drosos1Αντίο λοιπόν και από τον Καπόνο. Αναμενόμενη εξέλιξη για όσους ήταν μέσα στα πράματα καθώς ο κορυφαίος σκόρερ που έχει έρθει ποτέ στην Ευρώπη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το ΝΒΑ, δεν είναι μαθημένος σε χρησιμοποίηση τύπου μπες-βγες και ίσως για να πηγαίνουμε και στην “αντίπαλη” πλευρά στην ευρωπαϊκή τακτική.

Δεν επιτρέπεται πάντως να έχει φέρει ο Παναθηναϊκός ένα παίκτη που έχει πάρει δύο φορές τον διαγωνισμό τριπόντων στο ΝΒΑ, ένα πραγματικό κίλερ και να τον χάνει έτσι απλά μέσα από τα χέρια του επειδή ο αθλητής βαρέθηκε.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν δικαιολογημένη μόνο αν ο αθλητής ήταν σε άσχημη φυσική κατάσταση, αν έκανε κακή εξωγηπεδική ζωή, αν ενοχλούσε στα αποδυτήρια και γκρίνιαζε και αν ήταν τεμπέλης και δύστροπος με την συμμετοχή του και τα σχετικά. Ο Καπόνο ήρθε σε καλή φυσική κατάσταση, δεν μιλούσε στα αποδυτήρια, δεν ξενυχτούσε, δεν άφησε κανένα δικαίωμα σε κανέναν.

Αγωνιστικά πάσαρε καλά, το σουτ του ήταν το αναμενόμενο σουτ του φονιά και απλά δεν έπαιζε άμυνα. Μα ποτέ δεν έπαιζε άμυνα και ούτε ένα παίκτη στα 32 μπορεί να τον μεταμορφώσεις. Και να του αλλάξεις ριζικά το στιλ του. Άλλωστε αν πας να τον κάνεις αμυντικό τον χάνεις από σουτέρ. Μόνο ο Τζόρνταν και μερικοί επίδοξοι διάδοχοί του των 20 εκ τον χρόνο τα κάνουν όλα και συμφέρουν!

Σαφώς ο Πεδουλάκης μένει με την στάμπα ότι του έφεραν ένα παικταρά και τον έχασε χωρίς να πάρει τίποτα. Οι δηλώσεις του Πεδουλάκη περί ομάδας κλπ και κάτι σχετικά είναι ανάξιες σχολιασμού και τουλάχιστον άστοχες. Δεν έχει την ίδια ιστορία ο Καπόνο με τον Χαραλαμπόπουλο. Ούτε καν με τον ίδιο το Πεδουλάκη. Βεβαίως χρονικά για να είμαι δίκαιος ο Καπόνο εμφανίζεται να έχει χρόνο 18′ στο πρωτάθλημα και 15′ στην Ευρωλίγκα. Λογικός χρόνος και συνεπώς κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα εδώ στον προπονητή.

Αλλά σημασία έχει σε ένα ιδιόρρυθμο αγωνιστικά παίκτη να τον χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει βάζοντας και λίγο στην απ έξω το ότι είμαστε ομάδα ομάδα. Δεν είναι Περιστέρι ο ΠΑΟ να παίζουν τα πιτσιρίκια και να είναι στρατός ο καθένας χωρίς να βγάζει κιχ. Εδώ υπάρχουν και προσωπικότητες. Κατάλαβε το λάθος του με μια ανάλογη περίπτωση ο Πεδουλάκης με τον Ούκιτς και γλίτωσε την απόλυση. Με τον Καπόνο δεν έκανε κάτι ανάλογο και έχασε τον παίκτη. Που έπρεπε να παίζει συνεχόμενα 5λεπτα-7λεπτα. Αλλιώς και σύμφωνα με την φιλοσοφία του αγωνιστικά του προπονητή, καλώς τελικά έφυγε αφού δεν ταίριαζε σαν φιλοσοφία.

Βέβαια ο Πεδουλάκης ευνοήθηκε από την κούπα του κυπέλλου και την πρόκριση στην Ευρωλίγκα και γλιτώνει το κράξιμο. Αλλά τα λάθη τα βλέπεις μετά στην ζωή και στο μπάσκετ και το σουτάκι του Καπόνο θα λείψει σε κρίσιμες στιγμές και πόσο μάλλον αν υπάρξει κανένας τραυματισμός αφού μέχρι το Λονδίνο η Ευρωλίγκα (άλλο κουλό και αυτό) δεν δέχεται καμία αλλαγή.

Συνεπώς τα περί αμύνης κλπ είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ακούω και τον Γεωργίου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ που τα λέει συνέχεια και συμφωνώ απόλυτα. Ο προπονητής είναι για να κρύβει τις αδυναμίες του παίκτη. Αλλιώς δεν είσαι προπονητής. Αν ο Καπόνο έπαιζε και άμυνα θα έπαιρνε 15εκ τον χρόνο με προπονητή τον Πόποβιτς και τον Φιλ Τζάκσον.

Εν πάσει περιπτώσει ο Καπόνο πήρε χρόνο αλλά με λάθος τρόπο και ένοιωσε ότι είναι εκτός ροτέισον σοβαρού στα κρίσιμα ματς που έπαιξε μόλις 5′ με την Ζαλγκίρις και μηδέν με την Εφές. Σαφώς στα ματς αυτά δεν είχε πολύ χρόνο αφού δεν του έβγαιναν και πολύ και δεν είχαν στημένες άμυνες ζώνης αλλά δεν είναι λογική να έχει μηδέν ο παίκτης αυτός. Ούτε και να ακούει συνέχεια για την άμυνα λες και οι άλλοι αθλητές τα έχουν όλα. Εκτός αν το μπάσκετ πρέπει πλέον να έχει 12 οικοδόμους..

Μας λείπει και το σουτάκι και μπορεί να τα έβαλε ο Μπανκς προχτές αλλά κάθε μέρα θα τα βάζει κάποιος ντε και καλά; Μακάρι αλλά ο ΠΑΟ ανακάλυψε τους νέους Καπόνο και θα πάνε όλοι ΝΒΑ;

Συνεπώς αντίο Καπόνο, κρίμα που ο ΠΑΟ χάνει ένα μεγάλο παίκτη -σκόρερ που θα του έδινε λύσεις αν τον χρησιμοποιούσε σωστά (όπως άργησε ο Πεδουλάκης με τον Ούκιτς) και σαφώς ο Αργύρης χρεώνεται την πρώτη γκέλα καθώς θα μπορούσε έστω να μιλάει με τον παίκτη αλλά προφανώς δεν είχαν -όπως μαθαίνω- άλλωστε εξ αρχής και καλές σχέσεις και όχι με ευθύνη του Καπόνο. Απλά δεν τον ήθελε όπως άλλωστε λεγόταν εξ αρχής ο Πεδουλάκης και τον έφερε με επιμονή του ο Δημήτρης ο Γιαννακόπουλος.