Ήταν να μην κάνω την αρχή. Και το έλεγα, να μην γράψω για το τρενάκι, θα… υποτροπιάσω και θα ξεκινήσω να αποκαλύπτω όλα τα πικάντικα που ξέρω. Κι είναι πολλά ανάθεμά τα. Γιατί είναι γνωστό πως αν κάνεις την αρχή, μετά δεν σταματάς. Πάμε, λοιπόν, κι όπου μας βγάλει.

Για το τρενάκι δεν θα γράψω δεύτερο κείμενο καπάκι. Μαζεύω κι άλλο υλικό και θα το παρουσιάσω όταν κρίνω πως ήρθε ο καιρός. Το σίγουρο είναι ότι έχει γίνει χαμός στο μπάσκετ, ότι είναι το σταθερό θέμα συζήτησης, ότι καθένας αρχίζει και λέει και μια ιστορία. Τις αξιολογώ και θα επανέρθω.

Παίκτρια, εξαιρετική και ταλαντούχα, δέχθηκε πρόταση από ομάδα. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα. Η πρόταση ήταν δελεαστική, αλλά η παίκτρια το σκέφτονταν ξανά και ξανά. Στο τέλος δεν άντεξε και αποκάλυψε το μυστικό.

Το συζήτησε με το… κορίτσι της (όπως το ακούτε) και συμφώνησαν πως θα ήταν πολύ όμορφο να παίξουν μαζί. Αν όχι στην ίδια ομάδα, τουλάχιστον στην ίδια πόλη, ακόμα κι αν είναι αντίπαλες. Άλλωστε και αντίπαλες να βρεθούν, δεν πρόκειται να τα… χαλάσουν.

Έχουν ξεφύγει οι φιλενάδες μου. Παλιά ακούγονταν για κάποιες… κάποια πράγματα, τώρα ομολογούν μόνες τους χωρίς… ξύλο. Κι επειδή στο τέλος εγώ θα φάω το ξύλο (άσε που με αυτά που μαθαίνω αρχίζω και νιώθω λίγο πουριτανή), προσεχώς θα αποκαλύψω κι ένα ιψενικό τρίγωνο, που λίγο έλειψε να διαλύσει μια ομάδα. Κι όχι οποιαδήποτε ομάδα…

Αλλάζω θέμα, αφού σημειώσω πως η φωτογραφία που δημοσιεύω αποτελεί “φόρο τιμής” (τί να κάνω η δόλια;) στην παραπάνω ενότητα: Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, αυτός ο υπέροχος τύπος, ο έξω καρδιά, έκανε άνω κάτω μια ομάδα για ένα… στικάκι! Διαβάσατε στο ρεπορτάζ όσα έγραψε στο twitter. Άντε να μάθετε από μένα τί τρέχει…

Οι ξένοι του Ρεθύμνου έμεναν σε ένα εντυπωσιακό συγκρότημα κατοικιών. Μπαίνοντας, όμως, η τουριστική περίοδος υποχρεώθηκαν να μετακομίσουν. Όχι σε άλλη πόλη, λίγα μέτρα πιο μακριά, σε οικήματα του ίδιου ξενώνα. Εξίσου όμορφα και καλαίσθητα.

Υπήρξε ένα πρόβλημα με το internet και οι παράγοντες του ΑΓΟΡ έσπευσαν να προμηθεύσουν τους ξένους με στικάκια εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους, μέσα από τα social media και το skype.

Δυστυχώς, ο Πέτγουεϊ διαθέτει macbook, το οποίο δεν συνεργάζεται με το στικάκι και έτσι έμεινε για λίγο χωρίς internet. Αυτός ήταν ο λόγος που τα… έχωσε (αδικαιολόγητα) στους Κρητικούς, οι οποίοι τον έχουν περιποιηθεί και με το παραπάνω. Και μένα μ’ αρέσει να είμαι δίκαια.

Αυτά για σήμερα, θα επιστρέψω με νέα για το… τρενάκι.