kogasΟ Ολυμπιακός πέρασε δια πυρρός και σιδήρου από το Τελ Αβίβ κι έμεινε ζωντανός (ολοζώντανος) στην υπόθεση “πρόκριση στους 8“. Κι αν κανείς, έχοντας δει το έργο (για να μην θεωρήσετε ότι κάνουμε τους… πονηρούς) μπορούσε να επιλέξει, σίγουρα η νίκη επί της Μακάμπι είναι βαρύτερη από την ήττα από τη Σιένα.

Οι “ερυθρόλευκοι” δήλωσαν “παρών” στο παιχνίδι δίχως αύριο. Και μην ακούτε αυτά που λένε πως “υπάρχουν άλλοι εννέα αγώνες“. Αν έφευγε ηττημένος από το “Γιαντ Ελιάου” δεν είχε τύχη. Τώρα, όμως, όλα μπορεί να συμβούν.

Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε πως είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που όλα κρίνονται στο… δευτερόλεπτο. Ό,τι χάθηκε στο ΣΕΦ σε κάτι παραπάνω από ένα δεύτερο, το ανέκτησαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σε… δέκατα, αφού αν υπήρχε ελάχιστος χρόνος και μετρούσε το τελευταίο (εκπρόθεσμο χωρίς ανάγκη χρήσης τεχνολογίας για να διαπιστωθεί) καλάθι των Ισραηλινών, θα είχαμε… εγκεφαλικά.

Η νίκη επί της Μακάμπι μετρά περισσότερο από την ήττα από τη Σιένα, όχι γιατί είναι εκτός έδρας, αλλά γιατί πλέον ο Ολυμπιακός έχει… οπτική επαφή. Οι Ιταλοί, λογικά, θα βρεθούν στο 5-0, καθώς υποδέχονται την ομάδα που απλά συμπληρώνει τον όμιλο (Μπεσίκτας). Ως εκ τούτου, η παρέα από την Τοσκάνη σχεδόν βγαίνει από την εξίσωση της πρόκρισης, μια και εύκολα θα φτάσει στις οκτώ νίκες, που μοιάζουν να είναι το όριο πρόκρισης. Στην πραγματικότητα η Σιένα πάει φουλ για μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Η νίκη της Μπαρτσελόνα στον ισπανικό εμφύλιο επί της Κάχα Λαμποράλ αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα, αφού αμφότεροι οι Ίβηρες έχουν 4-1 νίκες και πλέον η “Μπάρτσα” παίρνει το πάνω χέρι στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης (ου μην και παραπάνω), προκειμένου για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η νίκη της Φενέρμπαχτσε (βρε καλώς τα παιδιά) επί της Χίμκι, αφήνει τους Ρώσους στο 3-2, με τον Ολυμπιακό να είναι στο 2-3 και να ακολουθεί και ΜακάμπιΦενέρ να έχουν 1-4.

Φανταστείτε, με αυτά τα αποτελέσματα να είχε χάσει ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ. Θα ήταν στην προτελευταία θέση, συγκάτοικος με το πλούσιο συνονθύλευμα του Πιανιτζιάνι, το οποίο υποδέχεται την άλλη εβδομάδα στο ΣΕΦ.

Τώρα, όμως, έχει βάλει από κάτω (για τα καλά) τη Μακάμπι, που με δύο εντός έδρας ήττες δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερες αξιώσεις. Είναι σε οπτική επαφή με τη Χίμκι και με νίκη (αυτό επιβάλλει η λογική, χωρίς όμως να είναι εξ ορισμού εύκολη υπόθεση) επί της Φενερμπαχτσέ παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης, αφήνοντας πίσω Ισραηλινούς και Τούρκους.

Όπως και να ‘χει, πλέον οι “ερυθρόλευκοι” είναι… εκτός κινδύνου και δείχνουν -εκτός των άλλων- σπουδαίο χαρακτήρα, μια και αυτή η νίκη ήρθε με -2 παίκτες (Λο και Πάουελ). Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε ότι Μαυροειδής και Κατσίβελης ήταν (ουσιαστικά ο πρώτος, που έπαιξε 29”, τυπικά ο δεύτερος) “DNP“, η νίκη αυτή ήρθε με 10 παίκτες.

Στο λιμάνι έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το χαρούν, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει η αποστολή στην Ελλάδα, αφού μετά πρέπει να μπουν με το… κεφάλι στην προετοιμασία της επόμενης “επικίνδυνης αποστολής“. Κι είναι τόσο μπερδεμένος ο όμιλός τους, που ακόμα και οι αναλύσεις μπορεί να είναι ανούσιες, η πραγματικότητα να ξεπεράσει τη φαντασία.

Υ.Γ.: Όσο αντιτουριστικός είναι ο Σερμαντίνι, τόσο πολύτιμος είναι. Ο Ολυμπιακός βρήκε πραγματικό σέντερ και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Υ.Γ.1: Αν και μοιάζει ήσσονος σημασίας, η νίκη της Άλμπα (και μάλιστα με αυτόν τον εμφατικό τρόπο) επί της Μπάμπεργκ βολεύει τον Παναθηναϊκό, που πάντως έχει μπροστά του ΜΟΝΟ τον αυριανό αγώνα με τη Ρεάλ.

[email protected]