Για ένα πράγμα έχουμε δεσμευτεί από τη στιγμή που ανοίξαμε αυτό το site: Θα γράφουμε, με κόστος όχι ανέξοδα, την αλήθεια. Θα γράφουμε αυτό που λέει το ρεπορτάζ και η λογική μας. Θα γράφουμε για να ενημερώσουμε εσάς και όχι για να χαρούν τααφεντικά“. Γιατί δεν έχουμε αφεντικά, είμαστε μια παρέα που γουστάρει αυτό που κάνει.

Τί γράφαμε; Ότι οι ΚΑΕ πρέπει να διεκδικήσουν χρήματα, ότι πρέπει να αγωνιστούν για να πάρουν αυτό που τους ανήκει.
Τί έγραφαν (τα παπαγαλάκια); Ότι η αναβολή ήταν καταστροφική και πως όσοι την αποφάσισαν έκαναν τεράστιο λάθος. Ότι οι ομάδες δεν έπρεπε να διεκδικούν περισσότερα χρήματα σε… χαλεπούς καιρούς.
Τί έγινε; Οι ομάδες πήραν (περίπου) αυτά που ήθελαν και το πρωτάθλημα θα αρχίσει με τις καλύτερες δυνατές οικονομικές συνθήκες.

Τί γράφαμε; Ότι δεν αποσύρθηκε ποτέ η πρόταση της ΕΡΤ, ότι όλα αυτά ήταν παραμύθια και οι τάχα μου αποκαλύψεις ήταν μυθεύματα.
Τί έγραφαν; Ότι η πρόταση αποσύρθηκε, ότι χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, ότι η ΕΡΤ θύμωσε, ότι το πρωτάθλημα καταστράφηκε.
Τί έγινε; Η πρόταση ισχύει και η συζήτηση γίνεται πάνω σε αυτά που αρχικά είχε δώσει η κρατική τηλεόραση.

Τί γράφαμε; Ότι οι “μεγάλοι” πρέπει να σεβαστούν τους “μικρούς”, ότι δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα με δύο, ότι χρειάζεται να βάλουν τη λογική πάνω από το κέρδος.
Τί έγραφαν; Ότι μόνο οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι βάζουν λεφτά και οι υπόλοιποι είναι είτε λαμόγια, είτε βλάχοι, είτε ανύπαρκτοι.
Τί έγινε; Οι “μεγάλοι” αντιλήφθηκαν τις… επιταγές της εποχής και δέχθηκαν να κατεβάσουν κατά 400.000 ευρώ (συνολικά) τις αποδοχές τους, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Τί γράφαμε; Ότι δεν μπορεί να δουλεύουν για να αμείβεται μια εταιρία (διαφημιστική), αλλά πρέπει όλοι να μοιραστούν το βάρος της μειωμένης προσφοράς.
Τί έγραφαν; Τίποτα, γιατί δεν είχαν πάρει “γραμμή” (και φυσικά δεν είχαν πάρει χαμπάρι από το ρεπορτάζ).
Τί έγινε; Ο εκπρόσωπος της TAF έκανε πίσω, προκειμένου για να μην χάσει αυτός το έδαφος κάτω από το πόδια του.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όποιος κάνει ρεπορτάζ και δεν παίρνει “μασημένη τροφή“, όποιος καταγράφει τα γεγονότα και δεν παίζει “παιχνίδια“, στο τέλος δικαιώνεται (για το ρεπορτάζ του και μόνο). Όποιος επιλέγει να γράφει ό,τι του λένε στο τέλος μένει ξεκρέμαστος, μόνος και… ξεβράκωτος.

Μην περιμένετε να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος. Ήδη αναρωτιούνται γιατί αναβλήθηκε η πρεμιέρα, αφού δεν διαφοροποιήθηκε η προσφορά της ΕΡΤ. Αυτή η προσφορά που οι ίδιοι έγραφαν ότι αποσύρθηκε! Το θράσος άλλωστε είναι το κυρίαρχο προσόν Τύπων σαν αυτούς.

Το ότι από 1.050.000 ευρώ οι 12 ομάδες παίρνουν κοντά στο 1.600.000 (με τον τηλεοπτικό χρόνο 1.750.000) δεν έχει καμία σημασία. Ναι, τον τηλεοπτικό χρόνο που δεν ήξεραν οι ομάδες τι να κάνουν και δεν τον ήθελαν. Αυτόν τον τηλεοπτικό χρόνο.

Από μια άποψη τους καταλαβαίνω (δεν τους λυπάμαι κιόλας). Αυτό που υποστήριζαν, θεωρώντας ότι προσφέρουν υπηρεσίες στα “αφεντικά“, δεν το στήριξε καμία ομάδα. Οι γελωτοποιοί παραδοσιακά ξεβρακώνονταν για να ικανοποιήσουν τον “αφέντη“, να τον κάνουν να γελάσει. Εμείς απλά καταγράφουμε το ξεβράκωμα.

Χρησιμοποιώντας μια ατάκα του Νίκου Χατζηνικολάου, τώρα που τα κατεβάσατε να πηγαίνετε τοίχο – τοίχο… Άντε, με τις υγείες σας και ξέρετε: Συνεχίστε ανώνυμα να γράφετε για μας. Το απολαμβάνουμε. Εμείς επώνυμα γράφουμε ότι είσαστε σαν τις μαϊμούδες, που όσο πιο ψηλά ανεβαίνουν, τόσο φαίνεται ο γυμνός τους κώλος.

[email protected]