Γράφαμε, μετά τον πρώτο τελικό, ότι ο αέρας φυσά προς το ΣΕΦ, ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο. Τώρα, όχι μόνο μετά από τρεις εμφανίσεις των δύο “αιωνίων“, όχι μόνο λόγω του 2-1, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης ιδεών και φρεσκάδας από τον “πράσινο” πάγκο, ο αέρας έγινε… μπουρίνι.

Το συμπέρασμα (ως τώρα, γιατί κάθε αγώνας έχει τη δική του ιστορία) είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Και δεν το γράφουμε μόνο γιατί δέχθηκε 29 πόντους στην πρώτη περίοδο και 53 στο πρώτο ημίχρονο, δεν το γράφουμε μόνο γιατί οι “ερυθρόλευκοι” μάζεψαν 19 επιθετικά ριμπάουντ, δεν το λέμε γιατί βάζουν 84 πόντους στον αγώνα (μιλώντας μόνο για το ΣΕΦ), αλλά γιατί και η συνολική εικόνα αυτό μαρτυρά.

Ο Ολυμπιακός έχει τουλάχιστον 11 ενεργούς παίκτες. Και απόψε φάνηκε πόσο έλειψε στα δύο πρώτα ματς ο Λο. Γιατί πλέον το ροτέισον έχει μεγαλύτερο βάθος.

Την ίδια στιγμή ο Ομπράντοβιτς υποχρεώθηκε να κρατήσει σχεδόν όλο το πρώτο 20λεπτο τον Διαμαντίδη, η συμμετοχή του Καλάθη έμοιαζε περισσότερο με… τιμωρία, ενώ οι παίκτες δεύτερης γραμμής (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος για αθλητές σαν τον Μάριτς, τον Σμιθ και τον Λόγκαν) δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν.

Μην σας ξεγελούν οι 9 πόντοι του Λόγκαν. Ήταν καλός όταν δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον στο ματς, όταν η μπάλα είχε το βάροςμπαλονιού κι όταν οι δύο ομάδες έπαιζαν σε… ανοιχτό γήπεδο.

Θα επιμείνω ότι με τον Σάτο άποντο και όλα όσα προαναφέραμε, δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να νικήσει αυτόν τον Ολυμπιακό. Γιατί ήταν πρόδηλο πως κάποια στιγμή θα… έπαιζε και ο Σπανούλης, είναι δεδομένο ότι όπως χτίστηκε αυτή η ομάδα, υπάρχει διαφορετικός “ήρωας” κάθε βραδιά. Άλλοτε ο Χάινς, άλλοτε ο Λο, άλλοτε ο Γκετσεβίτσιους, άλλοτε ο Κέσελ.

Όλα αυτά, προς άρση παρεξήγησης, αφορούν τα ως τώρα δρώμενα και δεν προκαθορίζουν το αύριο. Στο μπάσκετ, όλα μπορεί να συμβούν, αν και η εικόνα των δύο ομάδων δείχνει πως η υπόθεση τίτλος γλιστρά από τα χέρια των “πράσινων” και κατηφορίζει προς το λιμάνι.

Υ.Γ.1: Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει και τα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ με τον ίδιο αριθμό πόντων (84-78 και 84-72) και έχει και στις δύο συναντήσεις υψηλό αριθμό χαμένων βολών (16 και 13, αντίστοιχα).

Υ.Γ.2: Τραγική η διαιτησία των Χριστοδούλου Καρακατσούνη Κορομηλά. “Έσφαξαν” Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μαζί… Πλάκα κάνω, μην το πιστέψετε, απλά βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω διαρκώς για τη διαιτησία κι είπα μια φορά να κάνω την… έκπληξη.

[email protected]