kogasΑπό τη στιγμή που κυκλοφόρησε το συμβόλαιο με την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Φενέρμπαχτσε, περίμενα εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση, τόσο από την πλευρά του Έλληνα προπονητή, όσο και από την πλευρά του Ολυμπιακού. Κι επειδή το θέμα είναι ΜΟΝΟ επικοινωνιακό, οφείλω να σημειώσω ότι οι “ερυθρόλευκοι” (και προσωπικά ο Μπαρτζώκας) έχουν υποστεί ήττα.

Κατ’ αρχήν ουδείς διέψευσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι υπαρκτό, ουδείς αμφισβήτησε ότι φέρει την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Άρα εξ ορισμού υπάρχει θέμα, από τη στιγμή που ο προπονητής μιας ομάδας (πόσο μάλλον του Ολυμπιακού) υπογράφει συμβόλαιο ενώ είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα.

Ανεπισήμως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού απάντησαν ότι γνώριζαν την ύπαρξη του συμβολαίου. Ποιος ο λόγος, αφού οι δύο πλευρές ήθελαν (τουλάχιστον αυτό έδειξε με την κίνησή της η διοίκηση του Ολυμπιακού και αυτό είπε με απανωτές δηλώσεις του ο κόουτς της χρονιάς για την Ευρωλίγκα) να συνεχίσουν, να υπογράψει συμβόλαιο ο Μπαρτζώκας και μάλιστα να έχει ενημερώσει γι’ αυτό και τη διοίκηση της ομάδας του;

Αυτή η απάντηση δεν με πείθει και θαρρώ δεν πείθει κανέναν. Αναρωτιέμαι γιατί δεν υπέγραψε δυο – τρία συμβόλαια και ο Σπανούλης, έτσι για να έχουμε να σπάμε πλάκα. Αναρωτιέμαι, τί μπορεί να ειπώθηκε ανάμεσα στα δύο μέρη; Να πήγε δηλαδή ο Μπαρτζώκας και να είπε “μου έκανε πρόταση η Φενέρμπαχτσε” και να του απάντησαν οι διοικούντες “υπέγραψε βρε Γιώργο το συμβόλαιο, αλλά θα μείνεις στον Ολυμπιακό“; Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Βεβαίως και είναι δικαίωμα του Έλληνα προπονητή να κοιτάξει το συμφέρον του, βεβαίως και ήταν δικαίωμα του Ολυμπιακού να ενεργοποιήσει τη μεταξύ τους οψιόν (αφού είχε το πάνω χέρι), βεβαίως και από τη στιγμή που υπήρχαν (αν υπήρχαν) όροι το συμβόλαιο ήταν εντέλει ανίσχυρο, αλλά όλα αυτά δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ο Μπαρτζώκας μπήκε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης και προχώρησε ένα -τεράστιο- βήμα, υπογράφοντας το προταθέν συμβόλαιο.

Επαναλαμβάνω (ενδεχομένως μονότονα) πως από τη στιγμή που κανείς δεν μπήκε στον κόπο -θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανα, εγώ τουλάχιστον- να διαψεύσει την ύπαρξη του υπογεγραμμένου συμβολαίου, θεωρούμε αυταπόδεικτα ότι υφίσταται.

Όπως και να ‘χει ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραμένει στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχοντας προίκα από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Εντέλει, αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να μετράει είναι τα αποτελέσματα και όχι πόσο “πιστός” είναι ή δεν είναι κάποιος στα… ιδεώδη της ομάδας.

Αν, όμως, είναι έτσι, καλά θα κάνει ο συμπαθέστατος Γιώργος να μην επενδύει τόσο σε δηλώσεις λατρείας, σε δηλώσεις που θα ήθελαν να ακούσουν οι οργανωμένοι, οι φανατικοί του Ολυμπιακού.

Αν πάλι θεωρεί ότι η υψηλή δημοφιλία είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για έναν προπονητή αυτού του επιπέδου, καλά θα κάνει την επόμενη φορά να προσέχει πού βάζει την υπογραφή του.

[email protected]