Του Γιώργου Κογκαλίδη
17/01/2012

Ειλικρινά κάνω προσπάθεια να μην ασχολούμαι διαρκώς με τη διοικητική ομάδα της ΕΟΚ, αλλά την ώρα που δίνω τη μάχη μου, επιμένουν να με σπρώχνουν να… υποτροπιάσω. Τί να κάνω κι εγώ, άνθρωπος είμαι και λυγίζω.
Διάβασα πάλι τα ανεπίσημα όργανα της ομοσπονδίας κι ένιωσα απέραντη συγκίνηση και δέος. Ο πρόεδρος μοιράζει πόνο

Δεν τον κάλεσαν (κακώς) στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, εκείνος έβγαλε ανακοίνωση και σε χρόνο “dt“, τηλεφωνικά ο Πετσάλνικος διόρθωσε το λάθος.

Τύφλα να έχει ο Τσακ Νόρις. Μια δήλωση έκανε ο πρόεδρος και ο πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο κατάλαβε την γκάφα του, όχι μόνο έσπευσε να τη διορθώσει, αλλά αν δεν υπήρχε η απεργία των ΜΜΕ, το μεσημέρι θα είχαμε διάγγελμα Παπαδήμου, ου μην και διάλυση της βουλής.

Ορθώς έπραξε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ζήτησε το αυτονόητο: να γίνει η συζήτηση που αφορά την ΕΟΚ (και όλες τις ομοσπονδίες) παρουσία του. Ως εδώ καμία αντίρρηση. Αναφαίρετο δικαίωμα και “μαγκιά του” που βγήκε και φώναξε.

Το μετά είναι που έγινε… λύσσα. Ανακαλύφθηκαν πάλι φαντάσματα, αναδείχθηκε η ισχυρή προσωπικότητα του ανδρός, έκλασε μέντες ο πλανητάρχης και δήλωσε παραίτηση ο Πούτιν.

Μα δεν καταλαβαίνετε πως έτσι τον κάνετε να φαίνεται “αστείος“; Και δεν φταίει ο Βασιλακόπουλος γιατί γνωρίζω ότι είναι πολύ σοβαρός για να μοιράζει τέτοιες ασόβαρες ειδήσεις“. Φταίει που έχει δημιουργήσει μια αυλή, η οποία δεν απέχει πολύ από τη μέρα της εκδίκησης των ανίκανων. Φταίει γιατί ανέχεται τέτοιες σαχλαμάρες.

Αν όντως έχει τη δύναμη να κινήσει -έστω και εσωκομματικά- τα νήματα και να υποχρεώσει τον πρόεδρο της Βουλής να αλλάξει ρότα, ας τη χρησιμοποιήσει να πάρουν οι ομάδες της Α2 τις χρωστούμενες (και πανταχόθεν “ταγμένες“) επιχορηγήσεις.

Αν όντως έχει τη δύναμη να ανατρέψει σε βάρος του σκέψεις και κινήσεις, ας τη χρησιμοποιήσει μπας και κάποια από τις κατεστραμμένες κατηγορίες που έχει υπό τη σκέπη του (Α2, Α1 γυναικών) παίξει τηλεοπτικά σε κάποιο κανάλι (καναλάκι, έστω).

Αν όντως έχει τη δύναμη και δεν τη χρησιμοποιεί, τότε είναι κακός πρόεδρος.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι συντηρούν τον μύθο με κείμενα που δεν εντυπωσιάζουν παιδιά προσχολικής ηλικίας, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες κι ένας “ηγέτης” αυτό όφειλε και να το γνωρίζει, και να το αντιμετωπίζει.

Εν κατακλείδι, την επόμενη φορά που θα θελήσει να… μοιράσει πόνο στην πολιτική ηγεσία, ας φροντίσει ο πρόεδρος να κερδίσει κάτι το δύσμοιρο το μπάσκετ.

[email protected]