμο, ώστε να μπορεί να πάρει το επαγγελματικό πρωτάθλημα η οικεία ομοσπονδία. Δεν θέλουν το πρωτάθλημα, τα έσοδά του θέλουν. Τουλάχιστον μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ

Αν ο Βασιλακόπουλος δεν έχει ταμείο να διαχειριστεί, πολλοί θα χάσουν τη δουλειά τους. Και δεν θα είναι ούτε φύλακες γηπέδων, ούτε ομοσπονδιακοί τεχνικοί, ούτε καθαρίστριες οι πρώτοι που θα την πληρώσουν.

Καλά το καταλάβατε. Θα μειωθεί ο αριθμός των μελών του Γραφείου Τύπου, θα περιοριστούν τα χρήματα που δίνονται σε συμβούλους επικοινωνίας, θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων στις Ενώσεις (εμμέσως πλην σαφώς, πληρωμή από την ομοσπονδία είναι), θα περιοριστούν οι συυμετοχές (ΔΩΡΕΑΝ, φυσικά) στα ταξίδια των Εθνικών ομάδων.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ορισμένοι (όχι όλοι) έπεσαν να φάνε τον Μαυροκεφαλίδη και τον Σχορτσιανίτη;

Καταλαβαίνετε γιατί γίνονται όλα; Κι επειδή κάποιοι μπορεί να πουν ότι αυτά δεν ισχύουν, ας δώσει η ομοσπονδία στη δημοσιότητα τη λίστα των δημοσιογράφων που δουλεύουν γι’ αυτή, αλλά και πόσους παίρνει στα “εθνικά ταξίδια“, για να δούμε αν υπάρχουν… μόνιμοι φίλοι“, αλλά και τί έγραψαν αυτοί οι “φίλοι“.

Όλα κορίτσια γίνονται για το βαζάκι με το μέλι και ποιος θα βάλει το κουταλάκι μέσα. Γκέγκε;