drosos1Καλώς τον Ντορόν Πέρκινς λοιπόν. Αυτός είναι ο παίκτης που πήρε ο Ολυμπιακός τελικά μετά από ψάξιμο σχεδόν 20 ημερών και βάλε για την θέση του Μάντζαρη. Είχαμε πει άλλωστε ότι παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Μάντζαρη τέτοια εποχή δεν βρίσκεται.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μείνει με 3 κλασάτους γκαρντ καθώς Κατσίβελης και Γκετσεβίτσιους είναι φανερά εκτός πλάνων. Με την λογική αυτή αν είχε και άλλο τραυματισμό ο Ολυμπιακός θα πήγαινε σε νευρολογική κλινική! Συνεπώς καλώς πήρε παίκτη. Και πήρε και καλό παίκτη αλλά θα αλλάξει λίγο τις ισορροπίες.

Ο Πέρκινς βασικά είναι παίκτης που ξέρει τι θα πει μεγάλη ομάδα καθώς ήταν στην Μακάμπι, είναι παίκτης που ξέρει την ευρωπαϊκή νοοτροπία και κανόνες καθώς αλίμονο αν έπαιρνε παίκτη ο Ολυμπιακός απευθείας από τις ΗΠΑ που μέχρι να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα (από συνθήκες μέχρι σφυρίγματα) θα είχε λήξει η σεζόν.

Ακόμα ο Πέρκινς είναι παίκτης ομάδας και άρα προσαρμόζεται άμεσα και έχει συνυπάρξει με επιτυχία με μεγάλα ονόματα. Επίσης έχει και προσωπικό κίνητρο καθώς έμεινε στην απ’ έξω μετά τον τραυματισμό του και τώρα αν κάνει καλό φινάλε με τον Ολυμπιακό θα βρει δύο καλά συμβόλαια σε μεγάλη ομάδα μάλιστα για το τέλος της καριέρας του ουσιαστικά.

Επίσης ο Πέρκινς είναι παίκτης που είναι καλός χειριστής και άρα θα ξεκουράζει τον Σπανούλη, κλέβει καλά καθώς παίζει καλή άμυνα παρά το πρόβλημα στα πόδια από τους τραυματισμούς του που όμως τους ξεπέρασε και πασάρει και καλά. Δεν είναι σκόρερ αλλά δεν ήθελε σκόρερ ο Μπαρτζώκας για να μην χαλάσει τις ισορροπίες.

Είναι παίκτης ομάδας που είναι συμπληρωματικός πρωτοκλασάτος δίπλα σε σταρ, όπως ακριβώς δηλαδή θα είναι δίπλα στον Σπανούλη. Μπορεί να έχει 7-8π και 3-4 ασίστ και καλή σχετικά άμυνα. Αλλά δεν θα πάρει ματς μόνος του και ούτε αυτό περιμένει ο Ολυμπιακός. Βέβαια δεν είναι ψηλό παιδί και αυτό κοστίζει με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός όταν είναι μαζί με τον Σπανούλη στο παρκέ θα είναι κοντός και θα υπάρχουν μις ματς.

Από την άλλη όμως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Ολυμπιακού με ανοιχτό γήπεδο και ενθουσιασμό. Από τους παίκτες που υπήρχαν στα δεδομένα του Ολυμπιακού (οικονομικά που δεν είναι και λίγα) είναι καλή, η πιο καλή επιλογή. Βέβαια αλλάζουν λίγο οι ισορροπίες με την έννοια ότι θα λείπει ο απόλυτος χαμάλης και ο ψηλός αμυντικός στην περιφέρεια.

Έχει πλέον ο Ολυμπιακός 4 κοντούς ίδιο ύψος πάνω κάτω όλοι. Αλλά καλή τετράδα με Σπανούλη, Πέρκινς, Σλούκα και Λο. Πρωτοκλασάτη τετράδα αν και λείπει ο αμυντικός και ο κλασικός σουτέρ που όμως πόσες ομάδες έχουν;

Συνεπώς είναι μια εξαιρετική για την εποχή επιλογή και θα βοηθήσει άμεσα και θα καλυφθεί με μερικές εσωτερικές αλλαγές το κενό του Μάντζαρη στο σύνολο και όχι σε καθαρά ατομικό επίπεδο αφού είναι άλλοι παίκτες. Άλλωστε ο Πέρκινς έδειξε και στην Ουκρανία και στην Κίνα ότι πατάει καλά και είναι καλά και επίσης μην ξεχνάμε ότι δεν έχει μακρινό σουτ και καλό είναι να μην τον αφήνουν να σουτάρει και πολύ!