Καλησπέρα κορίτσια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Λίγα 24ωρα αφότου ο Δημήτρης Ιτούδης έκλεισε στην Μπάνβιτ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με τη Φενερμπαχτσέ. Οι άλλοτε “Διόσκουροι” θα απέχουν 2-3 ώρες, αν και η μεταξύ τους απόσταση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι πάλαι ποτέ αχώριστοι κουμπάροι φαίνεται πως χώρισαν για τα καλά τα τσανάκια τους κι αν αληθεύουν όσα ακούγονται, οι σχέσεις τους βρίσκονται στο χειρότερο σημείο. Εγώ, όμως, αν και κορίτσι που του αρέσουν τα κουτσομπολιά, θα αποφύγω τις διαδόσεις και θα ψάξω τα γεγονότα.

Αν ήταν όπως παλιά, θαρρώ ότι ο Δημήτρης θα περίμενε τον Ζοτς, αφού μοιάζει… διαβολική σύμπτωση να έκλεισαν σε ομάδες με λίγα 24ωρα διαφορά. Προφανώς και η πρόταση στον Σέρβο κόουτς δεν έγινε χθες, άρα αν ήταν ακόμα “κολλητοί” θα έλεγε στον στενό συνεργάτη του να περιμένει λίγο, πριν πει “ναι” στην πρόταση της Μπάνβιτ.

Πάμε παρακάτω. Δεν έχει σημασία μόνο το γεγονός ότι θα δουλέψουν χωριστά (κάποτε θα γίνονταν κι αυτό), αλλά και το ότι ο Ιτούδης πήγε στην Τουρκία με εκπρόσωπο τον Φιλίπποβιτς. Σχεδόν “εχθρός” του Ζοτς, από την εποχή που ο Λάκοβιτς (πελάτης του Φιλίπποβιτς) είχε “πουλήσει” τον τότε κόουτς του Παναθηναϊκού.

Ο Ομπράντοβιτς δεν του το συγχώρησε ποτέ και οσάκις ο Φιλίπποβιτς προσπάθησε να τον προσεγγίσει, έβρισκε την πόρτα κλειστή.

Μπορεί κανείς να προσπεράσει το γεγονός, να μιλήσει για επαγγελματισμό, για σχέσεις που δεν επηρεάζονται από τη δουλειά και τέτοια. Απλά θυμίζω ότι οι “ορκισμένοι φίλοι” του Ομπράντοβιτς και του Ιτούδη θεωρούσαν (έγραφαν) “απρέπεια” του Παναθηναϊκού προς τον Ζοτς το γεγονός ότι οι “πράσινοι” πήραν παίκτη από τον Ραζνιάτοβιτς (τον Πάνκο), που επίσης έχει κακές σχέσεις με τον Ομπράντοβιτς.

Μπροστά στον Φιλίπποβιτς, ο Μίσκο (Ραζνιάτοβιτς) μοιάζει με… φίλο του Ζοτς. Κάντε, λοιπόν, τις συγκρίσεις. Κι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ομάδα που κάνει τις μετά Ομπράντοβιτς επιλογές της, αλλά με τον κουμπάρο, που έδωσε δουλειά στον “εχθρό” του κουμπάρου του.

Λέγονται και άλλα. Οι υψηλές απαιτήσεις και του ενός, και του άλλου, φαίνεται πως ήταν αιτία να μην προχωρούν συμφωνίες. Τώρα που χώρισαν τα τσανάκια τους (σε επαγγελματικό επίπεδο είναι αυταπόδεικτο) αμφότεροι βρήκαν δουλειά.

Αν αναλογιστεί κανείς πόσο καιρό κράτησε αυτή η προσωπική σχέση, πόσα οφέλη αποκόμισαν τρίτοι (δεν είναι της παρούσης, αλλά κι αυτό έχει ενδιαφέρον. Θα το γράψουμε εν καιρώ, αν και τώρα που έσπασε το “δίδυμο“, πολλά θα βγουν στη φόρα), έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν το… διαζύγιο θα είναι βελούδινο, ή αν θα περάσουμε σε ψυχροπολεμική εποχή.

Αυτά για τώρα, πάω να κάνω το μπανάκι μου και τις επόμενες ημέρες θα σας έχω καυτή είδηση, που λίγοι ξέρουν. Ακόμα και αυτοί που θα έπρεπε να γνωρίζουν, φαίνεται πως δεν γνώριζαν!