Σοκ λοιπόν στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και την ήττα από την Ζαλγκίρις που τον βάζει σε περιπέτειες αν δεν το έχουν χαμπάρι κάποιοι. Ακόμα και για την πρόκριση παρακαλώ καθώς η Ζαλγκίρις που δεν την υπολόγιζαν κάποιοι (όχι και εμείς βέβαια που έχουμε αναλύσει από την περασμένη εβδομάδα τους Λιθουανούς λέγοντας ότι έχουν πολύ καλή ομάδα και προπονητή φέτος με έμπειρους Λιθουανούς και ο Ρομανόφ σταμάτησε να μπλέκει στα πόδια των τεχνικών) έχει ήδη δύο διπλά.

Η Εφές έχει ξεκινήσει πολύ καλά και έχει 30αρα με την ελληνική ομάδα που σε ισοβαθμίες έχοντας και το -18 με την Ζαλγκίρις δεν έχει τύχη. Το Μιλάνο έχει νικήσει την Εφές και να δούμε τι θα κάνει μαζί του ο Ολυμπιακός. Ποιός μένει; Καλά η Τσεντέβιτα είναι κακή αλλά δεν έχει κακό ρόστερ και το ματς στην Κροατία δεν θα είναι περίπατος με τους Κροάτες να έχουν κίνητρο να νικήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης που αν σκοντάψει εκεί δεν πάει όχι Λονδίνο αλλά ούτε Δεκέμεβρη δεν βγάζει… Και φυσικά υπάρχει και η Κάχα Λαμποράλ.

Ποιόν μεγάλο θα αφήσει εκτός ο Ολυμπιακός; Μήπως πάμε σε θρίλερ για την πρόκριση και φέτος σε αντίθεση με πέρσι μετρά ήττα εντός και κάκιστες διαφορές; Η ζημιά δεν θέλει και πολύ να γίνει και θα πρέπει να ανησυχούν στο λιμάνι… Και να τρέχουν.  

Γιατί όπως γίνεται εύκολα κατανοητό κάποιον πρέπει να κερδίσει και εκτός ο Ολυμπιακός πέραν των κροατών. Και δεν είναι καθόλου εύκολο ειδικά με τέτοια εικόνα. Σαφώς βέβαια Ολυμπιακός είσαι, πρωταθλητής Ευρώπης, ίδιος με πέρσι. Γιατί να μην κάνεις ένα διπλό; Θα δούμε…

Πάντως ο Ολυμπιακός χτες έδειξε πολύ απλόχερα κάτι που λέγαμε και στην ανάλυσή μας μετά το ντέρμπι της Δευτέρας. Όταν λέγαμε ότι πήγε να αυτοκτονήσει και δεν το κατάλαβε. Όταν λέγαμε ότι ο Μπαρτζώκας στην 4η περίοδο έκανε πολλά λάθη και κοουτσάριζε παίζοντας με τον χρόνο που απαγορεύεται ουσιαστικά.

Όταν είπαμε ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός στην 4η περίοδο δεν πέρασε ούτε μια μπάλα μέσα στην ρακέτα και έπαιζε ρολόι με τα τρίποντα…Και όταν έχουμε επισημάνει ότι η ομάδα έχει μπερδεμένη ισορροπία.

Μέχρι τώρα λέγαμε δεν παίζει άμυνα, χτες έχασε όμως από την επίθεση. Και όταν λέμε ότι είμαστε μαγική χώρα ο λόγος είναι απλός. Κανείς δεν βλέπει τις αδυναμίες στις νίκες και κανείς τα προτερήματα στις ήττες.

Και αν ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο ΟΑΚΑ μετά το κάζο της Πόλης θα λέγανε ήδη και με τον τρόπο που θα έχανε (δύο σουτ να χε ο ΠΑΟ στην περιφέρεια δεν ήθελε και πολύ η επική ανατροπή) για τον Μπαρτζώκα που …κοιμήθηκε και που πρέπει να φύγει. Και αν μάλιστα ερχόταν  και το αποτέλεσμα το χτεσινό σήμερα ο Ολυμπιακός θα έψαχνε προπονητή και θα είχαμε λαϊκά δικαστήρια. Και κράξιμο ακόμα και στους Αγγελόπουλους. Και φυσικά θα ήταν λάθος όλα αυτά.

Όπως λάθος ήταν και η θεοποίηση από μερίδα του Τύπου και διάφορους στο λιμάνι και τον κόσμο για το διπλό στο ΟΑΚΑ που όπως γράψαμε ήταν και μισή ήττα! Και η ανάγνωση αυτή έφερε την γκέλα ολκής χτες με την Ζαλγκίρις που δεν υπήρξε αντίδραση. Που ο Ολυμπιακός πολύ απλά με πρώτο σκόρερ τον Χάινς δεν μπορεί να μιλάει για χτες… Που ήταν άψυχος και δεν είχε πάθος.

Ο Μπαρτζώκας προσπαθεί να μοιράσει τον χρόνο κολλημένος από την εποχή του Πανιωνίου με το ροτέισον, την παγίδα που πέφτουν πολλοί μεγάλοι προπονητές ενώ το μπασκετάκι είναι απλό. Και ο ΠΑΟ είδαμε πως πήγε να το γυρίσει με τον Διαμαντίδη να παίζει 37′! Αν έπαιζε 20′ ο Μήτσος 20αρα θα είχε ο Ολυμπιακός μάλλον. Όπως και αν ήταν στον πάγκο ο Ίβκοβιτς μην κρυβόμαστε.

Αλλά ο Μπαρτζώκας δικαιούται βλέποντας τα λάθη του (και ο Ομπράντοβιτς έκανε λάθη μην ξεχνιόμαστε) να έχει ηρεμία και πίστωση γιατί και αυτός στο επίπεδο αυτό μαθάινει και είναι λογικό. Δηλαδή τι να πεις για την ΤΣΣΚΑ και τον Μεσίνα που κανονικά λες Έκτορα φύγε, τι παίζουμε; Αλλά μην πηγαίνουμε και από το ένα άκρο στο άλλο.

Εδώ και για τον Πεδουλάκη γράφανε. Γιατί έβαλε τον Γιαννόπουλο. Αν είχε βάλει ο Χάρης 2τρ και κέρδιζε ο ΠΑΟ θα είχαμε αναγάγει τον “Άρτζι” σε νέο Ζοτς και Μουρίνιο! Τώρα έκανε έγκλημα που έβαλε τον άπειρο Χάρη. Αν δεν τον έβαζε θα έλεγαν κάποιοι “μα καλά ένα σουτέρ έχει και φοβήθηκε να τον βάλει”;

Η δημοσιογραφία από πολλούς έχει ξεφτιλιστεί στην Ελλάδα γιατί απλά είναι ή άσχετοι με την πορτοκαλί μπάλα και ας έπαιζαν στην γειτονιά τους κάποιοι, ή είναι PRτζήδες των παικτών και των μανατζαραίων για να κάνουν παιχνίδια ή και τα δύο μαζί. Και έτσι παρασέρνουν και τον κόσμο.

*Στον Ολυμπακό αντιός ο Ντόρσεϊ και πολύ έκατσε λέω εγώ. Κακώς και εδώ σε αυτή την μαγική και μπασκετικά χώρα μας έλεγαν για το θηρίο Ντόρσεϊ που δεν ξέρει και ο ίδιος τι θέση παίζει. Λίγο απ όλα ΟΚ. Καλός και χρήσιμος, αλλά για ειδικούς ρόλους. Που είναι το 5αρι με πλάτη;

Ας έπαιρνε τον Άντερσεν ο Ολυμπιακός να βάζει και κανένα καλαθάκι της προκοπής από το 5αρι. Ας έπαιρνε τον Χετσχάιμερ και φτηνός σχετικά. Υπάρχουν πάντα παίκτες ειδικά όταν είσαι Τσαμπιόνις….Και ο Ντόρσεϊ βγήκε και ..κονιόρδος τώρα, από πάνω. Κοινώς αν καταλάβαμε είπε ότι δεν του αρέσει η ομάδα και πρέπει να αλλάξει. ΟΚ, Τζο, αλλά δεν είσαι και ο Τζόρνταν ή ο Κόμπε να κάνεις και υποδείξεις.

*Στον Άρη πάει ο τίγρης… Αυτός πλήρωσε το μάρμαρο λες και αυτός έφταιγε που δεν είχαν αμερικανούς. Αυτή είναι η Ελλάδα όμως. Αντίο στον Αλεξανδρή που κράταγε μόνος τον Άρη. Λες και είναι ξαφνικά κακός προπονητής ή λες και σου είπε ο Μεσίνα έρχομαι. Δεν είναι κακή λύση ίσως ο Αγγέλου, αλλά ας τον δούμε σαν χεντ κόουτς πρώτα σε μεγάλη ομάδα. Αλλά τέτοια εποχή πριν μια ομάδα δει τι παίζει καλά καλά δεν αλλάζεις προπονητή. Για να φέρεις μάλιστα και πιο άπειρο. Λάθος κίνηση χρονικά του Άρη. Εκτός αν έχουν παλαιομοδίτικη φιλοσοφία για το ..ηλεκτροσόκ! Αυτές είναι συζητήσεις καφενείου!

*Ευρωλίγκα μπόμπες λέει… Που; Το Μιλάνο αν δεν πάρει τον Ζοτς που περιμένει να σπάσει το συμβόλαιο του Σκαριόλο ή να παραιτηθεί ο Ιταλός, τι άκρη να βρει; Ο Σκαριόλο ούτε την πυρηνική Ισπανία δεν έκανε καλά… Και έπρεπε να παίζουν μόνοι τελικα οι φούριος ρόχας για να πάρουν τις κούπες! Για τον Ολυμπιακό τα είπαμε, η ΤΣΣΚΑ θυμίζει ερείπιο αφού δεν υπάρχει τάυτιση παικτών Μεσίνα και η ομάδα δεν έχει ακόμα καμία χημεία. Η Φενέρ έχει ακόμα μπλακ άουτ σαν νέα ομάδα.

*Τι κάνει ο ΠΑΟ σήμερα; Αν παίξει άμυνα μπορεί να κερδίσει την άπειρη αλλά ενθουσιώδη Ολίμπια που πάντως δεν έχει παίκτες για Σόφο και Διαμαντίδη και εκεί πρέπει να χτυπήσει η ελληνική ομάδα. Στην κλάση την ατομική. Και να κοντρολάρει ρυθμό, ριμπάουντς και να φάει κάτω από 70-72π και κερδίζει σε ένα όμιλο που δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι σε αντίθεση με άλλους ομίλους.

Και μια νίκη εκτός την θες οπωσδήποτε. Και μάγκας ο Πεδουλάκης που δεν άρχισε τα “είμαστε ανέτοιμοι, έχουμε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια, τι να κάνουμε και και”, αλλά είπε “είμαστε ΠΑΟ και πρέπει να παίζουμε σκληρά ματς νωρίς για να φτιάξουμε χαρακτήρα με τα νέα παιδιά”.