Μια πολύ καλή κίνηση έκανε ο Παναθηναϊκός με τη απόκτηση του έμπειρου Λάσμε που δεν είναι ο παίκτης επουδενί σαφώς που κάνει την διαφορά και απλά θα ήταν χρήσιμος ρολίστας και σε παλαιότερες ομάδες των “πρασίνων”. Πάντως ο Λάσμε ήταν μια πολύ καλή κίνηση για την χρονική στιγμή που βρισκόμαστε καθώς κλείνει πολλές τρύπες.

Ο ΠΑΟ δεν μπόρεσε να πάρει παίκτη που να κάνει την διαφορά αφού δεν ήθελε να δώσει πολλά χρήματα εκτός του Φώτση που δεν ήταν όμως στα χέρια του. Και έτσι είχε ένα κενό στο “5” και μια τρύπα στο “4“. Τελικά ο Πεδουλάκης περίμενε και καλά έκανε τον Λάσμε που ταιριάζει για πολλούς λόγους. Καθώς του δίνει λύσεις και στην τρύπα του 5 αν δεν είναι καλά ο Σχορτσιανίτης ή έχει κανένα τραυματισμό ή για τα υπόλοιπα 20′ αφού ο καλός “Σόφο” είναι για ένα 20λεπτο ουσιαστικά.

Από εκεί και πέρα όμως επειδή ο Άρμστρονγκ για τα μεγάλα παιχνίδια είναι σοφτ και λίγος ουσιαστικά, ο Λάσμε θα είναι υπερχρήσιμος και έτσι ο ΠΑΟ στο 5αρι για τα νέα δεδομένα έχει καλές επιλογές. Το ευχάριστο για τον Πεδουλάκη πάντως είναι ότι ο Λάσμε δεν θέλει μπάλες στην επίθεση, έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες και είναι παίκτης ομάδας και του προπονητή. Και θα προσαρμοστεί αμέσως. Και μπορεί να κατεβαίνει και στο 4 που πάντως δεν απειλεί καθώς ουσιαστικά μόνο φάσεις τελειώνει ή έχει ένα υποφερτό σουτάκι στα 3-4 μέτρα.

Αλλά όταν έχεις καυτή περιφέρεια, θέλεις απλά το ριμπάουντ και έτσι αρκεί ο Λάσμε να κατεβαίνει 10-15′ και στο 4 χωρίς να δίνει επιθετικές λύσεις αλλά προσφέρει δύναμη, ριμπάουντς και κλείνει τρύπες. Λογικά ο Λάσμε που είναι μια πολύ καλή κίνηση για την εποχή που βρισκόμαστε και με τα νέα δεδομένα, θα είναι παίκτης των 7-8π και 5-6ριμπ και καλής άμυνας στα μεγάλα ματς.

· Χαμός στον Άρη με το κάζο στην Κηφισιά. Μετά τον ΠΑΟΚ και ο Άρης θύμα ομάδας της Α2 αλλά προς τι η μεγάλη έκπληξη; Είπαμε έχουν πέσει πλέον πολύ τα μπάτζετ και η αξία των ομάδων της Α1 και στο κάτω κάτω της γραφής ποιά η έκπληξη μια ομάδα όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ με μπάτζετ 250 χιλ ή 300χιλ να μένουν εκτός από μια ομάδα καλή μάλιστα της Α2 με προϋπολογισμό 150-200χιλ; Σιγά την έκπληξη λοιπόν… Καμία έκπληξη.

Πολύ δουλεμένη η Κηφισιά και άφησε έναν Άρη που ακόμα ψάχνεται εκτός. Ένα Άρη με καλό ρόστερ από έλληνες παίκτες αλλά γερόλυκους ουσιαστικά και χωρίς αμερικανούς. Αλλά για ποιούς Αμερικανούς μιλάμε; Γιατί ο Αμερικανός των 30 και 40χιλ να είναι καλύτερος από τον Έλληνα κομάντο πιτσιρικά της Α2; Το επίπεδο των ομάδων της Α1 έχει κατέβει τόσο πολύ που και ο 3-5 της Α1 μπορεί κάλλιστα να χάνει στις μισές έδρες της Α2. Όποιος δεν το έχει πάρει χαμπάρι απλά ζει σε άλλο κόσμο.

Οσο για τον Άρη και τον κάθε Άρη πέρασαν οι εποχές που κέρδιζες με τις φανέλες, αλλά ο αυτοκράτορας έχει καλό υλικό και προπονητή και θα συνέλθει και θα βρει την άκρη. Ας ξεχάσει το κάζο και ας προχωρήσει. Αν μείνει σε αυτό, θα του κοστίσει και στο πρωτάθλημα.