Μπορεί κανείς να αφαιρέσει το δικαίωμα από τους ανθρώπους να έχουν άποψη; Πρόδηλα ΟΧΙ. Μπορεί, όμως, να κρίνει αυτή την άποψη, μπορεί να… συζητήσει. Γιατί σε λίγο, με τόσο “ιδιαίτερεςαπόψεις που ακούγονται -και κυρίως γράφονται- πρέπει να ξανασυστηθούμε, γιατί θα… ξεχάσουμε πώς μας λένε.

Τι μάθαμε λοιπόν; Ότι ο Ολυμπιακός επενδύει σε Έλληνες, όπως έκανε και πέρυσι.

Είχε ποτέ, επί διοίκησης Αγγελόπουλων, λιγότερους από τους ξένους παίκτες που ορίζει ο νομοθέτης; ΟΧΙ. Μα τώρα, λένε, είναι πρωταγωνιστές οι Έλληνες. Γιατί δεν ήταν πρωταγωνιστές ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς; Δεν είχαν αποκτηθεί ο Κώστας Βασιλειάδης, ο Ίαν Βουγιούκας και πολλοί άλλοι τα τελευταία χρόνια;

Αν ελληνοποίηση συνιστά η κατάκτηση του πρωταθλήματος, μάλλον πρέπει να ψάξουμε λίγο τα ελληνικά μας.

Αλλά και τώρα, στη μεταγραφική περίοδο, δεν υπάρχει προσθήκη Ελλήνων. Κάποιοι φεύγουν, κάποιοι θα έρθουν. Το αν θα είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους θα φανεί στο τέλος της χρονιάς (πάντως δεν μπορεί να έγινε ξαφνικά… Μόουζες Μαλόουν ο Δημήτρης Μαυροειδής) και σε κάθε περίπτωση δεν αυξάνεται ούτε αριθμητικά, ούτε αγωνιστικά (ως προς το ποιοι θα είναι πρωταγωνιστές) το ντόπιο στοιχείο.

Αντίθετα, φέτος ο Παναθηναϊκός -γράφουν- αφελληνίζεται. Έφυγε ο Ίαν Βουγιούκας αποκτήθηκε ο Σοφοκλής χορτσιανίτης. Έφυγε ο Νικ Καλάθης αποκτήθηκε ο Μάικ Μπράμος. Έφυγε ο Κώστας Καϊμακόγλου αποκτήθηκε (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα) ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Συν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, συν τον Γιώργο Διαμαντάκο (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα) και… βλέπουμε.

Αλήθεια, πέρυσι που επιλέχθηκε ο Αλέξης Κυρίτσης από τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ενισχύθηκε το ελληνικό στοιχείο της ομάδας; Όταν ο Ολυμπιακός αγόραζε τους “πιτσιρικάδεςΚώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα (και Δημήτρη Κατσίβελη, και Βαγγέλη Μάντζαρη) που ήταν ο “αιώνιος” αντίπαλος, ο οποίος τότε δεν έχανε Έλληνες. Τότε έπαιρνε ο Παναθηναϊκός τους τίτλους και όλοι υμνούσαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Άρα, όποιος πάρει τον τίτλο και Έλληνες παίρνει, και Αιγύπτιους παίρνει, και τον Στρος Καν τον παρουσιάζει ως θύμα σεξουαλικής επίθεσης από καμαριέρα.

Ας σοβαρευτούμε λίγο

[email protected]