Καλησπέρα κορίτσια. Λίγο πριν από το μεγάλο ντέρμπι, κι επειδή Α1 δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, είπα να σας φτιάξω λίγο τη μέρα και να σας βάλω να ακονίσετε λίγο το μυαλό σας, για να βρείτε τους (εύκολους) γρίφους.

Προπονητής βρίσκεται στα… σχοινιά. Είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου. Για την ακρίβεια είναι ξανά κοντά στην πόρτα της εξόδου. Ήδη κάποιοι επεξεργάζονται σχέδια και μελετούν τα ονόματα του αντικαταστάτη του.

Πρώτο όνομα, ενός Έλληνα προπονητή, ο οποίος εργάστηκε φέτος σε ομάδα της Α1. Ποιος Θανάσης; Δεν θα γράψουμε, αφού -είπαμε- θέλουμε να σας βάλουμε να ακονίσετε το μυαλό σας. Μόνο που αυτό το όνομα θα κυκλοφορήσει για να καεί“.

Άλλον προετοιμάζουν για διάδοχο. Κι αυτός έχει δουλέψει στο παρελθόν (όχι με ιδιαίτερη επιτυχία) σε ομάδα της Α1. Στην ίδια, στην οποία δούλευε ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος ακούγεται για αντικαταστάτης, μόνο και μόνο για να “καεί”.

Όχι ο υποψήφιος δεν είναι Έλληνας. Έχει παίξει κι έχει κοουτσάρει στη χώρα μας, αλλά Έλληνας δεν είναι. Έκανε, όμως, την έξυπνη κίνηση, για να πλησιάσει στην ομάδα (επαρχιακή): Άλλαξε γραφείο εκπροσώπησης κι έτσι έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο… εκλεκτός.

Θα πείτε “τόσο μεγάλη σημασία έχει ποιος σε εκπροσωπεί;“. Το “Α” και το “Ω” σε κάποιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, σε άλλη ομάδα, οι παίκτες που… πατάνε στο παρκέ και δεν είναι “συμπληρωματικοί”, ανήκουν ΟΛΟΙ σε ένα γραφείο. Ονόματα δεν λέμε, γιατί ξέρετε πως εμείς τα κορίτσια διατηρούμε το δικαίωμα στη… διακριτικότητα.

Πάμε παρακάτω: Μεγάλη πλάκα έγινε ανάμεσα σε δύο προπονητές της Α1. Ο ένας είχε δημιουργήσει πρόβλημα στον άλλον. Κι ο… άλλος, όταν συναντήθηκαν, και αφού έγειρε το ματς στην πλευρά του, πήρε τάιμ άουτ κι έστειλε στο παρκέ τέσσερις παίκτες. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η δράση προκαλεί αντίδραση.

Αλλάζουμε θέμα: Γυναίκα είμαι και παρότι ελάχιστα (έως καθόλου) ασχολούμαι με το γυναικείο μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ και δεν ενδιαφέρομαι. Υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν στον χώρο, όπως για παράδειγμα ότι ιστοσελίδα που έχει ως κυρίαρχο αντικείμενο το γυναικείο μπάσκετ, προβάλει διαφημίσεις που χαρακτηρίζονται ως προκλητικές και έχουν σεξιστικό αντικείμενο.

Βεβαίως, δεν είναι παρά διαφημίσεις Google, όμως όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, φροντίζεις να βάζεις περιορισμούς. Γιατί δεν γίνεται να αναφέρεσαι στη μία στήλη σε αγώνες νεανίδων ή κορασίδων και δίπλα να διαφημίζεις βίντεο – πορνό, ή ακτίνες που μπορούν (και καλά) να δουν τα γυναικεία εσώρουχα κάτω από τα ρούχα, μέσω του κινητού.

Μια και αναφέρθηκα στο γυναικείο μπάσκετ, πρόεδρος τα… χώνει στον προπονητή, επειδή δεν διαχειρίζεται καλά το υλικό. Αν είχε αφήσει (ο πρόεδρος) υλικό, θα μπορούσε να το διαχειριστεί καλύτερα (ο προπονητής), όμως με αυτές που ξέμεινε, δεν μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Έρχονται δύο ντέρμπιαιωνίων“. Θα αυξήσουν το ενδιαφέρον, θα έχουμε κι εμείς πράγματα να γράψουμε. Απολαύστε τα υπεύθυνα και ζήστε τα με πάθος, όμως ας συνεχίσουμε τη φετινή μας τάση, που θέλει τα ματς να γίνονται μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Όλοι έχουμε κάτι να κερδίσουμε…

Κλείνω με κάτι προσωπικό: Αποφάσισα να πάρω ένα σκυλάκι, αλλά δεν έχω βρει ακόμα τί όνομα θα του δώσω. Δεν μου αρέσουν τα κλασικά σκυλίσια ονόματα. Ένας φίλος μου είπε να το φωνάζω Θανάση, αλλά είναι αυτό όνομα για σκυλί; Πολύ έχω προβληματιστεί…