Καλημέρα κορίτσια. Λίγο πριν τον τελικό εμφανίζομαι πάλι (σαν πολύ συχνά δεν γράφω τελευταία;), καθώς τα νέα… τρέχουν και δεν τα προφταίνω. Εγώ που τα κυνηγάω, γιατί οι άλλοι χαμπάρι δεν παίρνουν.

Έχει πάρει τίποτα το αυτί σας για Hall of Fame; Ναι, εντάξει, κατάλαβα. Και για σας το Hall of Fame σταματά στην είσοδο του Νίκου Γκάλη. Αμ δε; Ο μόνος είναι που θέλει να περάσει το κατώφλι του; Υπάρχουν κι άλλοι…

Εντάξει, όχι του… Αμερικανικού, αλλά και αυτό της Ευρώπης δεν είναι μικρή υπόθεση. Κι ο Κώστας Ρήγας θέλει να γίνει μέλος του. Αν μετρά η γνώμη μου, που δεν μετράει, το δικαιούται. Μωρό ήμουν ακόμα όταν ο πατέρας μου με πήγε να δω στο ΣΕΦ τη Ρεάλ να κερδίζει τη Σναϊντέρο στην παράταση. Ο αείμνηστος Ντράζεν είχε πετύχει 62 πόντους και ο Όσκαρ Σμιντ 44, με τον Ρήγα να διευθύνει τον τελικό.

Πού τα θυμήθηκα όλα αυτά; Ο “ισχυρός άνδρας” της διαιτησίας στην Ευρωλίγκα δικαιούται μια θέση στο ευρωπαϊκό Hall of Fame. Πολλοί το πιστεύουν, εκτός από τον ίδιο. Κι επειδή δεν νιώθει δυνατός, επέστρεψε στην αγκαλιά του ανθρώπου, που θεωρεί ότι θα του ανοίξει την πόρτα της… σάλας.

Γι’ αυτό ξέχασε την πρόσφατη απογοήτευση και έγινε υμνητής του Βασιλακόπουλου. Που αν πω αυτά που έχω μάθει ότι έλεγε στις παρέες στην Καισαριανή θα βουίξει ο τόπος, αλλά εγώ “Κατίνα” δεν γίνομαι. Καλά κάνει. Αρκεί να μην απογοητευτεί ξανά, γιατί μετά θα τον… βάψουν κίτρινο, θα του βάλουν και δύο κεραίες και θα κάνει το τρόλεϊ, στη γραμμή Άγιος Δημήτριος – ΟΑΚΑ.

Για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, ο… Κώστας πρέπει να είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζει την αξία του Ρήγα.  Γι’ αυτό και μια ζωή τα βρίσκει “μπαστούνια” με συγκεκριμένους ανθρώπους και στο τέλος από Ρήγας μπαστούνι γίνεται… Ρήγας κούπα.

Από κούπες τα έχει κάνει κι ένας άλλος μεγάλος. Εκ των μεγαλυτέρων του χώρου. Κι αυτόν τον καταλαβαίνω. Το αίμα νερό δεν γίνεται κι ο κουμπάρος χρειάζεται τη βοήθειά του. Μόνο που είναι (ο κουμπάρος) νέος στον χώρο των ατζέντηδων, δεν ξέρει τα κατατόπια και οι παίκτες που του δίνει είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά πολύ μου αρέσει σαν “τύπος” και δεν θέλω να τον δω να καταστρέφεται.

Αλλάζω θέμα: Πού θα δείτε την αυριανή… κούπα; Στην κρατική τηλεόραση, βεβαίως. Απολαύστε το θέαμα, ετοιμαστείτε και για τους τελικούς του πρωταθλήματος, γιατί από του χρόνου ΜΟΝΟ το κύπελλο (και αν) θα βλέπετε στην ΕΡΤ.

Στη Νova πηγαίνει το πρωτάθλημα. Έχουν έτοιμη πρόταση. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Και οι “αιώνιοι“. Βλέπετε, στο συνδρομητικό μετά την απώλεια του αγγλικού ποδοσφαίρου, δεν έχουν και πολλά να δείξουν. Γιατί αν περιμένουν να κρατήσουν συνδρομητές από το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καλύτερα να ανοίξουν τα 24ωρα κανάλια με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το κόκκινοΧ” πάνω δεξιά.

Ο καλός μου έχει Νova και δεν με πειράζει, αν και έχω τις ανησυχίες μου, καθότι δεν μένω τόσο καιρό σε δεσμούς. Αφήστε που όποτε πάμε να δούμε έναν αγώνα στο σπίτι του χάνω τα 2/3 του δευτέρου ημιχρόνου (καταραμένη ανάπαυλα)… Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι.

Από την άλλη σκέφτομαι πως η Νova έχει τέσσερα γράμματα και κανένα δεν είναι… Taf (το γράφω στα… αγγλικά, αφού και το κανάλι με αγγλικούς χαρακτήρες είναι γραμμένο). Αντίθετα το All Star Game έχει… Taf, αλλά για πόσο ακόμα; Γιατί, δεν μπορεί, κι αυτό η Nova θα το πάρει… Και τότε πάει το “Taf“.

Άντε, πριν σας αποχαιρετήσω: Βάζει κανείς στοίχημα ότι θα παίξει ο Σχινάς στον τελικό;