Ο Γιώργος Χαλβατζάκης είναι νέος πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ και δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε τα αποτελέσματα. Ήταν ήδη γνωστά, από τη στιγμή που δεν πέρασε η κίνηση απελπισίας του Βασίλη Οικονομίδη για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών.

Βεβαίως, οι… απέναντι από τον πρώην πρόεδρο περίμεναν 10 χρόνια για να απαλλαγούν και ενδεχομένως τις επόμενες ώρες ή και ημέρες να διαβάσουμε τέρατα εναντίον του. Είναι… παράδοση κάποιων (ανόητων) να χτυπούν τον αντίπαλο όταν τον βρίσκουν στα γόνατα. Μην περιμένετε από εμάς κάτι τέτοιο…

Τέσσερις ομάδες (κατά πληροφορίες ΠΑΟΚ, Καβάλα, Ηλυσιακός, ΚΑΟΔ) τον ακολούθησαν ως το τέλος. Άρα, αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες έχασε μετά τη στήριξη από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τη στήριξη του Παναθηναϊκού (ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά… απέναντι).

Η βραδιά, όμως, ανήκει στον νικητή. Ο Γιώργος Χαλβατζάκης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, τεχνοκράτης, γνώστης (και λάτρης) του σπορ. Οι εκλογές ήταν περίπατος, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν

Τα οικονομικά του ΕΣΑΚΕ είναι τραγικά, η απορρόφηση χορηγικών κονδυλίων χαμηλή, η προσέγγιση στρατηγικών συμμάχων ασήμαντη. Κακά τα ψέματα, η αίγλη διατηρείται από την υψηλή αποδοτικότητα των ομάδων μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτή δεν είναι… συνταγή επιτυχίας.

Χρειάζεται νέο μείγμα διοίκησης, χρειάζονται καινοτόμες ιδέες, χρειάζεται επαναπροσέγγιση ανθρώπων και ορισμός στόχων, χρειάζεται αλλαγή σελίδας και πορείας. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται ρεβανσισμός, δεν χρειάζεται σύγκριση με το… “χθες, δεν χρειάζεται κάθε τι που θα γίνει από δω και πέρα να αποτελεί “απάντηση” στον απερχόμενο πρόεδρο.

Έχοντας μιλήσει με τον Γιώργο Χαλβατζάκη, παρακολουθώντας τις δηλώσεις του, χαίρομαι που δεν βγήκε (αν και προκλήθηκε) να ξιφουλκήσει εναντίον του αντιπάλου του, που δεν μπήκε στη λογική της… αρένας. Κι αυτή είναι η πρώτη μεγάλη νίκη της νέας διοικητικής δομής του ΕΣΑΚΕ.

Κάθε άνθρωπος που περνά από τον προεδρικό θώκο αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Καλό κομμάτι, ή κακό κομμάτι, πάντως κομμάτι. Και κάθε φορά που κάποιος καταφέρεται εναντίον του τέως προέδρου, πετά λάσπη στον ανεμιστήρα

Ο ΕΣΑΚΕ χρειάζεται συναίνεση, χρειάζεται άνθρωπο να συνθέσει αντίρροπες δυνάμεις και αντικρουόμενα συμφέροντα, χρειάζεται πολύ δουλειά και χαμηλούς τόνους. Κι ο Γιώργος Χαλβατζάκης, αν κρίνουμε (και) από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο basketblog.gr, είναι ο καταλληλότερος.

Σιδεροκέφαλος

[email protected]