Μεταγραφή διάνα έκανε λοιπόν ο Παναθηναϊκός! Οι “πράσινοι” με την απόκτηση του Λένο Ρόκο Ούκιτς έκαναν το κόλπο γκρόσο για τα νέα τους οικονομικά δεδομένα καθώς ήταν ότι καλύτερο μπορούσαν να βρουν στο νέο τους οικονομικό πλαίσιο. Ο Ούκιτς είναι ένας παίκτης του 1,5 εκ ευρώ κανονικά αλλά επειδή είναι ιδιόρρυθμος παικτικά και επειδή δεν έκανε την σούπερ καριέρα που όλοι περίμεναν όταν πρωτοφάνηκε στην αγορά, έριξε το κασέ του και το έριξε ακόμα περισσότερο βλέποντας τον Παναθηναϊκό σαν ευκαιρία να ξαναανεβάσει το κασέ του.

Καθώς ο Παναθηναϊκός και το δίδυμο που θα κάνει με τον Διαμαντίδη, μπορεί να τον “φτιάξει” πάλι και να τον κάνει παίκτη για ομάδα πρώτης γραμμής τύπου Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ και όχι της δεύτερης (Τουρκία, Ρωσία πλην ΤΣΣΚΑ κτλ). Ο Ούκιτς είναι παίκτης με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα και που μπορεί και μόνος να γυρίσει ένα παιχνίδι. Πολύ ψηλός (1.96) για κόμπο γκαρντ, παίκτης που παίζει με την ίδια άνεση στο “1” και το “2” και έχει αυτό που έλειπε πέρυσι από τον ΠΑΟ, την διείσδυση.

Έχοντας την ασφάλεια του Διαμαντίδη στην άμυνα δίπλα του θα έχει μεγαλύτερη άνεση στην επίθεση και μαζί με τον Μήτσο θα φτιάξουν ένα δίδυμο ψηλών γκαρντ που αναπληρώνει ο ένας τον άλλο και ξέρουν και να δημιουργούν και να σκοράρουν με διείσδυση και να πασάρουν στους ψηλούς και να βγάλουν την έξτρα πάσα και να σουτάρουν από μέση και μακρινή απόσταση και να κάνουν ένα παιχνίδι άνω κάτω.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Ούκιτς είχε θέση και στον ΠΑΟ των 20 εκ μπάτζετ. Ο Πεδουλάκης έκανε διάνα καθώς φτιάνει μια ομάδα με σούπερ δίδυμο στην περιφέρεια και με μεγάλη μάλιστα εμπειρία και αν μείνει και ο Περπέρογλου μαζί και με τον Μπράμος σε ειδικούς ρόλους στην άμυνα συν τα μπακ απ που θα αποκτήσει ή έχει ήδη αποκτήσει, ο ΠΑΟ φτιάχνει μια δυνατή και πάλι περιφερειακή γραμμή με άλλο στιλ μπάσκετ ίσως.

Γιατί μπορεί να μην έχει το μακρινό σουτ του Νίκολας αλλά έχει σουτάκι καλό και ο Ούκιτς και σε τελική ο Ούκιτς είναι καλύτερος και ειδικά επιθετικά από τον Καλάθη. Συνεπώς ο ΠΑΟ κάνει διάνα με την απόκτηση του Ούκιτς και αν μείνει και ο Περπέρογλου η πεντάδα του θα είναι πάλι υψηλοτάτου επιπέδου καθώς μην κρυβόμαστε, μπορεί να έφυγε ο Καϊμακόγλου αλλά δεν ήταν Φώτσης και το κενό στο “4” παραμένει ουσιαστικά από την αποχώρηση του “Μπάτμαν”…