drosos1Πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης για τον νέο προπονητή της Εθνικής μας ομάδας. Που παραμένει μην ξεχνιόμαστε σε υψηλό επίπεδο και που στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το επόμενο καλοκαίρι μπορεί ακόμα και μετάλλιο, ειδικά μάλιστα από τι στιγμή που θα έχουμε μάλλον σημαντικές απουσίες σε μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ από τις εθνικές τους ομάδες. Το θέμα βέβαια είναι ποιός θα είναι ο τιμονιέρης καθώς έχουν ακουστεί πολλά ονόματα. Και απ’ ότι φαίνεται μάλλον πάμε για Μπλατ. Να δούμε τι παίζει όμως…

Αρχικά ακούστηκε περισσότερο από ποτέ η επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη που θα ήταν η καλύτερη λύση. Αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν γεφυρωθεί όλα τα χάσματα και οι κόντρες του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και έτσι δεν κερδίζει έδαφος το θέμα. Ο Κατσικάρης είναι ένα άλλο θέμα αλλά υπάρχει ασυμβίβαστο με την ισπανική λίγκα που δεν επιτρέπει να κοουτσάρει κάποιος εθνικές ομάδες ενώ είναι στην Ισπανία και στο πρωτάθλημα.

Πάντως αν ο Κατσικάρης κλείσει στην εθνική Ρωσίας αυτό θα δημιουργήσει μεγάλο ηθικό ζήτημα καθώς, αν έγινε πρόταση στον Ελληνα προπονητή ή συζήτηση και αρνήθηκε, τότε το ερώτημα είναι για ποιό λόγο είπε “ναι” στους Ρώσους και πως έλυσε το ασυμβίβαστο.

Ακούστηκε ο Ομπράντοβιτς που δεν νομίζω ότι θέλει και ο ίδιος να έρθει και είναι και πολλά τα λεφτά που θα θέλει. Δεν μπορεί να μιλάμε επίσης για λύσεις Ιτούδη όταν δεν έχει κοουτσάρει ακόμα καμία ομάδα σαν πρώτος. Ακούγεται και ο Μίσσας αλλά δεν “καίγεται” και ο ίδιος που έχει πολλές υποχρεώσεις έχοντας αναλάβει όλο το τιμ ουσιαστικά των εθνικών ομάδων. Για προπονητές Πλάθα κλπ δεν λέμε καν.

Το μεγάλο ερώτημα επίσης είναι αν πρέπει να πάμε σε λύση Έλληνα ή ξένου τεχνικού που δεν έχει και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Τι μένει λοιπόν; Μένει ο Ντέιβιντ Μπλατ που ήταν χρόνια στην Ρωσία και γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα αλλά είχε κάνει μην ξεχνάμε κάποιες δηλώσεις μετά από κάποια παιχνίδια μας για την Ελλάδα στο μπάσκετ.

Πάντως, ο Μπλατ ταιριάζει γιατί είναι και λάτρης της άμυνας και του ελληνικού στιλ και είναι χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρει να κουμαντάρει εθνικές ομάδες στα μικρά διαστήματα που τις έχει και με μεγάλες επιτυχίες. Εγώ προσωπικά συμφωνώ με τον Μπλατ και μάλλον αυτή η λύση προκρίνεται.

Φυσικά ακούστηκαν και άλλα ονόματα τύπου Ζντοβτς που νομίζω είναι άπειροι. Ακόμα και ο Γκέρσον μαθαίνω θέλει να έρθει στην Εθνική ομάδα! Και ακούστηκε ότι ο ίδιος ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο υπουργός αθλητισμού(!), το σκέφτεται! Περίεργο μου φαίνεται αλλά σαφώς ο “ξανθός” ακόμα και σήμερα είναι πρώτης γραμμής τεχνικός και πάνω απ όλα πατριώτης!

Συνεπώς με όλα αυτά μάλλον πάμε στο ότι καλύτερη λύση είναι Γιαννάκης – Μπλατ αλλά λόγω των διαφωνιών με τον πρώτο ο δεύτερος κερδίζει το έδαφος. Πάντως η λύση Μπλατ είναι καλή και λογικά μέχρι αρχές Γενάρη το θέμα πρέπει να τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα.