drosos1Έχασε λοιπόν ο Ολυμπιακός χτες και άρχισαν οι ανησυχίες μέχρι και οι φωνές για απόλυση του Μπαρτζώκα! Που έχουμε ξαναπεί σαφώς κάνει λάθη αλλά με την λογική χάνεις ένα ματς, φεύγεις, δεν πρέπει να υπάρχει προπονητής στην Ευρώπη! Ο Πασκουάλε δηλαδή που χάνει από την Ομπραντόιρο και την Βαγιαδολίδ στην Βαρκελώνη και τρώει 30π από την Εστουδιάντες, έπρεπε να τρώει και.. ξύλο με τα ελληνικά δεδομένα!

Ο Μεσίνα που δεν μπορεί να κερδίσει καλά καλά την Μπάμπεργκ έπρεπε να απολυθεί. Ο Πιανιτζάνι που στην Φενέρ με ομάδα 30εκ τρώει 20αρες στην Πόλη έπρεπε να πεταχθεί στον Βόσπορο. Ο Σκαριόλο που διέλυσε το Μιλάνο έπρεπε να συλληφθεί και ο Μπλατ στην Μακάμπι που έχει 3 ήττες σε 4 ματς να είναι υπ’ ατμόν!

Δεν είναι λοιπόν λογική αυτή. Και οι Ελληνες προπονητές σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ δεδομένου τι παρέλαβαν έχουν αρκετή σταθερότητα σε σχέση με τους άλλους και πάνε πολύ καλά χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα κάνουν γκέλες και δεν θα περάσουν όπως έχουν περάσει ήδη και δύσκολες στιγμές.

Στον Ολυμπιακό τα έβαψαν μαύρα λέει, οι οπαδοί, γιατί βλέπουν αποκλεισμό; Πλάκα κάνουμε ρε παιδιά; Ο Ολυμπιακός έχει μια ήττα εκτός προγράμματος και μην ξεχνάμε ότι τα ίδια λέγαμε και στην 1η φάση και κέρδισε όλα τα ματς εκτός. Συνεπώς δεν μπορεί να κερδίσει στην Σιένα ή στην Μακάμπι την επόμενη εβδομάδα και να ρεφάρει την γκέλα; Άλλωστε πλέον με 14 αγωνιστικές δικαιούσαι και μια και δύο γκέλες. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα τα ακουω βερεσέ.

Αν τώρα κάνεις και 3 και 4 γκέλες ή δεν τις ρεφάρεις, τότε οκ, κάτι συμβαίνει και δικαίως μένεις εκτός. Αλλά μην τα πηγαίνουμε όλα από το ένα άκρο στο άλλο. Τρένο ο Ολυμπιακός την μια, στην πυρά την άλλη… Πετάει την μια, δεν βλέπεται την άλλη…. Δεν είναι λογική μπάσκετ και γενικά αυτή. Ο Ολυμπιακός έκανε μια ήττα εκτός προγράμματος και πρέπει με ηρεμία έχοντας 12 αγωνιστικές μπροστά του να την ρεφάρει και πλέον δεν έχει την άνεση και έχει πίεση γιατί δεν το παίρνει για άλλα μπαμ αρνητικά..

Και άλλωστε για να δούμε αν η Σιένα κερδίζει όπως τώρα σε ένα μήνα όλα τα ματς ή θα χάνει εντός; Γιατί δύσκολο πχ είναι να αλλάξει προπονητή η Φενέρ και να κερδίσει στην Ιταλία, να την κερδίσει και ο Ολυμπιακός και πολύ απλά να την καπακώσει;

Ο Ολυμπιακός απλά χτες έδειξε αυτό που φωνάζω καιρό. Είναι μια ομάδα του 7,5-8 που παίζει στο 100% συνήθως από την δουλειά του Ίβκοβιτς από πέρυσι βασικά που συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό ο Μπαρτζώκας και παίρνει τα ματς παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Και φυσικά δεν μπορεί καμία ομάδα σήμερα να παίζει στο πικ 8 μήνες και φυσικά όταν ο Ολυμπιακός πάει στο 60% πχ της δυναμικής του βγαίνουν οι αδυναμίες επειδή τα φονταμένταλς είναι του 8 το πολύ και δεν έχει τους παίκτες πλην Σπανούλη να καθαρίσουν ένα ματς μόνοι, δεν έχει ένα Καπόνο να βάλει 5τρ και να αλλάξει την ροή, δεν έχει ένα σέντερ τύπου Κρίστιτς. Αυτή είναι η πραγματικότητα αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχεί.

Από εκεί και πέρα σαφώς χτες ο Μπαρτζώκας έκανε λάθη. Όπως και επικοινωνιακά με τα περί τελικού με την Σιένα. Δεν είναι και το καλύτερο να λες ποτέ δημόσια ότι όλα τα παιχνίδια και άρα και αυτό με την Σιένα και ενώ είμαστε στην 4η από τις 14 αγωνιστικές είναι σαν τελικός. Δεν είναι έτσι. Και εκτός αυτού φορτώνεις και άγχος τους παίκτες. Βέβαια ο Ελληνας τεχνικός ίσως ήθελε να τονώσει το κίνητρο των παικτών του και να τους ξυπνήσει.

Επίσης προπονητικά υπάρχουν ευθύνες όταν κερδίζεις με 3π και δεν κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση (βέβαια το είπε ο Ελληνας τεχνικός όπως τόνισε αλλά γι αυτό πρέπει να ελέγχεις τους παίκτες σου) και όταν δεν κάνεις το τελευταίο σουτ στα 2” για να μην έχει χρόνο ο αντίπαλος με το σκορ ισόπαλο και ειδικά όταν είσαι εντός που θα έχεις στην χειρότερη παράταση στην έδρα σου. Δεν στέκομαι στα άλλα που είναι μέρος του παιχνιδιού.

Το μόνο που κρατά ο Ολυμπιακός είναι η θετική εμφάνιση του Σερμαντίνι που γέμισε την ρακέτα και το χειροκρότημα του κόσμου που έδειξε ότι δεν ξεχνά τις καλές εμφανίσεις και στηρίζει. Και φυσικά είναι δικαιολογημένο να κάνει μια κάμψη στην απόδοσή του ο Παπανικολάου που δείχνει κούραση τελευταία.