drosos1Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική στην ελληνική Α1, που ξεκίνησε με τα χίλια ζόρια… Και είδαμε πολλά ματς θρίλερ, αλλά καμία έκπληξη. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και είναι λογικό να έχουμε πολλές διακυμάνσεις και ανατροπές, όπως είχαμε άλλωστε.

Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και έτσι θα είναι το πρωτάθλημα, εξαιρουμένων των δύο “αιωνίων” που είναι έτη φωτός μπροστά… Το καλό είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε νέα παιδιά και ιδίως Ελληνόπουλα και είναι έτσι η ευκαιρία των ομάδων να χτίσουν κορμό για τα επόμενα χρόνια, αν αλλάξει κάτι οικονομικά, μετά από καμιά πενταετία

● Το Περιστέρι μπορεί να έχει το χειρότερο και φτηνότερο ρόστερ, αλλά παίζει μπάσκετ με τσαμπουκά και πήρε παλικαρίσια νίκη κόντρα στην Ελευσίνα, που είναι φανερό ότι δεν έχει δουλέψει όπως πρέπει για Α1 και έχει κάνει κακές επιλογές Αμερικανών στους ψηλούς.
Ο Σκαραφίγκας δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα στο πάγκο του, ειδικά όταν με καλύτερο ρόστερ έχασε διαφορά 17 πόντων και το ματς μαζί.

● Η Καβάλα έχω πει ότι δεν μ’ αρέσει και επίσης ο Χιουγκάζ δεν πρέπει να αισθάνεται καλά στον πάγκο του. Αν δεν νικάς τον Ηλυσιακό ποιόν θα νικήσεις; Η Καβάλα θα μπλέξει σε περιπέτειες παραμονής. Ο Ηλυσιακός πήρε το ματς, αλλά επίσης δεν μας πείθει και πολύ. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι έχασε διαφορά 20 πόντων και ας κέρδισε το παιχνίδι. Πάντως, έχει έμπειρους παίκτες η ομάδα των Ιλισίων.

● Ο Κολοσσός πήρε το ματς με τον ΑΓΟΡ, που είναι ίδιο επίπεδο και στιλ με πέρυσι, με συνεχή τρίποντα . Η ομάδα της Ρόδου έχει παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα, αλλά και κενά στη ρακέτα. Δεν είναι ο περσινός Κολοσσός, αλλά θα κάνει νίκες. Ο ΑΓΟΡ θα κάνει ζημιές, ειδικά στην έδρα του, και δείχνει ικανός για πλέι οφ.

● Ο ΚΑΟΔ είναι μαχητικός, αλλά μέτρια ομάδα, που πάντως με τον έμπειρο Καλαφατάκη στον πάγκο και την έδρα θα μείνει στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος δεν παίζει το μπάσκετ που μπορεί και πρέπει να παίξει με βάση και γνώμονα το ρόστερ του, και προβληματίζει, αφού δεν έχει κάνει καλή διαχείριση ακόμα ο Σκουρτόπουλος και δεν έχει βρει χημεία.

● Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ρελαντί τον ΠΑΟΚ, που είχε τη μεγάλη απώλεια του Χαραλαμπίδη σε ένα ματς προπόνησης. Με τους έμπειρους Χαραλαμπίδη, Παπαδόπουλο και Χαριτόπουλο, που είναι και Έλληνες, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τα ματς που πρέπει, έχοντας και τον Μαρκόπουλο εγγύηση στον πάγκο και θα είναι λογικά εξάδα. Και βλέπει…

● Ο Άρης χωρίς Αμερικανούς λογικά δεν άντεξε με τον ΠΑΟ, αλλά πάλεψε ένα ημίχρονο. Και το κρατά, έχοντας έναν καλό ελληνικό κορμό. Έμεινε από δυνάμεις, και λόγω πάγκου (με τους Αμερικανούς να λείπουν πολύ), αλλά κι επειδή είναι μεγάλοι σε ηλικία οι Έλληνες και έσκασαν απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο. Και χωρίς Αμερικανούς, πάντως, ο Άρης μπορεί ακόμα και πλέι οφ…

● Ο Ίκαρος είναι προφανές ότι θα στηρίζεται, λόγω Πρίφτη, στην άμυνα, αλλά αν και με καλό ρόστερ δεν είχε ιδέες στην επίθεση, έδειξε ανέτοιμος και δεν μου άρεσε. Πάντως, θα κάνει ζημιές και δείχνει ομάδα για πλέι οφ. Ο Απόλλωνας με την εμπειρία, τον τσαμπουκά, την έδρα και την άμυνα θα μείνει στην κατηγορία, αλλά δύσκολα θα περνά -όπως λέγαμε και προ καιρού- τους 60-65 πόντους, αφού δεν έχει Αμερικανό σκόρερ και παίκτη ορχήστρα.

Παλεύει τα παιχνίδια, έχοντας προπονητική επιρροή και πάθος. Και δεν του φεύγουν. Αλλά δεν τα παίρνεις χωρίς καλάθι και επίθεση. Μεγάλο θέμα και ο αρχηγός του (Αργυρόπουλος), που μπορεί να μείνει καιρό εκτός.